Hosting - Problemy z serwerem nazwa.pl
Sylwia - 22-04-2006, 22:06
Ja tylko chcę dodać że chyba wszystkie starania zostały wzięte pod uwage bo w końcu przestal pojawiać się błąd nr 500 i odbudowałam search I to w pół godziny
PS. Jako iż nie pytałam adminów nazwa.pl czy to oni zwiększyli ilość zapytań to dopuszczam do siebie też myśl że to zasługa nowej wersji forum (znaczy się 1.12.5)
Teraz już jest super
Crash_3d - 23-04-2006, 13:30
Sylwia, Przemo kiedys pisal, ze u klienta przenosil forum czy cos i tez blad nie wyskoczyl, a mi po tym wielokrotnie... moze na jednym serwerze nie maja tego limitu...
Ale szczerze to bardzo uciazliwe to nie jest...:) Ile razy sie przenosi baze czy forum? A szybkość i stabilnosc jest na wysokim poziomie
wojman - 06-11-2006, 16:54 Temat postu: Podobny problem Witam. Od piątku mam podobny problem, do tego, który się przewija na tym wątku.
moje pytanie do nazwa.pl napisał/a: | Od ostatniego piątku (3.11.2006.) mam poważne problemy z działaniem mojej strony. Jest to forum internetowe oparte na najnowszej wersji phpBB modified by Przemo. Od wspomnianej daty forum działa bardzo wolno, a coraz częściej nie uruchamia się generując błąd 500: Internal Server Error.
Ponadto bardzo długo trwa (lub generuje także ten sam błąd) próba wejścia do panelu administracyjnego. Przejście do działu panelu dotyczącego baz danych także wymaga wielokrotnego odświeżania strony. Te same błędy występuje także po wejściu do phpMyAdmin.
Wchodzenie i logowanie się na stronę poczty także trwa bardzo długo.
Proszę o rozwiązanie powyższych problemów lub informację na temat kroków jakie powinienem podjąć (choć może być to uciążliwe ze względu na częsty brak możliwości logowania do panelu admina - o czym było wyżej).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. |
odpowiedź od nazwa.pl - po jakiś 5 minutach od mojego e.maila! napisał/a: | Niestety w chwili obecnej jest to problem po naszej stronie.
Jest to problem wynikający z dużego obciążenia serwera hostingowego na
wskutek ogromnej ilości docierających do serwera widomości, które są
spamem. W dniu dzisiejszym problem został zauważony i usługi działające
na tym samym serwerze hostingowym maja zostać "rozdzielone" jeszcze
dzisiaj w godzinach nocnych tak aby serwery działały stabilnie i
szybko, czyli tak jak powinny działać cały czas.
Najmocniej przepraszamy za kłopot. Mogę tylko zapewnić i o dnia
jutrzejszego sytuacja nie powinna mieć już miejsca.
Jeszcze raz najmocniej przepraszam i prosze o cierpliwość i wyrozumiałość. |
Miejmy nadzieję, że tak się stanie. Na razie wrażenie dobre - reakcja bardziej niż ekspresowa i świadomość problemu jest.
Pozdrawiam.
lio - 12-01-2007, 02:22
pozwole sobie podniesc watek
jak u Was? bo u mnie kiszka... wali sie calkiem czesto przy zwyklym dzialaniu... nie wiem co robic... szukac innego hostingu? czy walczyc z nimi?
niczeq - 12-01-2007, 08:13
a u mnie ok moze nie mam jakichs extra wielkich forów ale mam kilka i jak narazie all okej
strus - 12-01-2007, 11:30
lio, u mnie rewelka zreszta korzystam z ich serverow juz od 2 lat i bede nadal
Mich@ł - 12-01-2007, 12:49
U mnie również super Serwery są bardzo szybkie , mam 3 konta na nazwa.pl i nie ma żadnych problemów
Jedynie wczoraj wieczorem padła cała serwerownia bo nawet strona nazwy nie działała, no ale to każdemu może się zdarzyć
Mich@ł - 28-02-2007, 09:32
johnymo, nie mam. Wszystko smiga
Zainstaluj ponownie styl.
maniocek - 02-03-2007, 23:35
Ja tak samo mam na nazwa.pl i nigdy na forum nie mam problemów z ich strony Najwyżej jak ja coś popsuje
patryczek - 24-07-2007, 14:15
ja jeszcze nigdu niemialem problemu z nazwa.pl moje forum jest jeszcze małe ale śmiga bez najmiejszego zwisa xD polecam ten host
greq69 - 04-10-2007, 21:43
Mich@ł, podaj adresy Twoich stroan co masz na nazwa.pl ?
bo sie zastanwwiam anad hostingiem od nich
Fidma - 05-10-2007, 14:55
UWAGA wraz z nową promocją nazwa.pl w postaci większych transferów nazwa.pl wprowadziła nowe (bardziej restrykcyjne) ograniczenia np. w limitach połączeń na godzinę Jak ktoś ma większe forum to zacznie odczuwać 500 i internal
greq69 - 05-10-2007, 19:14
Fidma napisał/a: | np. w limitach połączeń na godzinę Jak ktoś ma większe forum to zacznie odczuwać | mniej wiecej jak wielkie to forum moze byś już blokowane?
Anonymous - 09-10-2007, 23:37
Cytat: | mniej wiecej jak wielkie to forum moze byś już blokowane? |
Wejdz na nasze (jak Ci sie uda, bo ciagle maja problemy z baza) www.forum.fordclubpolska.org . Raz juz nas zablokowali, ale jakos sie udalo. Teraz dostalismy ultimatum, ze jak znowu nasze forum przeciazy serwer to blokuja bez odwolania. Wlasnie pilnie szukamy serwera na przeprowadzke. Oczywiscie spiewka ta sama co poprzednio - "forum by Przemoo jest zbyt wymagajace i sugerujemy zmiane na inne". Mamy ActivPro, zostalo jeszcze 4 miesiace, ale jakos przeboleje strate. Byle dalej od nich.
greq69 - 10-10-2007, 16:11
Jakoo, no no nie fajnie
a ilu masz uzytkowników?
ilu jest maxa naraz?
tewraz macie forum zablokowane.
|
|
|