To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Propozycje modyfikacji - [gotowa modyfikacja] Status Serwera w forach

piootrek16 - 31-01-2013, 19:05

Dajaj napisał/a:
być może znów jest to wina funkcji file_get_contents .. :roll:

#znajdź

Kod:
$maps_exist_on = @file_get_contents($maps_on);
if (strpos($maps_exist_on, '404') == false) {

#zamień na

Kod:
$maps_exist_on = @fopen($maps_on, "r");
if ($maps_exist_on){

To nie pomogło. Ten mod jest do poprawy i to szybkiej bo kiedy serwer gry albo gametracker nawali to forum bardzo długo się wczytuje.

Dajaj - 31-01-2013, 19:24

To widocznie oficjalna wersja musi wyjść z pobieraniem map z odp katalogu z mapami + file_exists

ale może być też wina twojego hostingu - u mnie na webd.pl ( pierwszy link w adres forum ) działa bez zarzutów bod taką samą konfiguracją

piootrek16 - 05-02-2013, 11:40

Dajaj, będziesz jeszcze rozwijaj ten mod? Przydało by się dodać inne mapy, obrazki map jako odnośniki do GT no i żeby forum wczytywało się normalnie kiedy GT pada.
csolsztyn - 05-02-2013, 17:12

Kod:
$ipserwera = $data['forum_serwer_ip'];
            $portserwera = $data['forum_serwer_port'];

if(!empty($ipserwera) && !empty($portserwera))
            {
    $s1_status  = new HLSocket($ipserwera, $portserwera);
    $s1_info    = $s1_status->details();

//GENEROWANIE LINKU DO MAPy SERWERA

$link =  'http://image.www.gametracker.com/images/maps/160x120/cs/'.$s1_info['map'].'.jpg" id="forummap';

//END GENEROWANIE LINKU DO MAPy SERWERA

$s1_status->close();

$folder_image = $link;

}

może ktoś dostawić opcje bannera gdy serwer jest off.

kooza - 05-02-2013, 19:32

zobacz poprzednie posty.
Dajaj - 05-02-2013, 19:49

kooza napisał/a:
zobacz poprzednie posty.

- robię aktualizację także wolałbym żeby każdy miał jeden kod - jednakowosz stwierdziłem że mapy będą pobierane z katalogu

csolsztyn - 05-02-2013, 20:59

Powiem ci jak serwer pada to strona długo ładuje się.
Przez modyfikacja strona wolno chodzi dużo osób mi pisało że ma problemy z zalogowaniem się i poruszaniem po stronie.
Odinstalowałem i teraz jest git śmiga.

Dajaj - 07-02-2013, 16:34

Wyszła wersja stabilna - 2.0

Aktualizacja do langów , wybór typu gry z zakresu modów half-life

Ikonka gry obok nazwy z nazwą gry w title

Demo u dołu

Zapraszam do korzystania

Azuel - 09-02-2013, 18:44

Witam serdecznie.

Czy jest możliwość przerobienia tej modyfikacji tak aby zamiast pokazywania w forach była możliwość ustawienia tego w Kategoriach?

plik: templates/nazwa_stylu/admin/category_edit_body.tpl zmieniłem tak samo jak w przypadku "forum_edit_body.tpl"

Ale nie wiem jak edytować plik admin/admin_category.php bo jest całkiem inny niż admin_forums.php i nie idzie się już o tą edycję oprzeć.

Tak wszystko działa ale mimo wszystko proszę o pomoc.

Pajel - 09-02-2013, 21:35

Pomocy !!

taki błąd mi wywala pomocy
wszystko robie tak jak w instrukcji !

Kod:
Błąd Ogólny
Couldn't update forum information

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'gametype' in 'field list'

UPDATE phpbb_forums SET forum_name = '[PL] Dzielnica-Skilla.xaa.pl [ONLY De_dust2] @ Dedyki.net ', cat_id = 5, forum_desc = '', forum_serwer_ip = '178.19.107.211', forum_serwer_port = '28018', gametype = 'cs', forum_image_url = '', forum_status = 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '0099CC', forum_moderate = 0, locked_bottom = 0, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'c' WHERE forum_id = 18

Line : 1013
File : admin_forums.php

Azuel - 09-02-2013, 21:42

Napewno coś zrobiłes nie tak.

Podrzuć plik admin_forums.php

Pajel - 09-02-2013, 21:44

Proszę pomóż

http://www.speedyshare.com/bVHYH/admin-forums.php

Azuel - 09-02-2013, 21:58

Zrobiłeś według instrukcji ale nawet w instrukcji jest błąd ;) i stąd Twój problem.

Plik poprawiłem, powinno działać.

W załączniku również załączam poprawioną instrukcję, niby spacja i przecinek ale robi różnicę bez nich :)

PS: Nadal czekam na pomoc w sprawie przeróbki z forów na kategorie.

Pajel - 09-02-2013, 21:59

Co innego :(

Kod:
DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'gametype' in 'field list'

UPDATE phpbb_forums SET forum_name = '[PL] Dzielnica-Skilla.xaa.pl [ONLY De_dust2] @ Dedyki.net ', cat_id = 5, forum_desc = '', forum_serwer_ip = '178.19.107.211', forum_serwer_port = '28018', gametype = 'cs', forum_image_url = '', forum_status = 0, forum_sort = 'SORT_FPDATE', password = '', forum_color = '0099CC', forum_moderate = 0, locked_bottom = 0, no_count = 0, forum_trash = 0, forum_separate = 2, forum_show_ga = 1, forum_tree_req = 0, forum_tree_grade = 3, forum_no_helped = 0, forum_no_split = 0, topic_tags = '', prune_enable = 0, forum_link='', forum_link_internal=0, forum_link_hit_count=0, main_type = 'c' WHERE forum_id = 18

Line : 1014
File : admin_forums.php

Azuel - 09-02-2013, 22:17

1. Plik który wrzuciłem błędów nie ma, chyba że sam coś zepsułeś w innych plikach.

2. Pamiętaj że plik który wrzuciłem należało by najpierw wypakować z archiwum i podmienić na serwerze.

3. Napewno wykonałeś podane w instrukcji zapytanie w bazie danych za pomocą SQL ?

4. Jeżeli wszystko zostało wykonane prawidłowo to problem będzie po innej stronie.