To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - lightbox JS 2.03 mod by szpak

They2 - 06-03-2009, 13:55

Matiuas, musisz ustawic sciezke.
podaj adres forum.

Matiuas - 06-03-2009, 15:45

Forum mam na serwerze postawionym na kompie.
Zaraz wrzucę na jakiś serwer ;)

[ Dodano: 06-03-2009, 23:14 ]
Trochę to trwało ale jest już na serwerze
www.euromoto.y0.pl
trzeba się zalogować aby zobaczyć zdjęcia
login: test
hasło: test

Lorgan - 01-04-2009, 00:18

Wykonałem instrukcję poprawnie (sprawdziłem kilka razy), lecz mimo to występuje pewien błąd: zdjęcia się nie otwierają - nie tylko przez lightbox, ale nawet bezpośrednio, przez adres docelowy (np. http://www.tenchi.pl/albu...34e630b1dec.jpg ). Mam zainstalowaną tylko podstawową wersję moda (choć próbowałem też z tą załącznikową) i wyłączoną w PA opcję hotlinkowania. Ponadto, wprowadziłem trochę w ciemno solucję Theya z 7 postu.

Pomoc mile widziana.

Kray_Zee - 08-06-2009, 00:51

Witam!

Mam takie pytanko, poniewaz najpierw zrobilem wszytko wedlug instrukcji jak bylo w pliku download (wszystko pieknie chodzi), nastepnie wprowadzilem poprawke napisana przez Adibar dotyczaca guzikow NEXT i PREV (wszystko nadal pieknie dziala), nastepnie dodalem instrukcje napisana przez +Szpaka odnosnie wyswietlania zalacznikow w postach i teraz zonk. Niby wszystko pieknie dziala, wyswietlaja sie labelki NEXT i PREV natomiast nie wyswietla sie guzik CLOSE - closelabel.gif.

Patrzylem troszke w kodzie, probowalem cos wymyslec ale, ze kiepsko mi to idzie i zero rezultatow, to postanowilem uderzyc do Was. Jakies pomysly?

Black_Rabbit - 05-09-2009, 13:08

co nalezy zrobic aby ten mod byl kompatybilny z "Spider Friendly Optimized 1.0" i poprawnie wyswietlal obrazki ?
firefox - 07-10-2009, 13:06

Fajny mod, tylko wczesniej padlo pytanie bez odpowiedzi dotyczace automatycznego skalowania zdjecia do odpowiednich rozmiarow. Jesli ktos w albumie wrzucil ogromne zdjecie to forum sie rozjezdza, nie da sie zrobic konkretnego rozmiaru LB ?
skco - 18-10-2009, 14:51

Cytat:
mam pytanko, w czym może być problem, zainstalowałem modyfikacje, pokazuje sie tylko loading i nie wczytuje zdjęcia, wiecie może w czym problem ?

u mnie występuje identyczny blad...niestety nie znalazlem jak to naprawic...modyfikacje instalowalem 2 razy i za kazdym razem tak samo

Bucu - 18-10-2009, 20:08

to alternatywa jest Highslide, albo obczajcie moja wersje moda lightbox na unmods jest.
skco - 22-10-2009, 17:48

wszystko bylo ok a teraz po dodaniu kilku zdjec mam cos takiego http://kolko-fotograficzn...er.pl/album.php
prosze sobie zobaczyc...po kliknieciu zdjecie wyswietla sie na dole...czemu tak jest??

[ Dodano: 22-10-2009, 19:09 ]
ok juz dziala wszystko sory za zamieszanie

jedrzej - 06-01-2010, 00:09

wyswietla mi sie fotka ale na samym dole strony bod całym albumem...

[ Dodano: 06-01-2010, 00:17 ]
poprawka... wszytko mi działa ale w IE. W Firefox niestety jest tak jak napisałem w poprzednim poscie.

rafflex - 10-01-2010, 18:21

U mnie wszystko działa, ale:
na stronie Portalu dodałem moduł "Ostatnie zdjęcia" i gdy wyświetlam zdjęcia z tego działu pod zdjęciem wyświetla się ładnie tytuł i opis zdjęcia. (Przy dodawaniu nowego zdjęcia do albumu można nadać zdjęciu zarówno tytuł jak i opis)
Natomiast gdy wejdę do albumu i z tego poziomu wyświetlam zdjęcia, to pod zdjęciem wyświetla mi się już tylko sam opis, tytułu brak.
Domyślam się, że szpak coś przeoczył w kodzie, tylko co i gdzie?

Marcinze - 20-03-2010, 22:40

zedytowalem wszystkie pilki i nie dziala ;/ gdzie te pliki z grafika wgrac?
andrix224 - 03-05-2010, 08:13

Wszystko super, tylko jeden element loga mi się nie przyciemnia, zostaje taki jaki był - logo.gif. Pomoże ktoś jak to naprawić??

[ Dodano: 03-05-2010, 09:28 ]
Btw. załadowanie zdjęcia w Lightboxie nie liczy się do ilości odsłon. Można tak zrobić, żeby się liczyło a jeśli nie to jak usunąć napis ile było odsłon, bo trochę głupio jest widzieć: "Odsłon - 0"

szresi - 10-10-2010, 13:03

Zabawię się w archeologa i odkopię temat.
Działa Wam ten mod? Bo mi nie do końca.
Po kliknięciu w miniaturę tło się, owszem, ładnie ściemnia, pojawia się ikona loading i nic.. nie może wczytać zdjęcia.

come2papa - 20-11-2010, 08:42

W Panelu Administracyjnym >> Album zdjęć >> Konfiguracja - zaznacz NIE dla Oryginalny widok zdjęcia jako PopUp