F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Co oznaczaj? paski pod napisami HP, MP i EXP?
methuselah - 18-04-2005, 17:02
Sproboj tego Moda:
http://www.przemo.org/php...hlight=download
Tylko musisz w nim pogrzebac i zwiekszyc ilosc od ilu posotow ma byc dzial dostepny.
skooby - 18-04-2005, 18:50
methuselah, jeszcze bylbym Ci bardzo wdzieczny jakbys podpowiedzial mi gdzie to sie zmienia w PA - chyba juz ze 100x przejrzalem PA i jakos nie znalazlem takiej funkcji
pls o odpowiedz
aric - 14-05-2005, 23:48
da się jakoś wyłączyć paski hp i mp ale zostawić lvl i exp?
MakArios - 15-05-2005, 01:59
Z PA nie, są wszystkie razem. Teoretycznie dałoby się pogrzebać w plikach i po prostu tamte dwa usunąć, ale zabij mnie nie wiem jak to zrobić
Anagda - 18-06-2005, 18:07
no a ja ponowię pytanie bo widzę ze nikt się nie kwapi odpowiedziec. co DOKŁADNIE i PROSTO Z MOSTU (żółtodzioby tez by chciały się dowiedzieć) znaczą te właśnie wykresiki????
ps. wiem ze nie do tematu ale tak przy okazji. można wyłączyć u siebie na forum te jakieś znaczki pod emotami??
MakArios - 18-06-2005, 18:10
Anagda, co jest w tym niezrozumiałego?
Widmo napisał/a: | Level: poziom usera jest oparty na ilosci postow przez niego napisanych.
HP: reprezentuje aktywnosc usera. max hp oparte jest na levelu,
obecne ho oparte jest na tym jak czesto user postuje.
MP: pokazuje jak szybko user postuje. Max mp jest oparte na levelu,
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje sie
Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac nastepny level. |
Anagda napisał/a: | ps. wiem ze nie do tematu ale tak przy okazji. można wyłączyć u siebie na forum te jakieś znaczki pod emotami?? |
Jest w FAQ.
Anagda - 18-06-2005, 18:19
Level: poziom usera jest oparty na ilosci postow przez niego napisanych - no oki. to łapię ;D
obecne ho oparte jest na tym jak czesto user postuje. - aktywność ?? czyli? co oznaczają jakieś tam liczby 123/123 czy jak. i dlaczego procentowo ??
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje sie - tego to wogóle nie czaje. ja jako administrator mam 0. a na każdym topicu się wypowiadam po parę razy bo niedawno dopiero co otworzyłam forum.
Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac nastepny level. - to tez zrozumiałe
MakArios - 18-06-2005, 18:28
Podam na przykładzie odnośnie HP i MP (liczby tu podane mogą się nie zgadzać, bo nie mam konkretnych danych, ale myślę, że będziesz wiedziała o co chodzi):
HP - 20/24
MP - 10/12
User daje posta. Jego MP spada o 1 (bo każdy post kosztuje MP), natomiast HP rośnie o 1 (wydał MP i przyczynił się do rozwoju forum). Po jakimś czasie jego HP znów spadnie, natomiast MP wzrośnie ("zregeneruje się").
Tak więc dzięki HP i MP widać ile ostatnio pisze (wysokie HP dużo/niskie HP mało) i w jakich odstępach czasu (niskie MP małych/wysokie MP dużych).
Teraz jest jaśniej?
Anagda - 19-06-2005, 12:58
dzięki już jaśniej
j@kbu - 20-07-2005, 11:12
a jak dodać ten pasek bo mam OFF
Paszczak000 - 20-07-2005, 13:59
j@kbu, tak jak wyłączyć tylko, że na odwrót :] Ustawiasz na Tak
Kod: | Wyłaczanie: Panel -> Ustawienia -> Widok tematu -> Poziom użytkownika pod postem |
bunitas - 28-08-2005, 10:43
czy ja moge na swoim forum umieszcic to?
Kod: | Level: poziom usera jest oparty na ilosci postow przez niego napisanych.
obecne ho oparte jest na tym jak czesto user postuje.
kazdy post kosztuje mp, z mp czasem mp regeneruje sie
Exp: pokazuje ile user musi napisac postow aby osiagnac nastepny level. |
bo nie chce mi sie na nowo tego pisac, jesli tu juz jest wszystko jasno napisane
ORI - 28-08-2005, 10:51
bunitas, w jednym z pierwszych postow w tym temacie jest odpowiedz na to pytanie
bunitas - 28-08-2005, 14:17
ORI, to jedna osoba moze ale nie jest napisane ze wszyscy
ORI - 28-08-2005, 14:21
bunitas, w sumie racja Musisz poczekac na odpowiedz Widma
|
|
|