1.12.7 i starsze - Autoodswie?anie Shoutboxa
HuQBoss - 08-04-2007, 12:23
A takie pytanie mam: czy mógłby ktoś przerobić tego moda tak, żeby użytkownicy mogli sobie sami włączyć albo wyłaczyć autoodświeżanie? A najlepiej, zeby sami mogli sobie ustawić czas autoodświeżania (w profilu, preferencjach lub gdziekolwiek). Teoretycznie wiem jak to zrobic, ale jestem za wąski w uszach na to
razz - 08-04-2007, 16:45
Trzeba by robić moda do tego moda, z resztą z tym było by bardzo dużo roboty...
HuQBoss - 08-04-2007, 17:23
Wcale nie, trzeba utworzyć nowy rekord w tabeli z profilem gracza i zamiast czasu w konfiguracji podać odwołanie do tego rekordu. Wg mnie to niewiele roboty, dodatkowe pole w profilu i dodatkowy rekord w bazie danych.
grzech1991_ - 28-04-2007, 07:52
HuQBoss napisał/a: | Wg mnie to niewiele roboty, dodatkowe pole w profilu i dodatkowy rekord w bazie danych. |
ja nie potrafię napisać ale jak to "niewiele roboty" to czekam aż coś napiszesz
ale powiem szczerze jak ktoś ma limitowany transfer to modyfikacja jest beznadziejna
Żelek - 26-05-2007, 13:17
Mam problem, ponieważ nad SB mi się pokazuje: Cytat: | action="shoutbox_view.php" method="POST" target="shout_iframe"> | www.clubsiemens.yoyo.pl Co mam zrobić??
chelloPL - 29-05-2007, 22:04
Żelek, zastosuj się do instrukcji, a nie będziesz miał problemów:
chelloPL napisał/a: | otwórz: shoutbox_body.tpl:
znajdź linię zaczynającą się od:
Kod:
...
(nie podaję konkretnego kodu, bo w zależności od wersji będzie on inaczej wyglądał) i zamień ją w całości na następującą:
Kod:
...
|
Zamieniłeś tylko podany kod, a nie tak jak pisałem całą linię.
Kod (to co tutaj masz wykropkowane), znajdziesz w pierwszym poście. Zacytowanie miało tylko podkreślić czego nie przeczytałeś i do czego się nie zastosowałeś.
kpietrek - 19-09-2007, 19:25
temat troszke zostal zapomniany a ja bym ponowil pytanie czy juz ktos zmodyfikowal skrypt zeby sie odswiezal shoutbox w momencie gdy ktos cos napisze??
chelloPL - 19-09-2007, 22:50
Nie i raczej nie jest to możliwe. Trzeba byłoby całkowicie i od zera napisać ponownie SB wykorzystując inne techniki.
kałasznikof - 21-09-2007, 14:55
ja nie widzę problemu... kiedy u mnie zaczął się robić bałagan, uruchomiłem chata i mają nową zabawę
Lololowski - 21-09-2007, 16:03
chelloPL napisał/a: | Nie i raczej nie jest to możliwe. Trzeba byłoby całkowicie i od zera napisać ponownie SB wykorzystując inne techniki. |
Czy ja wiem, czy takie inne ?
w bazie dodatkowa kolumna w tabelce z ustawieniami userów, albo nowa tabela z kolumnami id usera i SB refresh time... tagi meta mogą być generowane z pliku php i przesyłane do TPL'a... jedyny minus to kolejne zapytanie do bazy, a w zasadzie po g... no i rośnie ruch, kiedy wszyscy mają odświeżanie SB auto... bo przeca dae będą przesyłane, czy ktoś tego faktycznie potrzebuje, czy nie...
Sasni - 27-09-2007, 19:22
henry, te pliki są w:
templates/{TWÓJ STYL}/shoutbox_view_body.tpl
templates/{TWÓJ STYL}/shoutbox_body.tpl
pecador - 27-09-2007, 19:56
Sasni, odpowiedziałeś na post, który jest już ponad rok.. myślisz, że jego autor nadal czeka na odpowiedź?
zastanów się trochę przed napisaniem kolejnego.
acik - 05-11-2007, 11:12
Dziś zainstalowałem go i działa rewelka.Roboty 5 sek.długo go szukałem i wreszcie znalazłem....wielkie dzięki pozdrawiam.
kev21 - 16-01-2008, 08:17
Czy to w jakiś sposub obciąża serwer ?
rafknaf - 16-02-2008, 19:54
Zrobiłem to u siebie na Forum, działa nieźle, ale czesto jest tak że np. odswieży 2 razy a juz za 3 razem pokazuje się : Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web
Co z tym jest nie tak ?
|
|
|