Problem z modyfikacją - [Mod] Spell Checker - sprawdzanie pisowni na forum
thunder - 12-08-2005, 17:05
Sylwia wrzuciłem na krasnala specjalnie Twoje pliki co mi podałaś i bez problemu pokazuje mi się w dobrym miejscu przycisk PISOWNIA.
Sylwia - 12-08-2005, 17:30
Sorki.... Sprawdziłam na innej przeglądarce i to chyba jednak wina historii... Pliki zostawiam może ktoś zechce na przyszłość porównać z moimi co robi nie tak
Dziękuje za pomoc
Sylwia co się nigdy nie nauczy sprawdzać na innych przeglądarkach
thunder - 12-08-2005, 18:14
Hehe całe cookies, pliki tymczasowe i odświeżanie przeglądarki. Ciesze sie ze już Ci chodzi moduł, miłego użytkowania życze i pozdrawiam.
adam_now - 02-09-2005, 07:01
A ja mam bardzo głupi problem. Zainstalowałem to w stylu subSilver i wszystko ok, a potem zainstalowałem w stylu Appalachia i też niby jest dobrze, ale po kliknięciu Pisownia w Appalachia nie zaznacza na czerwono błędów (dziwne co?, w subsilver to działa), natomiast działa na czerwono w Appalachia zaznaczanie w trakcie pisania posta - czyli jednak potrafi
Może coś, gdzieś źle dodałem, lub też nie dodałem - komuś obytemu z php i tym modem powinno być łatwiej znaleźć źródło blędu
thunder - 02-09-2005, 17:43
A dodales w Appalachi ww overall_header kody? Musisz wyedtyowac tak samo w overall_header i appalachia_css
danger_riff - 12-09-2005, 22:13
A ja mam następujący problem. Zainstalowałem sobie tego moda (na wersji 1.9.5 + subBlack) ale coś chyba poszło nie tak jak powinno. Sprawdzanie błędów działa, przyciski są tam gdzie być powinny, natomiast nie można pisać postów , bo po kliknięciu "zapisz" pojawia się monit: "Musisz wpisać wiadomość przed wysłaniem" Nie wiem co się dzieje, bo wszystko zrobiłem tak jak to opisaliście w tym temacie. Domyślam się jednak, że może to być wina pliku overall_header.tpl z subSilver'a, ponieważ różni się on od pliku z subSilver'a i nie wiedziałem jak go zmodyfikować. Proszę o pomoc, bo bardzo zależy mi na tym modzie, a napewno podpowiedź przyda się także innym, którzy kożystają ze stylu subBlack..
MakArios - 12-09-2005, 22:21
danger_riff, przecież subBlack i subSilver różnią się właściwie tylko kolorami, więc jak miałoby być coś innego? Poza tym, jesli Ci nie łapie wiadomości, to wina jest po stronie plików php, nie tpl. Sprawdź posting.php, czy jest dobrze zmodyfikowany.
danger_riff - 12-09-2005, 23:02
MakArios napisał/a: | danger_riff, przecież subBlack i subSilver różnią się właściwie tylko kolorami, więc jak miałoby być coś innego? |
Oj różnią się i to sporo (plik z sub silvera jest prawie 2 x większy)
MakArios napisał/a: | Poza tym, jesli Ci nie łapie wiadomości, to wina jest po stronie plików php, nie tpl. Sprawdź posting.php, czy jest dobrze zmodyfikowany. |
Sprawdziłem wszystkie pliki jeszcze raz, i jestem pewien że zmodyfikowałem je zgodnie z instrukcją. Byćmoże wina leży po stronie pliku overall_header.tpl, bo nie modyfikowałem go, gdyż nie wiedziałem jak. Oto wycinek z instrukcji:
Kod: |
#-----[ OPEN ]--------------------------------
# Probably only subSilver
templates/subSilver/overall_header.tpl
#
#-----[ FIND ]--------------------------------
#
/* Import the fancy styles for IE only (NS4.x doesn't use the @import function) */
#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
/* SPELL CHECKER */
.spelling {
color: red;
cursor: help;
}
.spelling_incorrect {
color: red;
cursor: help;
text-decoration: underline;
}
.spelling_correct {
}
#spelling {
display: block;
position: absolute;
width: 200px;
text-align: center;
background-color: #D4D0C8;
color: #000000;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
padding: 10px 5px;
border-width: 2px;
border-style: solid;
border-color: #FFFFFF #808080 #808080 #FFFFFF;
}
#spelling input.post {
margin-bottom: 10px;
width: 100%;
background-image: none;
background-color: #FFFFFF;
border-width: 1px;
border-color: #404040 #D4D0C8 #D4D0C8 #404040;
}
#spelling input.mainoption, #spelling input.liteoption {
border-width: 1px;
border-color: #FFFFFF #404040 #404040 #FFFFFF;
}
#spelling a {
margin-top: 20px;
margin-left: 25%;
text-align: right;
color: #0000FF;
border: 0;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
}
/* /SPELL CHECKER */
|
MakArios - 13-09-2005, 21:27
danger_riff, co jest trudnego w tej instrukcji? Znajdujesz ten fragment i wklejasz przed nim ten drugi .
adam_now - 17-09-2005, 11:21
Co do moich doswiadczen - to w przypadku subSilver i subRed nie musiałem edytować pliku overall_header.tpl (co uczyniłem w przypadku subSilver) i wszystko w tych stylach działa !! . Problem z tym plikiem w tych stylach jest zapewne taki, ze nie ma linijki Kod: | /* Import the fancy styles for IE only (NS4.x doesn't use the @import function) */ | , ale zastrzegam bez edytowania tego pliku wszystko działa , w końcu niby pisze tam w instrukcji Kod: | # Probably only subSilver | .
Natomiast mam problem w dalszym ciągu z Appalachia. Jeśli mam wszystko co należy w plikach pododawane (łącznie z plikeim overall_header.tpl), to nie zaznacza mi błędów po kliknięciu na przycisk Pisownia - po napisaniu posta, ale zaznacza po uzyciu przycisku Pisownia w trakcie pisania posta. Natomiast po wgraniu oryginalnego pliku overall_header.tpl jest dokladnie odwrotnie ciekawe co . Czy ma ktoś moze jakieś pomysły, w końcu Appalachia nie jest az tak odmiennym stylem od subSilver by nie dało się tego moda spelling bez problemów wgrac
MakArios - 17-09-2005, 16:50
Zamiast przed
Kod: | /* Import the fancy styles for IE only (NS4.x doesn't use the @import function) */ |
Wklej tamto po linii zaczynającej się od:
I zobacz jak działa wtedy.
adam_now - 17-09-2005, 21:45
Ostatecznie udało mi się to jakoś opanować (nie do konca jestem pewien jak - trochę na chybił trafił), nie mniej bez powyższych wskazówek by się nie obeszło . Zatem moge potwierdzić mod Pisownia w stylu Appalachia działa
Dzięki za okazaną pomoc
stanqoo - 21-09-2005, 09:00
Ja mam odwrotny problem
Otóż wszystko zaznacza mi na czerwono, oprócz wyrazów dwó- i trzyliterowych.
SPrawdziłem ponownie pliki i wszystko jest dobrze.
Jakieś sugestie?
irekk - 21-09-2005, 09:04
no tyle to juz chyba mozesz wsadzic w cenzure??
thunder - 21-09-2005, 21:21
stanqoo, a wrzuciłeś słownik? Przecież ten mod z jakiejs bazy danych musi pobierać słowa. Pewnie nie wrzuciłeś słownika albo źle zgrałeś.
|
|
|