1.12.8 - Statistics TOP5 in index by lui754 v1.7
k0pytko. - 12-02-2010, 22:04
Za duży rozmiar ma górna tabelka ;/
xlesiu - 12-02-2010, 22:37
phpBB2 by Przemo :: View topic - Statystyka TOP5 prolbem !.
phpBB2 by Przemo :: View topic - [Problem] Ważne Statyskyki top5
sebul00000 - 14-02-2010, 01:06
Znalazłem mały błąd, ale jednak błąd przez który, chociażby w chrome było czarna luka w tabelce...
W pliku index_body.tpl
Kod: | <!-- BEGIN tem -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{tem.LI}</span></td>
<td width="60%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{tem.URL}</span></td>
<td width="36%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{tem.POSTTIME}</span></td></tr>
<!-- END tem --> |
Jak widać po dodaniu szerokości otrzymamy 106% a powinno być 100, więc
Kod: | <!-- BEGIN tem -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{tem.LI}</span></td>
<td width="54%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{tem.URL}</span></td>
<td width="36%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{tem.POSTTIME}</span></td></tr>
<!-- END tem --> |
Oczywiście można wpisać inne procenty, jak kto woli. Ja jeszcze dodałem do kolumn taki kod
Kod: | onMouseOver="this.className='row2';" onMouseOut="this.className='row1'; |
Trzeba tylko dobrze kolory dopasować...
Wtedy otrzyma się taki sam efekt jak przy najeżdżaniu myszką na tabelki for
[ Dodano: Nie 14 Lut, 10 01:07 ]
*była czarna luka
[ Dodano: Nie 14 Lut, 10 02:43 ]
I ogólnie jak tak przejrzałem wszystkie te szerokości w procentach to nie zawsze suma tych procentów wynosi 100...
Boltex - 14-02-2010, 17:34
lui754, a czy była by taka opcja czy by dało się to w ogóle zrobić by zamiast Top Piwosze były Top Plusy z twojej modyfikacji Plus /Minus?
krystian22733 - 16-02-2010, 13:05
ej ja mam problem moje te top 5 jest prawie na pół strony jak to zmniejszyć
[ Dodano: 16-02-2010, 14:19 ]
już uporałem się z tym problmemem ale mam drugi nie wyświtla mi Najwiecej punktów pomógł i Najwięcej odpowiedzi PROSZE O POMOC
Boltex - 18-02-2010, 16:02
krystian22733, a masz włączony ten moduł?
Szakalis - 20-02-2010, 15:23
Witam,
zainstalowałem top 5 tak jak tam pisze krok po kroku i mam teraz taki problem bo zrobiłem i się takie coś i niema tak jak powinno być
Boltex - 20-02-2010, 16:42
Zapytanie wgrałeś?
lui754 - 20-02-2010, 19:43
Boltos, moja modyfikacja nie ma ani konfiguracji ani zapytań do wykonywania
Szakalis - 20-02-2010, 22:12
jucz nie trzeba wszystko działa jak należ przy robieniu tego pomyliłem linijki i nie do końca tam gdzie trzeba do wstawiłem i ucięło mi kawałek kodu xd
ale jest git już )
pozdro
Shakur - 21-02-2010, 10:13
lui754, a dało by się zrobić żeby zamiast punktów pomógł były wyniki z cash moda kto najbogatszy?
[ Dodano: 21-02-2010, 10:20 ]
Sory za 2 posty, ale nie da się edytować... Już sobie poradziłem wystarczyło zmienić walutę.
Mordownia - 03-03-2010, 22:14
witam min nie wyswietla kto ile dał piw jak to zrobić aby wyswietlalo?
sebul00000 - 03-03-2010, 23:21
Mordownia, w instrukcji masz wszystko ładnie opisane...
Kod: | ############################################################
Dodatkowe moduły do mojej modyfikacji
Każdy moduł można wymienić na te które podałem niżej
Wystarczy troche się znać i podmienić.
Niżej podałem rozwiązanie do podmieniania tabelki "Najwiecej punktów pomógł".
Wszelkie problemy proszę zgłaszać w temacie z modyfikacją
#############################################################
---------[///////OPCJONALNIE///////////]-----------
Wyswietlanie Top userów z największą iloscia PIW:
--------[index.php szukamy:]--------
//Top Lista pomogl
$sql = "SELECT user_id, username, special_rank, user_level, user_jr FROM " . USERS_TABLE . "
WHERE (user_id <> " . ANONYMOUS . " ) AND (special_rank > 0)
ORDER BY special_rank DESC
LIMIT 5";
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
$row_user_name = $colored_username[0];
$i++;
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
$how_many = '<b>' . $row['how_many'] . '</b>';
$template->assign_block_vars('pom', array(
'LI' => $i+0,
'USERNAME' => $who,
'POSTS' => $row['special_rank'])
);
}
-------[Zamieniamy na:]-----------
//Top Lista PIW
$sql = " SELECT u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_beers_src, u.user_beers_dst
FROM " . USERS_TABLE . " u
ORDER BY u.user_beers_dst DESC, u.user_regdate ASC
LIMIT 5";
$result = mysql_query($sql);
$i=0;
while ($row = $db->sql_fetchrow($result))
{
$colored_username = color_username($row['user_level'], $row['user_jr'], $row['user_id'], $row['username']);
$row_user_name = $colored_username[0];
$i++;
$who = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '" class="gensmall"' . $colored_username[1] . '>' . $row_user_name . '</a>';
$how_many = '<b>' . $row['how_many'] . '</b>';
$template->assign_block_vars('pom', array(
'LI' => $i+0,
'USERNAME' => $who,
'BEER' => $row['user_beers_dst'] . '/' . $row['user_beers_src'])
);
}
--------[index_body.tpl szukamy:]--------
<!-- BEGIN pom -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pom.LI}</span></td>
<td width="45%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pom.USERNAME}</span></td>
<td width="15%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{pom.POSTS}</span></td></tr>
<!-- END pom -->
--------[zamieniamy na:]--------
<!-- BEGIN piw -->
<tr><td width="10%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{piw.LI}</span></td>
<td width="45%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{piw.USERNAME}</span></td>
<td width="15%" class="staty5row" align="center" valign="middle"><span class="gensmall">{piw.BEER}</span></td></tr>
<!-- END piw --> |
xlesiu - 03-03-2010, 23:25
Plus phpBB2 by Przemo :: View topic - Statistics TOP5 in index by lui754 v1.6 - Poprawka
ZGi - 13-03-2010, 00:27
a dalo rade by zrobic tak zeby nie zliczal adminow do rankingu ?
|
|
|