To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

malyxxl - 10-04-2006, 12:21

Traviz napisał/a:
Mam pytanie - co może być powodem nie wyświetlania się kilku użytkownikom numerów stron na górze i na dole podczas czytania tematu ? Reszte działa poprawnie...

chyba źle przesłane pliki tzn.nie do końca

Traviz - 10-04-2006, 13:13

malyxxl, dobrze, ale 99% użytkowników widzi wszystko bez problemu tylko 2 się znalazło co ma problem :/ Domyślam się, że czegoś brakuje im na kompie, tylko czego ?

check files jest OK ;)

VampirE - 10-04-2006, 16:03

Wyczysc Cache przegladarki. Moze reszta userow korzysta z innego stylu niz wy ?
Traviz - 10-04-2006, 16:58

VampirE, cache opróżniłem tuż po aktualizacji ;) Styl na forum mam tylko jeden - SubSilver. Moim zdaniem to coś u user'a, ale co może mieć na to wpływ ?
VampirE - 10-04-2006, 19:25

Traviz napisał/a:
VampirE, cache opróżniłem tuż po aktualizacji

Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy, chodzilo mi o katalog tymczasowy przegladarki internetowej.

Traviz - 10-04-2006, 19:29

VampirE napisał/a:
Traviz napisał/a:
VampirE, cache opróżniłem tuż po aktualizacji

Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy, chodzilo mi o katalog tymczasowy przegladarki internetowej.

Temportary Internet Files też było czyszczone przez tego user'a :)

Dr.Fridge - 11-04-2006, 12:58
Temat postu: Pomoc w instalacji.
Siema! Mam konto na serwie ogrfree.com. przy wgrywaniu forum na serwer, nie chciało mi wgrać plików .httaccess (czy cyś podobnego). Teraz gdy chce zainstalować forum wywala mi taką plansze-
Kod:

Niektóre pliki wysłane na serwer mają złą zawartość (są prawdopodobnie uszkodzone)
Jeżeli nie edytowałeś żadnych plików, oznacza to, że wystąpiły problemy z ich wysyłaniem na serwer. Sprobuj ponownie wysłać pliki, które są wyświetlone poniżej. Możesz spróbować włączyć lub wyłączyć przesyłanie w trybie binarnym.

Jeżeli zmieniałeś zawartość plików celowo, kliknij TUTAJ aby zainstalować forum, ale TYLKO w tym przypadku!
Jeżeli ściagnąłeś oryginalny pakiet ze strony http://www.przemo.org/phpBB2 i nie zmieniałeś żadnych plików, wyślij je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie będzie działać prawidłowo!
admin/admin_voting.php - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ 4c8220070511fe05b93874723f33e96c ]
includes/emailer.php - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ 4cc7a4567aaeb55c60c1fedf6be61a18 ]
includes/functions.php - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ ea63186c6d770bcea05fdb8eb00dc9dc ]
language/lang_english/lang_admin_voting.php - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ 64c2c4d61b16771f4005c6e29df727b9 ]
language/lang_polish/lang_admin_voting.php - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ fa907d12e5d97f7220d04226e124e3df ]

Pliki te są na 100% dobrze wgrane, ponowne ich wgrywanie nic nie dało. Gdy zmusiłem instalatora do zainstalowania forum, miałem taki sam problem jak użytkownik shery tzn. nie było konfiguracji, nie dało sie nic zrobić ze stylami, a nawet więcej! przy wejściu do panelu nagle chowało mi sie menu, i musiałem wykasować kawałek adresu żeby weszło normalnie. Bardzo proszę o pomoc gdyż bardzo mi zależy na instalacji tego forum.

(A)rturo - 11-04-2006, 21:43

Tylko jak teraz zmienic kolor nicka? Jestem adminem a nie moge sobie zmienic kolor nicka

Moge zedytowac swoj profil w panelu - ustawiam tam kolor ale nic to nie daje. Nadal jest jakis pomaranczowy..

Co zrobic aby zadzialalo?

Gdzie szukac rowniez opcji aby nie zmniejszalo zdjec po wklejeniu na forum?

pecador - 11-04-2006, 22:06

(A)rturo, http://www.przemo.org/php...pic.php?t=21450
Pepto - 11-04-2006, 22:32

W wersji 1.12.5 przeglądając tematy na forum, gdy natrafimy na post ze zdjęciami zamieszczonymi w znaczniku " [img] " często zostają wyświetlone te zdjęcia w postaci pomniejszonej, dopiero kliknięcie na pomniejszonym zdjęciu otwiera nowe okienko, w którym pokazywane jest zdjęcie oryginalnych rozmiarów.

Pytanie czemu tak się dzieje? W 1.9.x nie było czegoś takiego. W 1.12.5 dzieje się to przy włączonej stałej szerokości forum jak i przy wyłączonej. Zarówno w przeglądarce "Internet Explorer" jak i w "Fire Fox".

Czy takie sztuczne pomniejszanie zdjęć nie wykorzystuje przypadkiem do tego transferu serwera?

gaku - 12-04-2006, 09:43

Pepto, to jest taka modyfikacja zeby forum sie nie rozjezdzalo
Verbis - 12-04-2006, 19:04

Mam pytanie - czy jest możliwość przeniesienia tego "Ostatni post: blablabla", ze środka - z opisu forum, nad strzałkę do ostatniego posta i nicka usera? Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi...
pik3r - 12-04-2006, 21:18

Siemka!!
Mam problem. Przy instalacji forum phpbb by przemo 1.12.5 napotkałem błąd i nie umiem sobie poradzić jestem początkujący i może dla tego. Gdy daję zacznij aktualizacje wyświetla się komunikat:
Cytat:
Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer.

Próbowałem już kopiowac jeszcze raz ten plik na serwer ale to i tak nie działa :? .

Basq4 - 12-04-2006, 22:10

Ja mam duży problem. Po aktualizacji do 1.12.5, i próbie zalogowania wywala mi taki komunikat:

Kod:
Błąd Ogólny

Could not query last visit posts

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Nieznana kolumna 'topic_id' w field list

SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpbb_kl3aread_history WHERE user_id = 2

Line : 41
File : read_history.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

VampirE - 12-04-2006, 22:32

Chyba na 4 stronie tego tematu masz rozwiazanie tego problemu.

Wykonaj zapytania (oczywiscie prefix tabel podaj swuj.
Kod:
ALTER TABLE phpbb_read_history DROP PRIMARY KEY;
ALTER TABLE phpbb_read_history ADD topic_id mediumint(8) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0';
ALTER TABLE phpbb_read_history ADD forum_id smallint(5) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL;

ALTER TABLE phpbb_read_history ADD INDEX (user_id);
ALTER TABLE phpbb_read_history ADD INDEX (post_id);
ALTER TABLE phpbb_read_history ADD INDEX (topic_id);
ALTER TABLE phpbb_read_history ADD INDEX (forum_id);

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('rh_without_days', '3');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('rh_max_posts', '1000');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('public_category', '');
UPDATE phpbb_config SET config_value = '1.12.4' WHERE config_name = 'version';