To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Color in SB

Robert007 - 09-01-2009, 15:01

na moim stylu forum kolor nie dziala, tylko czcianka sie zwieksza lekko na wieksza a na subsilver dziala. dlaczego ?
MagicalFire - 09-01-2009, 15:27

Robert007, daj konto testowe
scun - 27-02-2009, 14:05

może ktoś dodać tagi [b*] [/b] [i*][/i] wiem ze to czysty html w sumie ale nie wiem jak to zrobic ciemna masa ze mnie, nie linczujcie Please.
Misiur - 17-03-2009, 17:45

scun, to bardzo proste - dodaj sobie po prostu buttoniki:

Kod:

<input type="button" value="B" class="pogrubienie" name="sb_b" onclick="bbfontstyle('[b]', '[/b]');">
<input type="button" value="I" class="italic" name="sb_i" onclick="bbfontstyle('[i]', '[/i]');">

Ok, już jest w porządku. Tylko wielkość liter w BB Tagu ma znaczenie.

Glizdor - 26-04-2009, 19:10

wgrałem juz dziś ze 10 modów i wszystkie działają a kazdy pisze o błędach

Wystarczy czytać ze zrozumieniem

simon231 - 22-05-2009, 08:55

1. Ustawienia nie zapisują się po wysłaniu wiadomości lub odświeżeniu
2. Koloru po wysłaniu wiadomości nie ma (dodaje moje SB do załącznika, może sam nie widze błędu)
3. Po użyciu [B], [i], [color], kursor ustawia się po bbcode nie w środku, mógłby ktoś napisać instrukcje, że po wciśnięciu np. "B" rozpoczęcie bbcode nie będzie wyświetlane podczas posania wiadomości (będzie niewidoczne przed całą wiadomością) a po kliknięciu "wyślij" bbcode zamknie się sam? - oczywiście z możliwością "ręcznego" używania bbcode na wybranych fragmentach - albo przynajmniej żeby kursor był w środku?
4. Może ktoś napisać instrukcje, gdzie:
- User do wyboru ma 3 kolory + standardowy
- Moderator do wyboru ma User Colors + 2 kolejne
- Junior Admin do wyboru Mod Colors + 2 inne
- Admin do wyboru ma all colors + red (zastrzeżony dla admina)
5. Dodatkowo przydałaby się opcja zmieniania czcionki (tylko admin) z trzech wybranych (standardowych)

Da ktoś rade poprawić/udoskonalić tego moda? ;d

//edit

kolory już działają, ale czemu zrobiłem instrukcję z pierwszego posta pod:
if ( $shoutbox_config['allow_smilies'] && $userdata['show_smiles'] )
zamiast pod:
if ( $shoutbox_config['allow_bbcode'] )
{
to nawet ja sam nie wiem o.O - sprawdźcie czy Wy też nie macie tego błędu jak wam nie działa :P

emiilo - 12-08-2009, 21:22

Dzięki temu poradnikowi dowiedziałem się jak zrobić nowe bbcode do CB :mrgreen: zrobiłem sobię [zw]- zaraz wracam, [jj]- juz jestem, [n]- nudzi mi się

Kod:

$msg = str_replace(array('[u]','[n]','[zw]','[jj]', '[b]', '[i]', '[/i]', '[/b]', '[/u]', '[/color]'), array('<u>','<b>Nudzi mi się</b>','<b>Zaraz Wracam</b>','<b>Już Jestem</b>', '<b>', '<i>', '</i>', '</b>', '</u>', '</font>'), $msg);

jak by ktoś chciał :lol:

stachoo0 - 23-08-2009, 08:16

jakby ktoś chciał żeby te buttoniki wyglądały tak jak "Wyślij" i "R"
to jest
Kod:
<input type="button" name="Bold" value="B" style="font-size:9px; font-weight: bold; height:19px; cursor: pointer" title="Pogrubienie" class="button" onclick="bbfontstyle('[b]', '[/b]');">
        <input type="button" name="Italic" value="I" style="font-size:9px; font-style: italic; height:19px; cursor: pointer" title="Kursywa" class="button" onclick="bbfontstyle('[i]', '[/i]');">
        <input type="button" name="Underline" value="U" style="font-size:9px; text-decoration: underline; height:19px; cursor: pointer" title="Podkreślenie" class="button" onclick="bbfontstyle('[u]', '[/u]');">

ale mam jeszcze pytanie
jak zrobić żeby pojawiły mi się te napisy
jak w zał.
tzn. nie chcę na siłę wpisać do shoutbox_body.tpl
tylko z tego {L_MESSAGE_COLOR} żeby się pojawił napis Kolor:
i gdzie są spisane kolory żeby też było tak zapisane ?

i to od emiilo to gdzie trzeba wstawić ?

[ Dodano: 23-08-2009, 10:40 ]
dobra znalałem sam
trzeba w lang_main.php (/language/), shoutbox.php i shoutbox_body.tpl wyedytować wg potrzeb

a teraz odnośnie emiilia to zrobiłem jeszcze buttoniki do tych bbcodów
Kod:
<input type="button" name="Zaraz_wracam" value="ZW" style="font-size:9px; height:19px; cursor: pointer" title="Zaraz wracam" class="button" onclick="post.message.value='[zw]'; this.form.submit(); return false;">
        <input type="button" name="Juz_jestem" value="JJ" style="font-size:9px; height:19px; cursor: pointer" title="Już jestem" class="button" onclick="post.message.value='[jj]'; this.form.submit(); return false;">
        <input type="button" name="Nuda" value="N" style="font-size:9px; height:19px; cursor: pointer" title="Nudzi mi się" class="button" onclick="post.message.value='[n]'; this.form.submit(); return false;">

kliknięcie powoduje wysłanie statusu

Sztywny - 09-09-2009, 20:45

Mi te kolory dzialaja elegancko, wszystk ojest ok. Ale to wybieranie kolorow "to malutkie okienko" mam nad shoutboxem na srodku, i nie wiem jak umiescic to z boku np. obok "Odswiez" pomoze ktos?

[ Dodano: 10-09-2009, 22:36 ]
refresh

zaled - 31-12-2009, 22:33

pomocy, nie dziala jak biore np qweqwe wpisze jakis text to pisze mi to qweqwe : / kolory nie dzialaja :(

[ Dodano: 31-12-2009, 22:34 ]
[color=#CC66FF] qweqwe [/color*]

Aki_Hiro - 20-04-2010, 11:39

U mnie all działa bez problemu dzięki Pozdrawiam
damiannn - 28-09-2010, 18:04

Witam, kilka godzin temu wgrałem ten mod. Działał bez zarzutu lecz po chwili wgrałem mod na to, że w SB po kliknięciu na IP widzę IP użytkownika po tym modzie przestała działać mi ta modyfikacja na kolory. Wie ktoś może jak to naprawić czy może trzeba jeszcze raz to wgrać od początku?
jeams007 - 11-10-2010, 14:53

Aki_Hiro napisał/a:
U mnie all działa bez problemu dzięki Pozdrawiam

Dokładnie,mi też działa.. dzięx

albert221 - 26-02-2011, 16:51

a mi kliknięcia w ogóle nie dają kolorku
mąka - 19-07-2011, 20:34

CMP, mi nie działa :/ wgrywałem jak mówiłeś,, takie coś jest :

SS w załączniku/

[ Dodano: 19-07-2011, 21:38 ]
Sorry ... mój błąd działa to :D ^^ szkoda że tu na forum nie ma czegoś takiego jak Edit :D