Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 6
HAPOL - 20-04-2004, 00:13
Jest male niedociagniecie w pliku aktualizujacym forum z wersji 1.7 do 1.8
W pliku scripts/scripts\update17-18.php
w linijece:
"ALTER TABLE ".$table_prefix."ignore RENAME phpbb_ignores",
jest podany na sztywno prefix tabeli.
Przez to jezeli ktos ma inny profix to po aktualizacji nie mozna czytac tematow i trzeba recznie zmienic nazwe prefixu w tabeli
_FrEzZ__ - 20-04-2004, 00:35
Cytat: | Jest male niedociagniecie w pliku aktualizujacym forum z wersji 1.7 do 1.8
W pliku scripts/scripts\update17-18.php
w linijece:
"ALTER TABLE ".$table_prefix."ignore RENAME phpbb_ignores",
jest podany na sztywno prefix tabeli.
Przez to jezeli ktos ma inny profix to po aktualizacji nie mozna czytac tematow i trzeba recznie zmienic nazwe prefixu w tabeli |
Ze tez tego nikt nie zauwazy? .. a Przeglądałem ten plik patrzac co tam ciekawego jest.. nawet Go recznie do phpmyadmin wrzucałem Niezle
Przemo - 20-04-2004, 00:52
HAPOL dzięki, jestes jednym z niewielu, ktoremu sie chcialo sprawdzic dlaczego wywala blad tabeli, od ponad miesiaca co jakis czas slysze, ze cos jest nie tak z ta tabela ale zwalalem zawsze na złe updatowanie. I nikt nie byl laskawy tego sprawdzic tylko kazdy przylatywal tutaj z placzem, ?enada.
SpooMan
http://forum.bezduszni.net/portal/check_files.php
Sprobuj poprawic te pliki.
Kurcze dziwne ze wywala invalid session, skoro ten numer sesji jest w linku, wyglada na to ze jakims cudem jest nieprawidlowy, no nic jak to jest uciazliwe to daj w index.php przed linia: message_die(GENERAL_ERROR, 'Invalid_session'); dwa znaczki: //
HAPOL - 20-04-2004, 08:00
)
A z tym invaild sesion?? Bo mi tez co chwila wyskakuje...
Nie tylko przy moderacji ale rowniez przy innych operacjach typu: zmiana w profilu i w calym Panelu Admina
Na poczatek wyznaczy to co napsiales i czekamy do kolejnej poprawki??
[ Dodano: 20-04-2004, 09:01 ]
albo wydluzyc czas sesji??
SpoonMan - 20-04-2004, 08:20
hmmm Przemo moe Ci to pomoże bo zauwazylem jedna rzecz ... w pracy jak kozystam z Twoich forow nie ma najdrobniejszych problemow .... anie razu nie wyskakuje "Invalid_session" ... dziej sie to natomiast w domu ..... w pracy mam stale IP przypiete do komutera na sztywno .... w domu mam natomiast IP przydzilane przez DHCP i miewam czasami problemy z roznymi innymi servisami ktore obsluguja cookies .... może wlasnie to jest problemem
HAPOL - 20-04-2004, 08:31
Calkiem mozliwe bo ja mam dwa stale numery IP i sa one czesto dynamicznie przydzielane.
A co trzeba zmienic w plikach Panelu Admina aby nie wyskakiwal Invaild_Session?
Bo takiej linij jak w index.php nie widze (przynajmniej nie znalalzem nic podobnego w admin/index.php)
mopek - 20-04-2004, 09:21
ale to nie w admin/index.php tylko w index.php...
poza tym HAPOL, zainstaluj sobie na dobry początek poprawkę 6 i popraw pliki bo masz:
Kod: | Version 1.8: improvement: 5
contrib/dbinformer.php - File missing!
contrib/template_db_cache.php - File missing!
contrib/template_file_cache.php - File missing!
install.php - File missing!
modcp.php - Wrong size ! |
HAPOL - 20-04-2004, 09:26
Bo w adresie mam inne forum
A to o ktorym pisze to http://loforum.balin.ys.pl
I juz znalalzem linijke od Invaild_session w Panelu Admina...
mopek - 20-04-2004, 09:29
ale jesteś ?wiadom tego co masz tam w check_files?
http://loforum.balin.ys.pl/check_files.php
gwoli ?cis?ości:
Kod: | admin/pagestart.php - Wrong size !
contrib/dbinformer.php - File missing!
contrib/template_db_cache.php - File missing!
contrib/template_file_cache.php - File missing!
index.php - Wrong size !
install.php - File missing!
modcp.php - Wrong size ! |
Przemo - 20-04-2004, 12:11
Sprawdzanie sesji podalem w kilku miejscach, jest to bezpieczniejsze, widze ze jest z tym duzo problemow, w takim razie wyrzuce to przy edycji profilu i przy oznaczaniu jako nieczytane, jesli ktos chce to teraz zmienic niech znajdzie linie gdzie jest message_die i invalid session lub invalid_session i da przed nia: //
Oznaczanie for w index.php profil w /includes/usercp_register.php
Niestety w moderacji i panelu admina nie mozna tego wylaczyc bo ktos zhackuje forum.
Gooner - 20-04-2004, 13:07
U mnie tez sesje nie dzialaja, wywala w profilu admina invalid session
Co wiecej, po zainstalowaniu dzisiaj updatu z 1.7 na 1.8 pojawila sie dziwna rzecz. Do tej pory na stronie glownej miałem:
Przez ostatnie 1 godziny byli na forum
Po instalacji uaktualnienia mam:
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum
dziwne, bo jak sie zorientowalem informacje z ilu godzin ma byc podawane jest zapisane w pliku additional_settings.php a ten plik nie był przeciez zmieniany. Gdy patrze na plik na serwer mam zapisane aby pokazywal uzytkownikow na forum z ostatniej godziny Czy informacja ta jest w innym pliku?
HAPOL - 20-04-2004, 14:03
wiem bo sam to zeminialem...
wszystko jest OK
Przemo, to co trzeba zrobic aby nie pojawial sie invaild_session w PA?? to jest strasznie uciazliwe bo nie da sie nic zrobic (nawet nie wejde do PA a juz Invaild_session)
mopek - 20-04-2004, 14:38
Gooner, teraz to ustawiasz w PA - obejrzyj dokładnie PA!
[ Dodano: 20-04-2004, 14:40 ]
i ustaw sobie cookies - http://www.kappa.com.pl/a...check_files.php
Przemo - 20-04-2004, 16:49
Nie da sie nic zrobic zeby Invalid session sie nie pojawialo, kiedys wywalalo na strone glowna forum. Sprawdzanie sesji musi byc bo inaczej kazdy bedzie se mogl wlamac do panelu admina wiec bledu szukaj u siebie, ciezko mi powiedziec czemu jest problem z ID sesji, sprobuj ustawien cookies.
Gooner - 20-04-2004, 18:31
Ustawilem sobie juz coockies. Invalid_session mam za kazdym razem gdy chcę cos pogrzebac w ustawieniach forum. Jest wiec tak ze nie moge zmienic zadnego ustawienia :cry:
|
|
|