To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Wersje 1.9 i starsze - Poprawka 4

_FrEzZ__ - 09-04-2004, 19:53

Aha dzieki za info :) Bo niestety u Mnie bede musia? to wyłaczyc raczej :/

aha jest pewien problem z 4 poprawka lub Jej dodatkiem .. Tzn pisałem o Tym wczesniej juz bo Myslałem ze to tylko Tutaj na forum sie dzieje ale po wgraniu u Mnie na forum poprawki mam Invalid Session

Jak masz "Zobacz posty nieprzeczytane / Zobacz posty od ostatniej wizyty" to po wejsciu w "Zobacz posty nieprzeczytane" i kliknieciu "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane" wyskakuje ten bład na poczatku myslałem ze to Tylko na forum Przemo tak jest.. i nawet pisałem o Tym ale bez odzewu ale teraz u Mnie tez to jest .. póki nie było 4 poprawki wszystko było oki :/

Przemo - 09-04-2004, 20:00

Zwieksz czas trwania sesji jak chcesz. To jest zabezpieczenie przed hackowaniem w rozny sposob. Inaczej sie nie da zabezpieczyc. Po najechaniu na ten link powinno byc sid=costam na koncu, jest?
_FrEzZ__ - 09-04-2004, 20:04

Cytat:
Po najechaniu na ten link powinno byc sid=costam na koncu, jest?

Nie widze tego tam ...ale jak mowisz zeby zwiekszyc dlugosc sesji i to ma pomoc to chyba Wystarczy:)

konraf - 09-04-2004, 20:11

Witam

Przemo czy w widoku strony głównej, w stopce, zlikwidowales w poprawce 4 Junior Admina?

Sprawa druga to kolory nicków admina i moderatora. Ustawilem kolor moderatorów na niebieski. Inni uzytkownicy nie moga zmieniac kolorów swoich nicków. Problem w tym, ze ten niebieski obj?? rowniez adminów mimo, ze Ci mają ustawione w profilach kolor czerwony.

Dzievmin - 09-04-2004, 20:22

Mam co? takiego w PA zakładka "panels" Change Allowances gdy wchodzę wywala:
Kod:
 Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, string given in /home/dzievmin/public_html/forum/admin/admin_junior_panel.php on line 60

Warning: Variable passed to each() is not an array or object in /home/dzievmin/public_html/forum/admin/admin_junior_panel.php on line 61

w Manage Junior Admins:

Kod:

Błąd Ogólny
Error obatining user data.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'JUNIOR_ADMIN' in 'where clause'

SELECT username, user_id FROM phpbb_users WHERE user_level = JUNIOR_ADMIN

Line : 168
File : /home/dzievmin/public_html/forum/admin/admin_junior_panel.php

Ja się tam nie czepiam nie korzystam z tego ot ciekaw jestem czy to ja jestem "wybra?cem" czy to szerszy problem

Przemo - 09-04-2004, 20:41

Cytat:
Nie widze tego tam ...ale jak mowisz zeby zwiekszyc dlugosc sesji i to ma pomoc to chyba Wystarczy:)
jak nie widzisz to znaczy ze masz zle i musi byc invalid session, w plikach ktore sa to dziala, jak widac u mnie na forum.
Cytat:
Przemo czy w widoku strony głównej, w stopce, zlikwidowales w poprawce 4 Junior Admina?
nie, jak nie ma zadnego junior admina to tego nie wyswietla, a co do drugiej czesci pytania to tak ma byc.
Dzievmin, oraz inni, /admin/admin_junior_panel.php trzeba skasowac, zamiast niego jest juz inny plik.

Panowie, jak wam cos nie dziala to sprawdzcie to najpierw na forum testowym i jak tam dziala to znaczy ze to jakis problem z plikami/wersjami u Was.

czarq - 09-04-2004, 21:11

Nie moge dodac ostrzezenia u siebie :/ wysylam i poajwia sie znowu pole wpisywania ostrzezen. Na forum testowym dziala, check_files.php pokazuje ze wszystko jest OK ma ktos jeszcze taki problem ? Pojawilo sie po instalacji poprawki 4
Kunio - 09-04-2004, 22:16

zainstalowałem poprawkę na dwóch swoich forach i muszę przyzna? że ?miga aż mi?o :) Dobra robota Przemo! You're the best!!!! :D

Tylko mam pytanko - albo ja niedowidze albo w acp nie ma opcji wlaczenia wymaganej daty urodzin przy rejestracji... :roll:

Kunio - 09-04-2004, 23:26

znalazłem zonki - tak samo na moich forach jak i tu! Wchodze na forum i klikam zobacz posty od ostatniej wizyty. Następnie klikam "zaznacz wszystkie posty jako przeczytane" i wywala Invalid_session

pozatym:
1. nie łączy postów, dlaczego ? :roll:
2. - po usunięciu swojego postu na tym forum przenioslo mnie na początek tematu czyli na 1 strone a powinno chyba przenieść do ostatniego posta ?
3. nie mogę robić kopii bazy - pisze "?ciąganie rozpocznie się lada chwila, zaczekaj" i wywala mnie do podglądu forum :/

czarq - 10-04-2004, 01:56

hm nie moge zmienic tez absolutnie nic w panelu admina ...może to wina atrybutow pliku ? ale nigdy przeciez nic nie zmienialem i bylo ok ? ;)
torzba - 10-04-2004, 07:44

Ja mam inny problem kiedy chce kogos zacytowac to w naglowku nag cytemem wywala mi takie cos:

M4rine napisać/b>
i dopiero jest okno z cytatem gdzie to mozna poprawic ?? Z gory dziekuje i zycze wesolych swiat !!

Przemo - 10-04-2004, 09:53

Cytat:
Nie moge dodac ostrzezenia u siebie
Tak, byl taki chwilowy problem, sciagnij poprawke jeszcze raz i wgraj tylko plik warning.php i check_files.php jak wyjdzie zly rozmiar jakiegos pliku to jego trez wrzuc.
Cytat:
klikam "zaznacz wszystkie posty jako przeczytane" i wywala Invalid_session
Faktycznie, poprawie.
Cytat:
nie łączy postów, dlaczego
hmm, łączy przecież. Pokombinuj w panelu admina.
Kod:
Nieznana kolumna 'u.user_avatar_width'
arno pisalem wyzej ze jak komus cos takiego wyjdzie co ma zrobic, ludzie czytajcie co pisze.
czarq, co to znaczy nie moge nic zmienic?
torzba, wgraj jeszcze raz pliki stylu, albo masz cos grzebane w stylach.

arno - 10-04-2004, 09:54

I zas problem , wiec dalem tak :
aciąglem nowe ver1.8 i przenioslem
sciągłem i wstawilem poprwake 4
i sql-u dodalem wpisy kture pisano w temacie na początku <i tak byl bląd >
no a wk?cu i tak jest ze , ostatni błąd jaki mi teraz pisze przy wejsciu do jakiego kolwiek tematu to :
Kod:

Couldn't retrieve smilies list

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 Something is wrong in your syntax obok '' w linii 4

SELECT emoticon, code, smile_url FROM phpbb_smilies GROUP BY smile_url ORDER BY smilies_id LIMIT

Line : 149
File : /home/users/arno/public_html/phpbb/quick_reply.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://przemo.org/phpBB2/forum
... hm , wiec nie wiem ?????

Przemo - 10-04-2004, 09:56

arno, sprawdz w bazie SQL czy user anonymous nie ma pustych wartosci w polach user_post_per_page, user_topics_per_page, hot_thershold. User anonymous i kazdy inny user nie może tam miec pustych wartosci i przy prawidlowej instalacji wczesniejsych updatow musiales zrobic jakis blad. Widac robisz go i tym razem bo nie wgrywasz poprawek w odpowiedniej kolejnosci albo nie wykonujesz zapytan SQL skoro brakuje ci pola user_avatar_width.
arno - 10-04-2004, 10:08

Kod:
-1 0 Anonymous   0 0 0 1078868882 0 3 1.00 2 polish   0 0 0 NULL 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 0   0           NULL   1 1               15 35 35 999999 0 NULL NULL 0 NULL 1 1 999999 0 0 NULL NULL NULL 1 1 1 0 1 0 1 2 2 1 1 0 1 0 0 0 NULL NULL

w kazdym polu jest jakas dana ,lub znaczek
ps.
ZRESZT· Zaloguj sie , i powiedz mi np. na gg jaki masz nik u mnie to dom ci full adm , i sam zobaczysz i jak bedziesz mogę to poustawiasz !?!?!
a i ['you'] tez co? nie widać !
A w panelu admina , moge sobie zmieniac konfig , a on i tak po swojemu :(