HydePark - [OffTopic] Jaką szkołę wybrać?
dinotmrc - 10-06-2011, 21:04
gaget3, ale kręci mnie kierunek Technik-Informatyk, a nie Technik-Elektryk.
japi55 - 10-06-2011, 21:35
dinotmrc, idź za głosem serca
dinotmrc - 10-06-2011, 21:50
japi55, jednak wybiorę rozum.
Polecacie coś innego na terenie Krakowa, gdybym mniej punktów miał?
Whinter - 11-06-2011, 06:21
Mój kumpel chodzi o ZSŁ. Tam jest tak, że na elektronike łatwo jest się dostać, ale podczas nauki to ciężko jest. A z informatyką na odwrót - trudny dostęp a potem plaża.
Do ZSŁ potrzeba 6 z infy, 5 z fizyki i matmy i też dobry angielski.
dinotmrc - 11-06-2011, 10:56
Cytat: | Do ZSŁ potrzeba 6 z infy, 5 z fizyki i matmy |
Bzdura...
Z tą informatyką może się zgodzę, ale znam kumpla z mojej miejscowości, który dostał się z dużą ilością gorszych ocen, m.in. z gorszymi od tych, co wypisałeś.
gaget3 - 11-06-2011, 13:30
dinotmrc napisał/a: | Cytat: | Do ZSŁ potrzeba 6 z infy, 5 z fizyki i matmy |
Bzdura...
Z tą informatyką może się zgodzę, ale znam kumpla z mojej miejscowości, który dostał się z dużą ilością gorszych ocen, m.in. z gorszymi od tych, co wypisałeś. |
Ocen aż tak świetnych nie trzeba mieć. Nawet jak 4 będziesz mieć i dobrze napisany egzamin to dostanie się. Ale tak po samej informatyce nic nie wskurasz. Mówisz że chcesz iść na infe ale nawet na takiej infie musisz sie elektroniki uczyć. A jak pójdziesz na elektronike to mógłbyś iść praktycznie na każdy przedmiot. NP, telekomunikacja uczysz sie tam elektroniki i masz jej dość duzo. Ale potem gdy pojdziesz do roboty to 90% tego to infa.
kam821 - 13-06-2011, 03:22
Tak naprawdę możesz wybierać co chcesz na tą chwilę, czy będzie to liceum ( profilowane ), czy technikum o konkretnym kierunku, w małym stopniu pomoże Ci to w przyszłości.
Jeśli posiadasz konkretny cel i rozwijasz się sam ku danemu kierunkowi to poradzisz sobie i bez pomocy z zewnątrz.
Ja osobiście poszedłem na teleinformatykę i nie żałuję - zdecydowanie mniej csowo-tibiowo-fifowej hołoty, niż na kierunku informatycznym.
Gołej, programowej informatyki jest tyle, co nic, większy nacisk stawia się na kwestie mechaniczno-elektroniczne + jak wiadomo, BHP ;d
PS: W moim przypadku poszedłem do technikum z dużo gorszymi ocenami ( i średnią grubo poniżej 3, bo przebimbałem sobie ostatni rok gimbazy ), niż tutaj wypisane, w tej chwili radzę sobie znacząco lepiej niż w całej gimbazie razem wziętej, zwyczajnie zmieniło się podejście do nauki na lepsze - nie uczysz się = wylatujesz, nikt za Tobą się nie ugania
dinotmrc - 13-06-2011, 06:35
kam821, a zdecydowanie dużo nauki jest?
gaget3 - 13-06-2011, 07:34
W każdej szkole masz dużo nauki.
krystianr - 13-06-2011, 08:27
gaget3 napisał/a: | W każdej szkole masz dużo nauki. |
hahaha, to żeś wyjechał teraz, w mojej nie trzeba się dużo się uczyć, ale trzeba chodzić do szkoły, btw. ja chodzę do Technikum
gaget3 - 13-06-2011, 09:30
krystianr napisał/a: | gaget3 napisał/a: | W każdej szkole masz dużo nauki. |
hahaha, to żeś wyjechał teraz, w mojej nie trzeba się dużo się uczyć, ale trzeba chodzić do szkoły, btw. ja chodzę do Technikum |
Może jest tak u ciebie, ale u mnie było dużo.
dinotmrc - 13-06-2011, 12:36
krystianr, masz całkowitą rację, w niektórych szkołach mają dużo nauki, a w niektórych się tylko wygłupiają i nie uczą, a i tak zdają.
kooza - 17-06-2011, 22:24
Ja chodzę do Technikum Teleinformatycznego i nie narzekam.
changer2004 - 18-07-2011, 18:50
jest tylko jedna słuszna szkoła którą możesz wybrać
Chrześcijański Uniwersytet Jasnogórski
W skrócie:)
Pozdrawiam
dinotmrc - 18-07-2011, 19:30
Daruj sobie takie komentarze...
|
|
|