Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
iG - 12-04-2006, 22:41
motocar napisał/a: | Panowie mam problem.
Forum śmiga ale coś nie współgra z modem topics anywhere bo po instalce forum 1.12.5 nie pokazuje mi ostatnich topiców na stronie. Wszystkie pliczki topics anywhere są na miejscu więc w czym problem.
jeszcze sprawdziłem adres (bo mam subdomenę na foum) i mam http://www.motocar.boo.pl/forum a subdomena na forum to http://www.forum.motocar.boo.pl
przed instalką tak miałem i jakoś działało. Dodam że w żadnych plikach forum nic nie grzebałem. |
Mam ten sam problem, mógłby ktoś podać rozwiązanie?
tnx
iG
proxion - 13-04-2006, 10:00
Kod: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not obtain ban information
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'proxion_forum.phpbb_sprbanlist' doesn't exist
SELECT * FROM phpbb_sprbanlist WHERE ban_ip IN ('531dfd2a', '531dfdff', '531dffff', '53ffffff') OR ban_userid = -1
Line : 49
File : sessions.php |
pojawił mi się taki błąd po aktualizacji, możliwe, że coś z bazą sql poknociłem, ale nie wiem i nie umiem sobie z tym problemem poradzić, dlatego proszę Was o pomoc
pik3r - 13-04-2006, 10:03
Pomoże mi ktos?? Problem opisałem powyżej ale naprawdę potrzebuję szybkiej pomocy Bardzo proszę o pomoc
wilam - 13-04-2006, 15:16
Probowalem cos na ten temat znalesc, ale mi sie nie udalo.
Mam takie pytanie, czy jezeli ktos ma w swoim podpisie uzyte tagi html:
<b></b> <center></center>
To w momencie kiedy wyswietla sie jego post, to wszystko jest ok, kiedy jednak wejdziemy do profilu to juz sa tagi wyswietlone jako taki (nieinterpretowane sa tylko wyswietlone), czy to jest splecjalnie czy przez pomylke?
sparco - 13-04-2006, 15:59
Po aktualizacji, wszystko wedlug instrukcji mam problem,
Kod: | Could not query last visit posts
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'
SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM palmtopy_read_history WHERE user_id = 2
Line : 41
File : read_history.php |
Forum ot http://www.forum-palmtopy.pl
Co jest nie tak?
warna - 13-04-2006, 18:38
sparco, Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. |
sparco - 13-04-2006, 21:06
Niestety w FAQ nie ma rozwiazania na moj problem. Gdy nie jest sie zalogowanym to fora widac, jak sie zalouje fora znikaja i pokazuje sie
Kod: | Could not query last visit posts
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'
SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM palmtopy_read_history WHERE user_id = 2
Line : 41
File : read_history.php |
Verbis - 14-04-2006, 05:31
Po updatcie do najnowszej wersji mam problemy z logowaniem, wylogowywaniem, i wchodzeniem do panelu administracyjnego. Pojawia się taki błąd:
Kod: | • You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/login.php:65) in /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/includes/sessions.php on line 676
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/login.php:65) in /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/includes/sessions.php on line 677
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/login.php:65) in /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/includes/sessions.php on line 780
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/login.php:65) in /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/includes/sessions.php on line 781
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/login.php:65) in /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/includes/functions.php on line 1737 |
Tak, tak, araz pewnie ktoś powie, że mam wszystko napisane. Ale sprawdzałem! Plik config sformatowany jest poprawnie!
Po drugie: przy próbie wejscia na chat, zdaża się że chce pobrać na dysk plik messenger.php czy jakoś tak. Po prostu pyta się, gdzie ma go zapisać. Czy da się coś z tym zrobić?
Nie znalazłem odpowiedzi w FAQ
geman - 14-04-2006, 08:27
Verbis, odpal http://adres_forum/dbloader/dbloader.php i wygeneruj sobie ten plik.
Verbis - 14-04-2006, 08:40
Uhm. Wybacz, ale w tej dziedzinie jestem totalnym żóltodziobem - co miałeś na myśli mówiąc "wygeneruj", i o który pilk konkretnie chodzi?
proxion - 14-04-2006, 08:41
a czy na móją prośbe pomocy ktoś odpowie?
geman - 14-04-2006, 08:56
Verbis, kliknij na ten link:
http://www.specter.forall...er/dbloader.php
przeczytaj instrukcję uaktywnienia skryptu
kliknij na zakładkę "edytuj config.php"
Verbis - 14-04-2006, 09:35
Kod: | Parse error: syntax error, unexpected ';' in /srv/www/htdocs/web65/html/forumbb/dbloader/dbloader.php on line 24 |
...po próbie edycji tego co tam było napisane.
-.-!!!
proxion - 14-04-2006, 09:54
dobra pominąłem ten problem i zainstalowałem forum od nowa, jest tylko jeden problem: baza SQL
jestem w takiej sytuacji, że muszę mieć wszystkie zasoby z poprzedniego forum, więc muszę wgrać jakoś moją baze sql, a ponieważ ma ona ponad 70mb to moga być małe problemy
w dodatku słyszałem, że prefiksy i jakieś nazwy są zmienione - wcześniej używałem wersji 1.9 i teraz przeżuciłem się na tą najnowszą, więc teraz pytam się speców co mam dokładnie zrobić, by wgrać starą baze sql ewentualnie co zmienić w bazie, żeby wszystko działało po staremu?
geman - 14-04-2006, 09:56
Verbis, źle edytowałeś ten plik, zrób to uważniej
|
|
|