To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Po logowaniu nie mo?na wy?wietli? strony

aleks124 - 19-01-2006, 13:34

Ja też coś zmieniłem przypadkowo w cookies i próbowałem to zmienić stosowałem do logowania sposób przecinka ale teraz przestał działać :( . Przestał działać wtedy kiedy zrobiłem konto testowe dla PHOENIX'A bo miał mi ustawić cookies. chciałem nadać temu kontu prawa admina ale kedy spróbowałem się zalogować sposób przestał działać :( co mam zrobić???
Punisher_rm - 28-03-2006, 19:19

przecinek, ale jak nie mogę wejść w PA!! Co mam zrobić aby sie tam dostać?? Bo juz sie zalogowałem jak kazałeś!!

[ Dodano: 28-03-2006, 22:20 ]
przecinek, zrobiłem tak jak kazałeś (nawet 3 razy) ale problem nadal nie jest rozwiązany!! A nawet zaczeło sie dziac tak przy wylogowaniu!! :( (
Co mam zrobić??

djciacho - 28-08-2006, 21:12

no wszystko by bylo pieknie tylko ze nie moge zalogowac sie do panelu administracyjnego na konto mi sie udalo ale do panelu juz sie nie da ;/
Kreis - 23-10-2006, 19:08

mam pytanie,
wczoraj zaczęłam bawić się w robienie forum i dzisiaj wystąpił problem z zalogowaniem się, gdy próbuję się zalogować wyskakuje strona z wielkim wspaniałym napisem BŁĄD
w swojej ignorancji zmieniałam coś przy domenie, ale nie wiem czy to ma jakiś związek. . .
w każdym razie, co mam zrobić, żeby dostać się na moje fourm jako pełnoprawny administrator? ;>

kociub - 10-02-2007, 16:47

Wtam niestety mam forum n yoyo ale trudno mam problem nie weim co wpisc w polu ścieżka skryptu czy moze ktos pomoc moj adres www.alo-forum.yoyo.pl
joli - 10-02-2007, 19:13

kociub, nic. Tylko to:
Kod:
/

Davo - 21-04-2007, 20:04

witam.

po zalogowaniu na forum www.efifacup.go.pl wyświetla mi sie komunikat :

Couldnt update warnings table

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '27050395658E+29' at line 3

UPDATE phpbb_users_warnings SET archive = 1 WHERE date < -6,27050395658E+29

Line : 126
File : sessions.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

Prosze o pomoc i szybka odpowiedz.

Pozdrawiam :D

janpod12 - 27-11-2007, 21:43
Temat postu: Re: Po logowaniu nie można wyświetlić strony
Mam problem z moim forum http://budo.net.pl

Kilka dni temu zepsuła mi się tabela phpbb_sessions

Zrobiłem drop table i create table.

W międzyczasie w ustawieniach cookie zmieniłem tylko długość sesji, ale już powróciłem do ustawienia 3600 sek.

Od tego czasu userzy zgłaszają mi na maila, że nie mogą się logować.
Po wpisaniu użytkownika i hasła następuje przekierowanie do strony głównej.

Przeczytałem co się tylko dało i gdzie się dało i niby wszystko poustawiane jest OK... ale nie jest OK.

Część userów może się logować, a część nie.

Nazwa Domeny: budo.net.pl
Domena Cookie:budo.net.pl
Nazwa Cookie:budo
Ścieżka Cookie:/

Co mogło się stać?

Przy próbie logowania do tabeli phpbb_sessions trafiają rekordy z session_user_id o wartości -1 - czyli gość.
Cookie jest tworzone na dysku lokalnym.

Problem występuje na przeglądarkach IE6 i FF2.

Please help.

czuwaj

arcy - 27-11-2007, 21:46

janpod12, to w ogóle jest wersja prehistoryczna!
najnowsza wersja to 1.12.5 a Ty masz Version 1.8 improvement 9
My już nie supportujemy takich starych wersji, nie wiem czy ktoś się znajdzie kto rozwiąże Twój problem.
Zalecam aktualizację do wersji 1.12.5 - stare wersje są dziurawe jak ser szwajcarski...

janpod12 - 27-11-2007, 22:56

Dzięki, pewnie czas zrobić upgrade. Ale to nie jest problem wersji, od dwóch lat nigdy nic się takiego nie zdarzało. Jestem przekonany że upgrade akurat tego problemu nie rozwiąże.
gasnica - 29-07-2008, 20:00

JA mam taki problem:

Jedyne co zrobiłem to dodałem / za domeną forum.

Po jakimś czasie się wylogowałem aby sprawdzi zezwolenia for. Teraz nie mogę się już niestety zalogowac .

Nadpisałem plik "login.php" wyczyściłem pamięc podręczną przeglądarki i dalej nic

Co dziwniejsze w polu kto jest na forum pokazuje mój nick

(nie ma o tym w faq a spodkałem się już z tym ostatnio) co zrobi ??

Centurion - 29-07-2008, 20:05

wyczyść ciasteczko swojego forum w przeglądarce

w serwerze cookies można ponadto wstawić kropkę przez nazwą domeny (bez www!) np:

Kod:
.przemo.org

wtedy wpis będzie dobry dla domeny z www jak i bez www (inni użytkownicy prawdopodobnie też bedą musieli wyszyścić ciastko po takim zabiegu)

gasnica - 29-07-2008, 20:33

Ciacho też wyczyściłem i też nic :(

EDIT:

Problemem była t nieszczęsna kreska " / " którą nie wiem po co i na co wstawiłem za nazwą domeny skoro wszystko było dobrze :) Teraz wsio działa. Pomogło zapytanie

Kod:
UPDATE `BAZA`.`phpbb_config` SET `config_value` = 'www.playtycoon.eu' WHERE CONVERT( `phpbb_config`.`config_name` USING utf8 ) = 'server_name' LIMIT 1 ;

Oto jak userzy sami sobie pomagają i odpisują :)

Crusty - 05-08-2008, 12:45

Mój problem z kolei polega na tym, że udało mi się zalogować do konta zgodnie z instrukcją przecinka, ale nie mogę się już zalogować do PA.

Robiłem ostatnio przekierowanie, wpisałem w ustawieniach forum nową domenę i tuż po tym zaczęło się kaszanić :/

Clemente - 12-08-2009, 13:59

Crusty napisał/a:
Mój problem z kolei polega na tym, że udało mi się zalogować do konta zgodnie z instrukcją przecinka, ale nie mogę się już zalogować do PA.

Robiłem ostatnio przekierowanie, wpisałem w ustawieniach forum nową domenę i tuż po tym zaczęło się kaszanić :/

Mam ten sam problem. Wczoraj zmieniałem w panelu admina w SQL.