HydePark - [OffTopic] Kiedy publikacja 1.12.9
Scoorviell - 25-04-2015, 18:35
SeNioR, ty i tobie podobni po tym, jak się zaczyna coś dziać na forum wyłazicie ze swoich nor i tollujecie...
SF będzie w standardzie?
Anonymous - 25-04-2015, 18:38
Scoorviell, Przecież ja nikogo nie trolluję i nie mam zamiaru. Nie wiem skąd się urwałeś ale na pewno nie jesteś za bardzo w temacie. Ja się tylko bronię bo w mojej ocenie oni nie mają racji, wiem swoje, oni też wiedzą swoje i ot tak sobie tutaj dyskutujemy. A wypowiedzieć się mogę bo mam do tego prawo jak każdy inny człowiek
DamianciuCS1995 - 25-04-2015, 19:00
SeNioR,
Gówno potrafisz gówno zrobisz i gówno zyskasz.
Pytam się co to ma być?
Dlaczego nie ma na jakim silniku stoi forum?
0 szacunku.
Anonymous - 25-04-2015, 19:20
eh, i rozmawiać tu z takimi dzieciakami z forum CS'a rocznik 95. Co dostałeś bana na webmasteruj? i musisz dorzucić swoje 3 grosze? A no tak gościu z gfxspace i wszystko jasne.
Cytat: | Gówno potrafisz gówno zrobisz i gówno zyskasz. |
Ciekawa wypowiedź, na prawdę... pogratulować.
Stopkę można dowolnie modyfikować i zmieniać przeczytaj licencję. Poza tym nie wniosłeś nic do tematu wiec nie wiem po co się wypowiadasz i robisz specjalnie off-topic.
Tommekk80 - 25-04-2015, 19:58
SeNioR, a co ty wniosłeś do tematu? Autor wątku zadał pytanie nam, nie tobie...
Anonymous - 25-04-2015, 20:16
Tommekk80, ok, już się nie udzielam. Na dniach podeślę wam moje poprawki, może je wykorzystacie może nie wasza wola. Powodzenia.
irekk - 25-04-2015, 20:21
Dziękujemy, nie trzeba
Anonymous - 25-04-2015, 21:02
W 1.12.9 Prosiłbym o:
- Zabezpieczenia większe,
- Spider Friendly, Losowe Tematy, Chmura Tagów w standardzie,
- Poprawki w skrypcie i udostępnianie modyfikacji do pobierania bo to juz nie to samo.
Czaston - 07-05-2015, 16:22
Chłopaki, dlaczego wy dalej chcecie wydawać poprawki dla tego skryptu? Przecież o niebo lepszym rozwiązaniem było by napisanie od podstaw skryptu, opartego o rozszerzenia (wtyczki), napisanego zgodnie z obecnymi standardami. W tyle osób (patrząc na Developers - 14) praca przebiegałaby na pewno sprawnie i dość szybko. Wydanie czegoś małego (podstawowe funkcje forów) + wydawanie wtyczek na pewno spotkałoby się z pozytywnym odzewem.
Tak czy siak, kibicuję wam i jestem ciekaw rezultatów.
irekk - 07-05-2015, 17:27
Ponieważ nowy skrypt będzie niekompatybilny z obecnym. Więc obecny trzeba troszkę na kierunkować
Co do grupy developers to na chwilę obecną masz jedną aktywną osobę ogarniającą PHP w stopniu większym niż średnio-zadawalającym. Reszta albo nie ma czasu albo wiedzę ma na tyle słabą że nie zaprojektuje rozwiązań samodzielnie.
Nieoficjalna wersja (developerska) 1.12.9 ma następujące zmiany:
Cytat: | rc1
Lista zmian i poprawek
- poprawiony link dodawania do ulubionych
- zmieniony sposób keszowania - użycie var_export zamiast serialize
- usunięty portal
- usunięty download
- usunięty album
- usunięty chat
- usunięte sprawdzanie stopki
- dodana ikona Windows 8.1
- poprawione przycinanie tytułu tematu
- poprawione wyświetlanie nieprzeczytanych wiadomości - dot. wyświetlania 65531 nieprzeczytanych wiadomości
- poprawione zapisywanie konfiguracji załączników
- sprawdzanie aktualizacji na żądanie wraz z informacją kiedy miało miejsce ostatnie sprawdzanie
- usunięcie SQL injection podczas sprawdzania aktualizacji
- ponowne wyświetlanie timezone'a użytkownika
- usuniecie zlosliwego kodu z functions_gg
- pozbycie sie czesci htmla z plikow php
- usunięcie birthday moda
- dodanie insert ignore podczas przebudowywania searcha |
1.12.10 w planach ma na razie coś takiego:
W skrócie lekki styl oparty o CSSy z odseparowanym kodem html od php - coś bez czego nie da się zrobić kroku do czegoś nowego.
Anonymous - 07-05-2015, 21:10
Nie wyszło 1.12.9, a tu mowa o 1.12.10 juz xD
vianne - 07-05-2015, 21:42
narzekaliście na brak aktualizacji. Wiec wyjdzie jedna po drugim
irekk - 08-05-2015, 07:32
1.12.9 to głównie poprawki które chłopaki zbierali przez ostatnie dwa lata. 1.12.10 troszkę namiesza a 1.12.11 pewnie już nie będzie lub będą to tylko poprawki. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie Wolę się skupić nad phpbb 4/plus/***
MagicalFire - 08-05-2015, 09:09
irekk, to co pokazałeś wygląda prawie jak phpbb3
irekk - 08-05-2015, 09:48
To tylko styl. I tak, taki byl moj zamiar aby subsilverowi nadac troche swiezego wygladu ale pozostac w okolicach phpbb. Najwazniejsze ze pliki szablonu sa obecnie o polowe mniejsze.
|
|
|