1.12.8 - Shoutbox by Matti
_XaL_ - 28-10-2011, 01:19
Nie wiem czy tak ma być, ale shoutbox mi ZNACZNIE spowalnia ładowanie strony (sam jego reload strasznie długo trwa z resztą).
-To zaraz po instalacji.
Póki co, przesiadłem się z powrotem na Ajaxowego shoutboxa.
Przyznam się bez bicia, że nie czytałem wszystkich postów, więc moje pytanie może być nie na miejscu, ale: czy w pierwszym poście został updatowany link z najnowszą wersją sb? Bo miałem problemy z instalacją na początku i w ogóle mi nie dodawało menu "Robocika" w panelu admina, jak to było opisane w instrukcji.
W manualu nie ma też słowa o wysłaniu zapytań do bazy danych, a wydaje mi się, że takowe byłyby potrzebne.
Mylę się?
PS. Mam na względzie to, że przesiadka z jednego SB na inny jest nieco bardziej skomplikowana niz instalacja 'na czysto', jednak przed instalacją nowego, wszystkie pliki cofnąłem do stanu sprzed instalacji poprzedniego sb, idąc od końca instrukcji do tamtego właśnie sb.
[ Dodano: 28-10-2011, 02:19 ]
Nie wiem czy tak ma być, ale shoutbox mi ZNACZNIE spowalnia ładowanie strony (sam jego reload strasznie długo trwa z resztą).
-To zaraz po instalacji.
Póki co, przesiadłem się z powrotem na Ajaxowego shoutboxa.
Przyznam się bez bicia, że nie czytałem wszystkich postów, więc moje pytanie może być nie na miejscu, ale: czy w pierwszym poście został updatowany link z najnowszą wersją sb? Bo miałem problemy z instalacją na początku i w ogóle mi nie dodawało menu "Robocika" w panelu admina, jak to było opisane w instrukcji.
W manualu nie ma też słowa o wysłaniu zapytań do bazy danych, a wydaje mi się, że takowe byłyby potrzebne.
Mylę się?
PS. Mam na względzie to, że przesiadka z jednego SB na inny jest nieco bardziej skomplikowana niz instalacja 'na czysto', jednak przed instalacją nowego, wszystkie pliki cofnąłem do stanu sprzed instalacji poprzedniego sb, idąc od końca instrukcji do tamtego właśnie sb.
Dekke - 28-10-2011, 08:14
Robocika nie trzeba koniecznie instalować..
Jeśli nie czytałeś całego tematu to przeczytaj.
Podaj adres forum i zainstaluj Shoutbox by Matti.
_XaL_ - 30-10-2011, 00:40
Dekke, Przeczytałem cały wątek, zgodnie z Twoim poleceniem- nie znalazłem odpowiedzi. Ba! Ten problem nawet nie był poruszony!
Tak więc zapytam jeszcze raz:
Co może powodować OGROMNE (nawet 30sec) opóźnienia przy wczytywaniu wiadomości? (przy zainstalowaniu z powrotem AjaxShoutboxa wszystko śmiga- a w checkfiles.php dostęp do bazy nie przekracza 1ms)
A odnośnie robocika, to się okazało, że po prostu zapomniałem dopisać linka do PA.
[ Dodano: 30-10-2011, 02:44 ]
@Edit: SB by Mati znów zainstalowany, Robocik działa- ale LAGI niesamowite... skąd to się bierze? :<
Aratos - 30-10-2011, 16:56
a mi niestety nie pokazuje avatarów dlaczego?;D i jest Ciut mały jak go mam powiększyć...
KaRoLeQ - 06-11-2011, 20:25
Aratos napisał/a: | i jest Ciut mały jak go mam powiększyć... | w PA zmień wymiary ShoutBox (PA ->Ogólne -> ShoutBox i tam masz Rozmiary ShoutBox'a).
Ja mam problem taki, iż Robocik nie chce mi dawać ostrzeżeń.
Stworzyłem nowe konto na forum, dałem mu nawet rangę Administratora, myślałem ze tu może jest problem. Myliłem się jednak. Jak mogę osiągnąć to, by dawał ostrzeżenia.
A i zapomniałem wspomnieć, iż Robocik wyświetli teks po pierwszym przekleństwie.
Proszę o pomoc.
[ Dodano: 07-11-2011, 14:16 ]
Już sam naprawiłem.
sakesake - 10-12-2011, 22:00
DLACZEGO BOT MI DZIAŁA ALE NIE MAM TEGO NAJBARDZIEJ ROZKRZYCZENI ? BOTA MAM WŁĄCZONEGO ITD. HELP!
kuchar1234 - 11-12-2011, 23:59
Witam, po instalacji działa mi robocik ale nie wyświetla mi avatarów w sb.
Tommekk80 - 12-12-2011, 08:12
kuchar1234
Cytat: | Silnik forum MyBB 1.6.4, © 2002-2011 MyBB Group. |
Lebek - 24-12-2011, 10:31
Czy da sie zrobic aby Robocik mial avatar wlasny?
#Pan Trawka - 24-12-2011, 10:32
Tak, po prostu wpisujesz login użytkownika który ma służyć za bota i ustawiasz temu użytkownikowi awatar
Lebek - 24-12-2011, 10:36
Ale u mnie w PA>Ogólne>Robocik>Konfiguracja nie ma miejsca na avatar tylko login i inne opcje. Nie ma jednak nic o avatarze
[ Dodano: 24-12-2011, 10:37 ]
aaa przepraszam za mnie. Juz rozumiem
uG.LegioN - 24-12-2011, 10:38
Musisz stworzyć nowe konto i w tym koncie dodasz avatara, a i ten profil potem dodajesz do Robocik>Konfiguracja i tam będzie.
[ Dodano: 24-12-2011, 10:39 ]
Sorry, że napisałem nie zbędny post, ale nie wiedziałem że piszesz, bo zaczynałem pisać -.-
czaro09 - 26-12-2011, 16:43
Witam, mam problem. Shoutbox ma pod spodek suwak do przewijania , a chcę aby sb było widoczne bez tego , da się to jakoś naprawić ?
Tommekk80 - 26-12-2011, 16:45
czaro09, podaj adres forum i daj usera testowego
#Pan Trawka - 26-12-2011, 16:46
Chyba za bardzo rozciągnąłeś SB w szerz.
|
|
|