To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Hosting - [opinie] ForALL.pl

BusteR_XXL - 28-01-2006, 18:41

serwer wykupiony, kasa przelana teraz tylko czekam :0 aa no i forum bedzie trzeba przeniesc.. i tu sie zaczna problemy :(

[ Dodano: 31-01-2006, 20:53 ]
Witam !!

Dostalem dane do serwera i mam teraz kilka pytan:
po wejsciu na ftp mam tam kilka folderow:

i teraz tak, z gory prosze nie wysmianie mnie z powodu blachego tematu ale zaznaczam ze jestem zielony w tym temacie :P

1. czy te foldery sa potrzebne czy mam je usunac ????
2. jezeli foldery sa potrzebne to pewnie do nich bede musial wrzucac poszczolne rzeczy, np forum czy www??
3. jaka jest sciezka zeby po wrzuceniu strony na serwer wejsc na nia ??

dzieki za odp :)

edek_od_kredek - 31-01-2006, 21:25

przylaczam sie do pytan !! aha i czy te foldery trzeba jakos aktywowac moze albo cos ?? wchodze do tego panelu administracyjnego ale nie zabardzo wiem co i jak tam poustawiac, bardzo prosze o pomoc
patrick - 31-01-2006, 21:49

Zostaw te foldery ...
Do katalogu "html" wrzuc swoja witryne i zobaczysz ja w sieci.

Katalog files sluzy do przechowywania plikow naserwerze ftp (nie widzisz ich na stronie mozesz sciagnac je i wrzucic ftp'em tylko).

Katalog log magazynuje Ci logi blaedow i dostepu do twojej witryny (przestrzen jego nie jets wliczana w konto oraz nie masz praw do usuniecia plikow z niego).

No i .config tam znajduja sie konfiguracje prywatne pod twoje konto np. konfiguracja webalizera czyli statystyk strony.

edek_od_kredek - 31-01-2006, 22:18

no tu juz jeden problem rozwiazany :) zeby strona ruszyla musialme wywalic z folderu html ten plik index ktory tam byl i umiescic wlasny :)
a teraz pytanie drugie jak mam wpisac w przegladarece zeby wejsc do folderu files ??

niczeq - 31-01-2006, 22:19

patrick napisał/a:
Katalog files sluzy do przechowywania plikow naserwerze ftp (nie widzisz ich na stronie mozesz sciagnac je i wrzucic ftp'em tylko).

czytaj :/ :roll:

BusteR_XXL - 31-01-2006, 22:32

tez juz doszedlem do tego jak uruchomic strone :P boze ciesze sie z takich oczywisych rzeczy :P
teraz tylko jak przeniesc forum :( czytam faq ale nic nie kumma ztego :(

Mika - 12-03-2006, 13:51

Osobiście posiadam tam sponsoring i jestem zadowolony. Miła obsługa i dobry kontakt! Polecam! :)
marcinczwa - 21-03-2006, 18:47

gdyby serwer nie padał tak czesto (średnio 10-15 minut na 24h) i baza to bylo by naprawde bardzo dobrze
dziq616 - 16-05-2006, 18:36

Wszystko w miare wporzadku ale najwiekszym problemem jest bardzo czesta padajaca baza danych, z tego powodu zamierzam zmienic hosting....
dj neo - 22-05-2006, 02:24

Jak ozbaczylem ceny, to pierwsze co mi sie skojażyło,że jest to mega kicha... jak cena niska to napewno coś jest nie tak.
marcinczwa - 22-05-2006, 06:43

ceny sa niskie ale po co komu taki hosting:(
Mika - 22-05-2006, 14:38

Mi serw pada 1 w tygodniu a baza jeszcze nigdy ;] Ale też planuje zmienić :D
Eurycide - 23-05-2006, 17:13

Przemyslalem wszystkie za i przeciw i... ODRADZAM

Mam tam konto od ladnych 6 miesiecy. Co mnie skusilo? CENA.. oczywiscie. Na poczatku miodzio, serwer chodzil szybko, zadnych padow przez jakies 2 miesiace. Jesli mialem jakis problem admini odpisywali nawet o 1 w nocy po 30 minutach od zgloszenia. Ostatnio (pod koniec kwietnia / na poczatku maja) wymieniali jakis sprzet. Po tej wymianie praktycznie raz na 15 minut pojawialo sie "nie mozna polaczyc sie z serwerem backend", to trwalo tak z minute, dwie i strona znow smigala... mowie wam po tygodniu takich losowych przestojow czlowieka krew zalewa ale to nic.. w koncu udalo im sie to naprawic. Za pare dni nasilyly sie problemy z baza danych i moj serwis padal 3 razy dziennie, czesto na pare godzin... na maile NIE BYLO ODPOWIEDZI. W koncu dostalem list wyslany hurtowo do wszystkich klientow forall gdzie informowali o awarii (zakupili zepsuty sprzet) i ze wszystko juz smiga.

Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy tego samego dnia po 21 serwer padl i nie dzialal do 1 w nocy. Mysle sobe.. ok pewnie jeszcze cos poprawiaja... HA! mialem racje myslac rano ale.. nie dlugo sie cieszylem bo po poludniu znow pad i to na 4 godziny. Napisalem maila, jednego, drugiego NIC CISZA, jak kiedys pisali to teraz milcza.

Problemy trwaly kolejny caly tydzien i dopiero 2 dni temu sie uspokoilo (odpukac). Do tej pory jednak nie otrzymalem informacji dlaczego #%@#$%@#% maile wysylane z ich panelu CONFIX nie dochodza do adresatow (pisalem 2 razy i niby 2 razy juz mi to naprawiali). Dodam ze pomoc techniczna odpowiada teraz nie po 30 minutach a po 24 godzinach (przy duzym szczesciu).

NIE POLECAM, FIRMA SIE POPSULA i raczej nie warto sobie psuc nerwow... jak na ironie kiedy oplacalem kolejne 6 miesiecy wszystko smigalo a zaczelo sie psuc .. pare dni po mojej wplacie...

powiem tak... jesli nie masz za duzo pieniedzy, twoj serwis nie bedzie zbytnio przeciazony to warto kupic, moze po prostu trafilem na pechowy okres. Ale jesli chcesz zrobic naprawde spore forum ktore bedzie odwiedzane pare tysiecy razy dziennie i na ktorym srednio bedzie 50 - 100 osob w tej samej chwili to odradzam...

a szkoda bo forall zapowiadal sie bardzo ciekawie :(

ps. przesiadam sie na home.pl

Ivellios - 25-05-2006, 10:08

Mnie się wydaje, że takie problemy od czasu do czasu zdarzają się na każdym w miarę tanim serwerze. Miałem już takie przygody w Hosted.pl (w ubiegłym roku w wakacje baza danych siadła i nie działała prawie tydzień), ostatnio też w forall.pl (mój znajomy ma tam stronę, jestem na niej redaktorem).

Tak więc sądzę, że forall jeszcze się podniesie ;)

muchakk - 25-05-2006, 14:40

Miałem doczynienia z tym hostingiem jak jedno forum dostało mój sponsoring. Baza mysql jest tam fatalna lub phpmyadmin się im zepsuł ponieważ nie można pobrać bazy danych przez phpmyadmina(wyskakuje jakiś błąd z proxy) naszczęście udało nam się utworzyć baze danych przez panel admina i trwało to bardzo długo prawie 40 sekund a baza danych bez zbednych wpisów była naprawde mała. Forum tej osoby działało wolno i prawie codziennie były pady ale odkąd przeniusł sie na moje konto sponsorowane to powiedział że teraz "jest GIT, jeszcze nigdy tak forum nie działało szybko ;d"