To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Roboty na forum

Dziewiątek - 06-06-2007, 20:35

Leone, nie pisz "ehh, macie pliki", tylko spróbuj zrozumieć "początkujących" ;) dla kogoś kto pierwszy raz robi coś takiego, to naprawde nie lada wyzwanie, a każde niepowodzenie załamuje. Dla niektórych zainstalowanie moda to prosta sprawa, dla innych nie ;)
dzięki serdeczne za wrzucenie plików :!: :)
ok, u mnie też działa ;) dzięki raz jeszcze.

karolinka - 06-06-2007, 20:38

Ja co prawda znam system Przema już od dawna, ale z tym miałam akurat poważny problem. Ale co tam, grunt że działa - dzięki Leone, łaskawco ;)
Jacker - 08-06-2007, 05:33

mała prośba, mógby ktoś to ładnie przetłumaczyć na język angielski:

"Jeżeli twój mail to np. janek@janek.pl, to w pierwsze pole wpisz janek, a w drugie janek.pl"

byłbym wdzięczny gdyż mój angolski nie jest zbyt dobry a nie chciałbym popełnić tutaj pomyłki

karolinka - 08-06-2007, 08:02

If Your e-mail is for example janek@janek.pl fill the first field with "janek" and the second one with "janek.pl".
Hpest - 08-06-2007, 10:07

markiz napisał/a:
Działa Wam ten mod Spam Bot Stopped jak należy. Mi po instalacji na stronie z rejestracją wogóle nie wyświetla się pole do wpisania adresu e-mail. Czy wszystko jest wporządku ze zmianą kodu w pliku profile_add_body.tpl??

Pozdrawiam

dodałem brakujące " } " w pliku "usercp_register.php" w linijce:

Kod:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

if ( $mode == 'editprofile' )
    {
        $template->assign_block_vars('switch_edit_profile', array());
    } <---tego tak na prawdę brakuje w tym pliku, więc dodałem...ale i to na marne bo pojawia się bład..który przedstawiam poniżej...

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
    if ( $mode == 'register')
    {
        $template->assign_block_vars('switch_register', array());
    }

i było:

Kapitan_Kloss napisał/a:
Zrobiłem wszystko wg. instrukcji Spam Bot Stopped i podczas próby rejestracji wyświetla się:
Kod:
[i]Parse error: syntax error, unexpected '}' in /elektromuzyka/gdsh/forum/includes/usercp_register.php on line 1852[/i]

więc przywróciłem pliki do stanu przed całą operacją :/ Niech ktoś da radę.... :/ :/ :/

P.S ja zamiast stylu:

templates/subSilver/profile_add_body.tpl

edytuje:

templates/bLock/profile_add_body.tpl

czyli mam nadzieje, że dobrze bo właśnie stylu " bLock" używam.

Dusqmad - 09-06-2007, 10:36

Leone napisał/a:
Spam Bot Stopped (dla 1.12.5)

Nie działa mi link do tematu, czyżby został usunięty?

Dado - 09-06-2007, 13:03

No faktycznie ktoś musiał usunąć ehh. Niech ktoś łaskawie jak może wrzuci Spam Bot Stopped. Z góry dzięki. Pozdro.
joli - 09-06-2007, 14:14

Nie wiem, co sie stało z tym tematem, tez go znaleźć nie moge. Dodałam załacznik w pierwszym poscie.
Dado - 09-06-2007, 15:19

joli, dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie.
piotrek82 - 10-06-2007, 09:53

a ta modyfikacje ktoś używa?
http://www.przemo.org/php...ion=file,id,155

Jacker - 10-06-2007, 22:59

Ja zauważyłem być może luke (chyba że coś ja mam źle) zastosowałem metode rozdzielenia adresu email, ale taki zapis pojawia się tylko prz rejestracji natomiast gdy chce edytować swój profil i zauktualizować pisze mi
Cytat:
"Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych"

Pewnie wszyscy tak mają :(

pecador - 13-06-2007, 12:50

Jacker, na forum gdzie instalowałem tego moda nie było takiego błędu. prawdopodobnie coś źle w plikach ustawiłeś.
piotrek82 - 14-06-2007, 17:53

Jacker napisał/a:
Ja zauważyłem być może luke (chyba że coś ja mam źle) zastosowałem metode rozdzielenia adresu email, ale taki zapis pojawia się tylko prz rejestracji natomiast gdy chce edytować swój profil i zauktualizować pisze mi
Cytat:
"Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych"

Pewnie wszyscy tak mają :(

mialem ten sam problem, jak sie okazało rozwiązanie jest trywialne.
Bład ten pojawia sie wtedy gdy masz kilka styli forum, a zmiany wprowadzisz tylko dla jednego-> w tedy w pozostałych będą pojawiać się błędy o których piszesz

azwel - 14-06-2007, 20:53

W załączniku z 1go posta jest moim zdaniem mały błąd. Instalowałem tego moda wczoraj i w jednym miejscu powinno być:
Kod:
$email = $HTTP_POST_VARS['email'];

a jest:
Kod:
$email = $HTTP_POST_VARS['email1'];

Subtelna różnica a jednak :mrgreen:
W załączniku poprawiony plik.

Psiak - 16-06-2007, 06:55

Super! Działa już pół roku i od tego czasu nie zarejestrował się ŻADEN BOT! A tak to się rejestrowało po kilkanaście lub kilkadziesiąt dziennie. Co zrobić? A więc tak.
Zainstaluj dwie modyfikacje:
"Potwierdzenie Tekstowe" (wpisz przynajmniej 20 pytań!)
"Dzielenie Maila na Dwa Pola" (będzie dzielił podczas rejestracji mail na dwa pola)

Włącz w PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Profilu -> Uwierzytelnianie (trzeba będzie wpisać kod z obrazka)
Następnie wejdź w PA -> Użytkownicy -> Pola w profilu -> Dodaj i teraz wpisz nazwę "Zabezpieczenie", opis "Wpisz 5 dowolnych cyfr". Zaznacz "tylko wartości liczbowe" na tak i minimalną ilość wpisanych znaków zmień na 5, a maksymalną również na 5. (trzeba będzie wpisać 5 dowolnych cyfr)

P.s. Na pewno boty nie obejdą. :P