F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Dodatkowe pola w profilu - Instrukcje
Krzyś Kaspruk - 11-10-2009, 17:53
Nie wiem, czy to ja mam jakieś problemy z myśleniem, czy po prostu coś takiego nie jest możliwe, ale chciałem uzyskać następujący efekt: mianowicie prowadzę forum wydziałowe (no dobra, jednego kierunku). Każdy z użytkowników forum, jako student, posiada założoną przez uczelnię skrzynkę pocztową w domenie uczelni. Pomyślałem więc, że dołożę nowe pole, w którym podany będzie ów e-mail uczelniany - ale w ten sposób, że w polu znajdzie się tylko sam login, bo po co trzymać cały adres, skoro po małpie każdy ma to samo. No więc próbowałem wszystkich możliwych kombinacji, ale gdy tylko w prefiksie na jego końcu stało <a href="mailto://au_value@uczelnia.edu.pl"> a w suffiksie @domena.edu.pl</a>, to zamiast spodziewanej samej wartości pola forum dodawało swoje i całość miała postać: [PREFIX]wartość_pola" title="wartość_pola">[SUFFIX].
Nie mogąc wykombinować żadnego sensownego rozwiązania z użyciem dostępnych opcji (wyłączenie interpretowania wpisów jako linki nic a nic nie zmieniło), ani nie mogąc znaleźć nic konkretnego w tym temacie (99% postów w nim zawartych to pytania, problemy itp) wymyśliłem coś takiego, i chcąc być może natchnąć moich następców do kreatywnych rozwiązań, publikuję to tutaj:
mianowicie, postanowiłem, że sam się zajmę zbudowaniem linku do adresu e-mail; jedynym problemem pozostawała wstawiana przez forum wartość pola między prefiksem a sufiksem; aby to wyeliminować umieściłem ową wartość w komentarzu (; tj.
prefiks: <a href="mailto://au_value@uczelnia.edu.pl">au_value@uczelnia.edu.pl</a><!--
sufiks: -->
w ten sposób cokolwiek forum by nie dodało między sufiks a prefiks, lądowało to w komentarzu i było niewidoczne (:
artfor - 18-10-2009, 16:55
Słuchajcie jest pięknie opisane ale jak sie ma dostęp do bazy i hosta, a jeseli jestem na swerisie z forami i nie moge dograc nic , anik plików graficznych ani modów, to czy jest możliwość zrobienia pola w profilu z wyborem z obrazkiem , chodzi mi dokładnie o płeć , i obrazki . Jak dodaje w jumboxie z linkiem to nic z tego , jest wogóle jakas szansa czy dać sobie spokój z szukaniem ?
Galowy - 25-10-2009, 14:42
artfor, raczej nie ;p
Jak zrobić by data urodzenia pojawiała się pod avatarem?
Edit: Zrobiłem już nieaktualne.
vibix - 27-01-2010, 10:32
słuchajcie a jak zrobić by to co user napisze w polu profilu łączyło się z tym automatycznie
Czyli np. napisze swoją www i jak napisze to żeby można było sie z tym połączyć
MagicalFire - 27-01-2010, 10:34
Automatyczne tworzenie linków-->tak
gutai - 01-02-2010, 10:57
Niestety ja też mam problem chodzi o steam_id to takie konto dla graczy online
w prefixie wpisałem
<iframe src="http://steamstats.steamtracker.com/iframe/?steam_id=au_value" width="250" height="60" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" frameborder="0"></iframe>
z wykorzystanej zmiennej au_value
no i gdy wpisze steam id to skrypt jest ok ale nie wiem czemu po nim wpisuje sie jeszcze to co napisałem....
wygląda to tak
http://img535.imageshack....7/beznazwy2.png
Chodzi o status steam
tomek_cichy - 25-02-2010, 22:47
Witajcie.
Chciałbym aby w dodatkowym polu user mógł podać link do jakiegoś tematu na forum.
Nazwa pola: ulubione.
Następnie żeby ten link otwierał się w nowym oknie oraz żeby link wyświetlał się w profilu jako tekst SZNUREK
Czyli:
Ulubione: SZNUREK
Da się coś takiego zrobić?
xlesiu - 25-02-2010, 23:47
Nazwa pola:
Prefix:
Suffix:
Sexpress - 26-02-2010, 00:05
xlesiu, a czasami nie:
Prefix:
Suffix:
?
sebul00000 - 26-02-2010, 00:19
gutai, do "Prefix:" wpisz
Kod: | <iframe src="http://steamstats.steamtracker.com/iframe/?steam_id= |
A do "Suffix:"
Kod: | " width="250" height="60" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" frameborder="0"></iframe> |
I wszystko śmiga, ogólnie to nie wiedziałem, że da radę tak to zrobić...
xlesiu - 26-02-2010, 00:24
Sexpress, spróbuj tak jak Ty proponujesz i zobaczysz jak wygląda pole.
tomek_cichy - 26-02-2010, 00:34
xlesiu, twoja wersja działa kliknąłbym pomógł ale nie ma
A czy jest możliwość, żeby zamiast sznurek pokazywał się tytuł strony ze znacznika <title> ? Chodzi mi o coś takiego jak jest w modyfikacji phpBB2 by Przemo :: View topic - Automatyczne tytułowanie linków ale żeby ograniczało się do tytułu tematu a nie całej ścieżki katalogowej.
mbru - 04-03-2010, 21:08
Bez potrzeby wrzucania pliku skrypt.php co dodać do Prefix: i Suffix: dotyczy państw aby pomiędzy napisem Kraj a obrazkiem była jedna przerwa w dół
efrell - 16-03-2010, 10:39
Powiedzcie mi jak wstawić obrazek koło nazwy tzn.
powiem na przykładzie...
mam pole w profilu NASTRÓJ i wymienione, np -agresywna.gif, zła.gif, uśmiechnięta.gif, itp i jak mam do tego dodać, żeby były i obrazki, bo jak na razie mam tylko same nazwy jedynie przy 'brak' mam NO obrazek.
lui754 - 16-03-2010, 19:35
Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem. Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum. |
|
|
|