To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Drobne Faq czyli czesto zadawane pytania... :)

misiakow - 04-12-2007, 16:59

a ja mam tego typu pytanie.

Jak skonfigurować lub ustawić, że po wpisaniu głównej lokalizacji pojawia sie portal a nie forum.

PeTeReK - 14-12-2007, 09:08

w panelu admina. konfiguracja portalu (oczywiscie z tego co pamietam bo dawno sie nie bawilem forum) :oops:
TTBoS - 27-12-2007, 00:54

Witam a ja mam takie pytanie jak zrobić by nie zarejestrowani użytkownicy nie mogli pisać postów ale mogli swobodnie poruszać się po forum ?

zdaje mi się że kiedyś coś takiego ustawiałem ale nie mogę sobie przypomnieć co i gdzie i nie jestem pewien czy to w phpbb by przemo ;p

koziolek - 27-12-2007, 10:37

PA > Fora > Zezwolenia
lub
PA > Fora > Zezwolenia ogólne

TTBoS - 27-12-2007, 12:29

koziolek napisał/a:
PA > Fora > Zezwolenia
lub
PA > Fora > Zezwolenia ogólne

Hehe o to właśnie mi chodzi thx
[co może z człowiekiem zrobić nocka byłem świecie przekonany że było to w ogólnych ustawieniach forum :P ]

Beselks - 24-02-2008, 23:07

mam taki problem: jak wchodzę w zakładkę użytkownicy i wybieram sortowanie (obojętnie jakie) i daje wybierz, to ono nie działa (forum w ogóle nie reaguje), jaka może być tego przyczyna??
arcy - 24-02-2008, 23:40

Beselks, http://www.przemo.org/php...p=332248#332248
Beselks - 25-02-2008, 19:46

arcy, dzięki bardzo :) ...pomogło :)
Omzig - 26-02-2008, 18:24

Witam
Zalozylem forum z PHPbb i od razu zanim cokolwiek tam dodalem zaczalem zmieniac na phpbb by Przemo. Gdy wchodze na scripts/update.php i klikam zacznij aktualizacje wyskakuje mi:
Kod:
Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (f6f825e8e27ec6c31492a8f0f2a3cbde)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer.
Kopiowalem plik na server ze 4 razy i zawsze to samo. Bardzo prosze o pomoc!
Z gory dzieki
Omzig

arcy - 26-02-2008, 22:23

Omzig napisał/a:
Zalozylem forum z PHPbb i od razu zanim cokolwiek tam dodalem zaczalem zmieniac na phpbb by Przemo.
A po co cudujesz? Nie możesz po prostu zwyczajnie zainstalować od razu phpBB by Przemo --> http://www.przemo.org/php...ic.php?p=189465 ?
Omzig - 26-02-2008, 23:58

Moj blad nie znam sie na tym i nie doczytalem...Dziekuje za pomoc teraz wszystko dziala :)
spartusia - 28-02-2008, 17:12

Przeszukałam forum w te i wewte ... wyszukiwarka też niewiele pomogła

Mam kilka dość przyziemnych problemów/pytań :mrgreen:

1. z racji tego że na forum ustawione są rangi dość ważna jest "ilość postów" na koncie użytkownika.

niestety albo stety admin forum ( ja jestem tylko juniorem) ma fioła na punkcie "czystości" forum
żeby było mało stron w wątkach i kategoriach itd.

No i moje pytanie: czy jest możliwość aby dbać o "porządek" a liczba postów na koncie nie zmieniała się ??

Czytając w panelu o "synchronizacji użytkowników" zrozumiałam że jeżeli forum jest "czyszczone" to faktyczna liczba postów nie zmniejsza się. No to sprówbowałam. założyłam osobne forum "kosz" do którego zrzucane były wszystkie wątki posty do usunięcia. W koszu było włączone czyszczenie.

niestety posty pouciekały i spowodowały "bunt" użytkowniczek bo nastąpiły degradacje w rangach
czy jest szansa cos z tym zrobić ??

2. Co bardziej obciąża serwer: załącznik czy fotka ładowana na forum z innego serwera ??

Z góry wieeelkie dzięki za wszelkie odpowiedzi.

arcy - 28-02-2008, 18:44

spartusia, Ty generalnie nic nie możesz zrobić. Dlaczego? Przeczytaj uwaznie ten temat - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=43892
Nie supportujemy tutaj forów założonych na tego typu serwisach.

spartusia - 28-02-2008, 18:49

Zgadzam się jak najbardziej ... tam już byłam i pytałam ...
ale dostałam odpowiedź że to wina własnie php by przemo a nie ich ... i że nic z tym zrobic nie mogą :roll:

dlatego zapytałam tutaj ... uderzyłam do twórców ...
bo nie wiem czy to tylko "niechciejstwo" administarcji czy faktycznie taka "opcja" nie działa :roll:

WojtekT - 28-02-2008, 19:53

Witam
A ja mam pytanie:

Jak usunąć [link] możliwośc oglądania przez niezarejestrowanych i zarejestrowanych użytkowników, ostrzeżeń użytkowników w dolnym panelu "Kto jest na Forum" ??
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam