To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak ustawia? Cookies? Cz?sty powód b??dów na forum.

STxPawlo - 27-06-2007, 11:25

po zmianie serwera forum na dedyka mam problem z logowaniem... co do ustawienia cookie stosuje sie do wyzej wymienionych regul i to nic nie daje... niektore osoby z forum loguja sie bezproblemowo natomiast niektore maja z tym problem... moje ustawienia cookie sa następujące (adres forum to: www.forum.gothicsite.pl)

Nazwa domeny: www.forum.gothicsite.pl
Sprawdzanie poprawności adresu: Tak
Port serwera: 80
Ścieżka skryptu: /
Domena Cookie: www.forum.gothicsite.pl
Nazwa Cookie: www.forum.gothic
Ścieżka Cookie: /
Bezpieczne Cookie [ https ] Nie
Długość sesji: 900

Chciałem jeszcze dodać, że myślałem, że coś z cookies użytkownikami jest więc zmieniłem nazwe cookies na inna... jednak bez rezultatów :/

góry dzięki za porady i pomoc

JrQ- - 03-07-2007, 10:48

Ja po zmianie serwera, mam problem z dostaniem sie do PA, mimo ze jestem adminem...
zoomaniak - 04-09-2007, 12:16

Witam,

Sprawa dotyczy: www.klubciconia.ptaki.info.pl/forum

Nazwa domeny: klubciconia.ptaki.info.pl/forum/
Sprawdzanie poprawności adresu: Tak
Ścieżka skryptu:
Nazwa cookie: kc_forum
Ścieżka cookie: /
Bezpieczne cookie: Wyłaczony

Nie ma ciasteczek! Sprawdzałem w IE, Opera, FireFox
Próbowałem już dziś chyba wszystko co przychodziło mi do głowy a ciasteczek jak nie było tak nie ma :/

Kiedyś "miałem" zainstalowany pomost joomla=przemo ale wywaliłem bo były z tym tylko kłopoty.

Gdzie szukać przyczyny?

pecador - 04-09-2007, 12:17

Nazwa domeny: klubciconia.ptaki.info.pl/
Ścieżka skryptu: /forum

zoomaniak - 04-09-2007, 12:34

Leone,

Nic to nie dało. Ani ciasteczek nie ma ani nie dało się nawet zalogować. Adres, gdziekolwiek bym nie klikał (np. faq, szukaj, album, rejestracja, wątki) też był jakiś dziwny, coś w rodzaju login.php?redir=1 , czy coś takiego.

Wróciłem do poprzednich ustawień

pecador - 04-09-2007, 13:10

zoomaniak napisał/a:
login.php?redir=1

wyłącz sprawdzanie adresu.

zoomaniak - 04-09-2007, 13:30

Niestety Leone, cały czas to samo :|

[ Dodano: 04-09-2007, 21:40 ]
Pomogły takie ustawienia:

Nazwa domeny: klubciconia.ptaki.info.pl
Sprawdzanie poprawności adresu: Nie
Ścieżka skryptu: /forum
Nazwa cookie: phpbb2mysql
Ścieżka cookie: /
Bezpieczne cookie: Wyłaczony

Dzięki za zainteresowanie :) Pozdrawiam :)

bonus86 - 07-09-2007, 16:55

ok. juz smiga. nieaktualne
draqqq - 08-09-2007, 14:33

witam,
nie wiem czy chodzi o cookies, jeśli zadaje pytanie w nie tym temacie, proszę o wybaczenie i przeklejenie. szukalem wszędzie rozwiązania mojego problemu, ale niestety nie znalazlem :(
chodzi o wylogowywanie. wylogowywuje nie tylko mnie, ale także wszystkich userow. Wystarczy chociazby wylaczyc przegladarke (pomimo nawet "loguj automatycznie") zeby wywalilo usera. Nie mowiąc już o dziwnych zdarzeniach, czyli probie wielokrotnego logowania się.
moje dane:
Nazwa Domeny: www.wupsa.home.pl
Sprawdzanie poprawności adresu: nie
port: 80
Ścieżka skryptu: /wupsa/forum
Nazwa Cookie: wups_cookie (przedtem bylo domysle, ale poszukalem po tym forum info, ze moznaby to zmienic na dowolne coś (?) )
Ścieżka Cookie: /
Bezpieczne Cookie: Wyłączony

proszę o pomoc! dodam jeszcze, że podczas rejestracji nie dochodzą maile z skrzynek np. od wp.pl ale z tego co ogladalem forum, to nie da sie nic z tym zrobić :P

TMPerformedby - 29-09-2007, 17:51

Mam następujący problem. Zaznaczam, że przejrzałem cały temat i nie znalazłem odp.
Moje forum jest pod adresem:
http://wow1.home.pl/www
ustawiłem tak:
Domena:wow1.home.pl
cookie:wow1.home.pl
ścieżka:/
i teraz nie mogę zalogować się do panelu admina
Pytanie, a w zasadzie 2 pytania. Jak mogę poprawić to w PHP my admin, w którym pliku, oraz jak to poprawnie ustawić, że nie było już podobnych problemów.
Z góry dzięki za pomoc i tak dzieki wam sporo dowiedziałem się jak to wszystko funkcjonuje i po kolejnych radach ja będę mógł im komuś później udzielać
Edit już wiem gdzie w php my admin to się zmienia, ale nie wiem jakie co wpisac. Chyba wszystkie opcje już przerabiaałem.
jest jeszcze kwestia reklamy. Za każdym razem jak wejde w jakies pod forum i wróce to reklama mi się znowu ukazuje, a wcześniej ją zminimalizowałem. Gdzie to sie ustawia?

pecador - 29-09-2007, 21:04

skorzystaj z dbloadera.
http://adres_forum/dbloader/dbloader.php
przeczytaj informację, włącz skrypt i w zakładce 'konfiguracja forum' ustaw proponowane wartości.

mówiąc o reklamie co masz na myśli? widzę tylko jedno, ale to wygląda, jakby źle był edytowany overall_header.tpl

draqqq - 29-09-2007, 21:16

czy ma ktoś JAKAKOLWIEK koncepcje na mój problem opisany 2 posty wyżej? nadal nie znalazłem rozwiązania i bardzo bardzo proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co robić :oops:
pecador - 29-09-2007, 21:22

draqqq, wyczyść katalog cache, niech wszyscy wyczyszczą u siebie ciasteczka i zwiększ w PA długość sesji, chociażby na 3600
TMPerformedby - 29-09-2007, 22:18

Leone napisał/a:
skorzystaj z dbloadera.
http://adres_forum/dbloader/dbloader.php
przeczytaj informację, włącz skrypt i w zakładce 'konfiguracja forum' ustaw proponowane wartości.

mówiąc o reklamie co masz na myśli? widzę tylko jedno, ale to wygląda, jakby źle był edytowany overall_header.tpl

Chodzi mi reklamę poznaj tupaca i dalej youtube. Wcześniej minimalizowałem (klikałem w ogłoszenie) ale teraz po powrocie z jakiegos posta reklama jest i youtube też jest.
Z tym dumbloaderem jest problem bo n ie mogę sciągnąc tego pliku tylko jakiś download. Jakbyś mógł podaj link do niego

pecador - 29-09-2007, 22:26

ogłoszenia powinny być zminimalizowane.. to zapewne wina przeglądarki, sprawdź, czy w innej jest dobrze.

TMPerformedby napisał/a:
Z tym dumbloaderem jest problem bo n ie mogę sciągnąc tego pliku tylko jakiś download. Jakbyś mógł podaj link do niego

przecież Ci podałem. adres_forum zamień na adres swojego forum i tyle. skrypt jest w standardzie.