To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

pecador - 19-11-2007, 12:32

na vdd nie masz dostępu do plików skryptu. masz tam katalog db_backup, to ściągnij sobie kopię i przenieś forum.
nowy2010 - 23-11-2007, 18:34

po przeniesieniu forum przy napisaniu posta pojawia sie komunikat ze post lub temat zostal przed chwila skasowany... co jest grane?
~M~ - 24-11-2007, 21:57

Mam taki problem po zastosowaniu 7 pierwszych punktów mam problem po zainstalowaniu forum nie moge odczytać żadnego pliku np: check_files , i jak włączam moją stronę to mam jakiś dziwny index www.cena6.webd.pl proszę o pomoc jak to naprawić :|
pafflick - 27-11-2007, 08:26

~M~ napisał/a:
Mam taki problem po zastosowaniu 7 pierwszych punktów mam problem po zainstalowaniu forum nie moge odczytać żadnego pliku np: check_files , i jak włączam moją stronę to mam jakiś dziwny index www.cena6.webd.pl proszę o pomoc jak to naprawić :|

Ten index pokazuje ile plików wgrałeś do tego katalogu.
A jest tam plików 0 (słownie: zero).

~M~ - 27-11-2007, 15:26

Aha dzięki już to sobie naprawiłem , a teraz mam taki problem , po przeniesieniu bazy na nowy serwer wyskoczył mi taki błąd

Kod:

Access denied for user 'cena6_my'@'w22.webd.pl' (using password: YES)

wie ktoś co jest grane :?: ( www.cena6.webd.pl )

pafflick - 27-11-2007, 20:57

~M~ napisał/a:
Aha dzięki już to sobie naprawiłem , a teraz mam taki problem , po przeniesieniu bazy na nowy serwer wyskoczył mi taki błąd

Kod:

Access denied for user 'cena6_my'@'w22.webd.pl' (using password: YES)

Zły login/hasło do bazy danych.

misiakow - 02-12-2007, 01:38

Witam
Przeniosłem tabele, prawie wszystko działa, ale..

Takie coś dostaje
Couldn't update private forum permissions

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 1)' at line 2

INSERT INTO phpbb_auth_access (forum_id, group_id, auth_mod) VALUES (32, , 1)

Line : 367
File : admin_ug_auth.php

Jak chce nadać prawa użytkownikowi. Nie wazne czy prawa admina, czy moda.

Prosze o pomoc.

nowy2010 - 02-12-2007, 21:01

auto_increment musisz nadac w bazie danych na tabele phpbb_auth_access
misiakow - 02-12-2007, 23:20

nowy2010 napisał/a:
auto_increment musisz nadac w bazie danych na tabele phpbb_auth_access

moglbys podac zapytanie?

nowy2010 - 03-12-2007, 16:37

tego sie nie robi przez zapytanie raczej :P wchodzisz na ta tabele tam obok niej na taki jakby olowek i w dodatkowe wybierasz auto_increment
~M~ - 09-12-2007, 15:45

Mam taki problem, teraz musze wrzucić zmodyfikowaną bazę danych przez DumpLoader , zmieniam te IP na swój ale dalej nie wiem jak wgrać bazę danych :| Pisze mi cały czas

Kod:
Znalezione pliki SQL:

Nazwa pliku    Rozmiar (kB)
Brak plików w przeszukanych katalogach

Co ja mam dalej zrobić :?: proszę o pomoc.

norbert32 - 09-12-2007, 23:29

A troszkę muszę się pożalić - może mi to wewnętrznie pomoże ?

Ano mam jako takie doświadczenie w branży, jakoś z tym wszystkim potrafię sobie dać radę. I z nowymi wersjami forum, i z administracją, i z wieloma, wieloma innymi pierdołami.
Ale dziś, [autocenzura], wymiękłem.

Generalnie - mam problem ze "starym" ale jeszcze obecnym serwerem forum (http://www.blink.pl). Jak forum było małe, wyrabiali się i nie było problemów. Teraz są, począwszy od padnięć, na errorach typu 500 skończywszy. Generalnie - w ciuciubabkę grają. W wielkim skrócie - kilują dłuższe zapytania do serwera. A że serwer do d..., to kilują prawie wszystkie ...

Mój wybór padł na home.pl - większość z moich znajomych tam sobie siedzi, kupiłem serwerek i ja. Nie to jest jednak ważne - piszę to dla zobrazowania sytuacji ...

Dziś zebrałem się w sobie i zdecydowałem - posadzę forum na nowej platformie.
I siedzę nad tym od południa. Dlaczego tak długo, skoro to takie proste ?
Powodów może być kilka - albo d... ze mnie, albo mam dziś ewidentnie zły dzień, albo wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie.

Najpierw nie mogłem zrobić kopii starego forum bez błędów typu 500 Internal serwer error. Ani z poziomu forum, ani phpMyAdmin. Serwer do duszy- m.in. z tego powodu odchodzę.
Bez gz, z gz czy zipem - poszatkowane archiwa, niedokończone zrzuty itp.

Potem - problemy z wgraniem archiwum - ani z phpMyAdmin, ani z poziomu forum (dziwne błędy typu - table already exist, niedokończone importy itd) - ani całość, ani poszczególne tabele. Jak poszło - to 90% wszystkiego, 10 już nie udawało się wgrać. DBLoader też nie daje rady ...

Najgorsze, że ja wiem, że to jest takie proste, i że to rynek wycenia na 15 zł. I to mi nie działa ...
Najgorsze też, że nie widzę tu swoich błędów ...

Dla wiadomości wszem i wobec - forum stało już na nowym serwerze, furczało, że aż miło, ale w związku z tym, że nie przenosi się mniej więcej połowa największych tabel (posty i tekst), od nowa wziąłem się do przerzucania danych. I mam już tego szczerze dość.
Ale jutro mięsko poleci przez telefon z samego rana, oj ale poleci ... ;]

Napiszcie mi coś na pocieszenie, bo się zaraz załamię.
Ma ktoś takie problemy przy migracji ? Czy tylko ja mam tak dziś pod górę ?

Ps. Idę walczyć dalej - w końcu musi się udać. :D

joli - 09-12-2007, 23:37

norbert32, a gdzies Ty wyemigrowal? :D Problemy bywaja, ale zeby az tak, to chyba na yoyo nei emigrowales, prawda?
norbert32 - 09-12-2007, 23:49

Ano właśnie, ano właśnie ...

Już mnie strzela co nieco. Ale oparłem sprawę o piffffko i kombinuję, jak by to lepiej zrobić.
Na razie mam wrażenie, że ten, co mówił coś o niedzielnej pracy i tym, w co się ona czasem obraca, miał lekką rację ... :mrgreen:

--------------

Zacząłem z piffkiem.
Pierwszy ekran - kopia again:

http://www.fotosik.pl/pok...d880bb2b63.html

nowy2010 - 10-12-2007, 15:35

~M~ napisał/a:
Mam taki problem, teraz musze wrzucić zmodyfikowaną bazę danych przez DumpLoader , zmieniam te IP na swój ale dalej nie wiem jak wgrać bazę danych :| Pisze mi cały czas

Kod:
Znalezione pliki SQL:

Nazwa pliku    Rozmiar (kB)
Brak plików w przeszukanych katalogach

Co ja mam dalej zrobić :?: proszę o pomoc.

wgrales ja do folderu dumploadera? inaczej nie wykryje jej