F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak ustawia? Cookies? Cz?sty powód b??dów na forum.
prozenek - 30-09-2006, 12:30
Witam!
Przechodze do opisu mojego problemu.
Otoz jakis czas temu zalozone zostalo forum na serwie kylosa o adresie http://chacitsubame.kylos.pl Ostatnio zostalo dokupiona domena chacitsubame.net.pl Probem jest w tym ze ustawiajac w PA-->konfiguracja ta domene i zaznaczajac sprawdzanie poprawnosci adresu nie mozna po takiej operacji wejc do PA. Pomaga tylko wylacznie sprawdzania adresu. Probowalem roznych manewrow (za poradami na forum). Moze czegos nie rozumiem. Ale zalezy mi na tym, aby wyplenic wchodzenie przez domene chacitsubame.kylos.pl. Przy wlaczonym sprawdzaniu adresu wszsytko ladnie przekierowuje na adres porzadany... ale nie mozna wejsc wtedy do PA. W czym rzecz? Moglby mi ktos pomoc? Dodam iz check_files jest ok. Forum znajduje sie w glownym katalogu. Nowa domena jest zaparkowana i rozpropagowana juz.
Jesli gdzies jest juz rozwiazanie to prosze o linka (niezmiernie trudno przedrzec sie przez wszsytko i tylko stali bywalcy moga wiedziec, ze "gdzies cos")
pozdrawiam
Acha, i zmienic stylow tez nie mozna wtedy. A te manewry to: kombinacja z ustawiniami w konfiguracji (z www bez www etc), spradzenie phpbb_config i wyczyszczenie katalogu cache.
-=agent=- - 18-11-2006, 14:03
Witam!
Proszę o usunięcie tego posta. Udało mi się rozwiązać mój problem.
halohalo - 26-12-2006, 12:49
Przemo napisał/a: | W wersji 1.8 jest mozliwosc wlaczenia w Panelu Admina funkcji, ktora bedzie sprawdzac czy uzytkownik laczy sie na dobry adres (Sprawdzanie adresu).
Jezeli mamy forum w katalogu, np http://www.przemo.org/forum nie ma to znaczenia, nazwa domeny i domena cookies jest dalej www.przemo.org |
Czy włączenie tej funkcji eliminuje wszystkie problemy?
Hanys997 - 28-12-2006, 13:57
czy mógłby mi ktoś pomóc w tej kwestii ? ponieważ próbuję na wszystkie sposoby i nie mogę sobie poradzić
natomiast na forum można wejść z następujących adresów :
www.model-klub.pl/forum
www.forum.model-klub.pl
www.model-klub.livenet.pl/forum
i nie wiem jak to ustawić ?;( żeby wszystko działało idealnie, bo teraz raz mogę się zalogować a raz nie .
Mathew - 18-01-2007, 22:35
ja mam taki problem ze mam forum w pliku steamgames.info/board lecz mam ustawione tak, żeby wejść na forum musze dać board.steamgames.info cookisy mam ustawione na steamgames.info i nie moge się zalogować czemu?? (aha kiedyś mogłem)
NuNeK - 20-01-2007, 12:02
Witam załozyłem temat o problemie z logowaniem i ktos podał link mi do tego tematu wiec tu napsize jeszcze raz moze ktos pomoze
Cytat: | Witam serdecznie mam problem z logowaniem. Wiec wyjasnie wszystko od początku mam server na http://www.ebukmacherzy.webd.pl i na www.nazwa.pl wykupiłem domene http://www.ebukmacherzy.com . i teraz mam taki problem jeżeli wchdoze na forum i biore zaloguj wpisuje 1 raz dane naciskam zaloguj przenosi mnie do 1 strony i potem biore za 2 razem zaloguj i już loguje noramalnie i jestem na forum. Jeszcze jeżeli chce zrobić Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie: no to naciskam loguje mnie ale gdy wyjde z forum wejde jeszcze raz to i tak musze sie logować na nowo czyli znowu 2 razy bo za 1 razem sie nie udaje bardzo proszę o pomoc bo ważne to dla mnie z góry dziekuje pozdrawiam |
i teraz juz doszłem że trzeba wejsc w PA>>Konfiguracja>>Głowne>>Ustawienia Cookies i adresów>>i zminic na http://www.ebukamcherzy.com
tak zmieniłem ale mam teraz inny problem załozyłem nowego usera i loguje sie wszystko ąłdnie pieknie elegancko ale zaistaniał inny problem uzytkownicy którzy byli zarejstrowani na http://www.ebukamcherzy.webd.pl nie mogą sie zalogowac (nawet administratorzy) na http://www.ebukamcherzy.com co mam teraz zrobić?? jak zminic żeby pozostali uzytkownicy mogli sie zalogować bardzo prosze o pomoc
ali-b - 21-01-2007, 21:38
Wiem, że pewnie już 100 razy ktoś to pisał, no ale niestety mam nadal problem, i niewiem jak to rozwiązać.
Sprawa wygląda tak: miałem już od dawien dawna forum www.bravo.gliwice.pl/forum , teraz strona Klubu została zamknięta, ale pozostał mi adres i server gdzie to wszystko stało. Pozstanowiłem zrobić Portal ... poustawiałem sobie wszytsko, zrobiłem Portal jak trzeba ... i wszystko działało cacy, zadnych problemów z logowaniem itp. I przyszła pora na nową domenę ... i tu się zaczęły schody.
domena www.silesiapartyinfo.pl wykupiona w www.nazwa.pl - nowa domena przenosi na www.bravo.gliwice.pl/forum/index.html ... i jak ludzie się logują przez tą nową domenę to muszą się za każdą wizytą logować na nowo...
Moje aktualne ustawienia:
Nazwa domeny: www.bravo.gliwice.pl
Sprawdzanie poprawności adresu: nie
Port Serwera: 80
Ścieżka skryptu: /forum
Nazwa Cookie: phpbb2mysqlbravo
Ścieżka Cookie: /
Bezpieczne Cookie [ https ]: wyłączony
I teraz moje pytanie: co zrobić aby logowanie przez www.silesiapartyinfo.pl było poprawne i nie trzeba sie było logować za każdym razem.
Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc ... z góry dzięki.
[ Dodano: 24-01-2007, 20:40 ]
przepraszam, czy ktoś mi może udzielić pomocy ?? czytałem te wszystkie 18 stron, ale nikt niemiał takiego przypadku jak ja ... więc mam chyba prawa niewiedzieć jak to zrobić- prawda ??
Także jeszcze raz napiszę- bardzo bym był wdzięczny za udzielenie mi pomocy.
szafa - 26-01-2007, 00:36
Witam....
Do dziś miałem proste forum ( bo takie chciałem) aż zachciało mi sie je " ulepszać". A dokladniej chcialem sobie zmienic domene żeby nie było tego szyderskiego yoyo.pl No i teraz ma skutki tego. Nie
moge się zalogować na forum, więc do PA też nie moge wejść. Mam dostep do serwera przez FTP.
Próbowałem przez PhpMyAdmin ale nie moge sie tam wogóle zalogować.
I tu moje pytanie. Czy jest jakis sposób żeby zmienic domene na taką jaka była wcześniej ? Wydaje mi się, że jest to zapisane w jakims pliku ale nie wiem w którym. Jeśli wiecie ( a na bank wiecie) to prosze o pomoc. Wiem , że to dla Was banalna sprawa, ale dla mnie już nie
Adres forum : www.forumbb.yoyo.pl
Z góry dziękuje....
EDIT:
Przeczytałem cały temat. Owszem były podobne sytuacje ale ja nie moge ( lub nie umiem) zalogować się do PhpMyAdmina, bo może sam bym to naprawił.
TheGizmo - 26-01-2007, 08:07 Temat postu: Nie umiem sobie poradzić. Witam all.
Jestem zielony w tych sprawach.
Moj adrees forum to : www.warezstrefa.pl
Problem ? : Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row . Mam taki napis na Forum i nie wiem co zrobic aby znikl.
Pewnie byl omawiany setki razy ten temat ale bardzo bym prosil o Krok po Kroku . Jak dla buraka ( Nie obrazajac siebie ovczywiscie ).
Z gory THX
szafa - 26-01-2007, 22:15
Nie wiem czemu nie odpiszecie.... Moj post nie powtarza sie , bo nikt nie mial takiego problemu,ze nie mogl sie do PhpMyAdmin zalogowac.
[ Dodano: 28-01-2007, 00:31 ]
Przepraszam ze post pod postem. ale cche zeby ktos w koncu mi pomogl.
Dobra Moge sie zalogowac do PhpMyAdmin.....ale nie wiem, ktory plik oznacza domene. We wczesniejszych postach nie ma zbytnio nic o tym. Prosze pomozcie.
Adres forum : www.forumbb.yoyo.pl
Domena ( wczesniej z tego co pamietam byla taka sama jak adres forum)
senturion - 05-02-2007, 23:04
witam wszystkich
bardzo bym prosił o poprawna konfiguracje cookies gdyż mam z tym spory kłopot. Co chwile mnie wylogowywuje z forum a próba wejscia w panel administracyjny kończy siekomunikatem iz nie mam uprawnień lub Kod: | Warning: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /phpBB_modified_by_Przemo/db/mysql4.php on line 48
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /phpBB_modified_by_Przemo/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) | . To jak gra w totkaczasami sie udaje.
Strona: http://hondaaccord.strefa...rzemo/index.php
Nazwa Domeny: www.hondaaccord.strefa.pl
Port Serwera: 80
Ścieżka skryptu: /phpBB_modified_by_Przemo
Nazwa Cookie: phpbb2mysql
Ścieżka Cookie: /
Bezpieczne Cookie: wł lub wył
Długość Sesji: 3600
bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje.
rbinkow - 06-02-2007, 13:59
tez mam identyczny problem jak Ty i tez na serwerze strefy, nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy poprastu ten serwer jest do dupy...
Kicek_hondaCC7 - 10-02-2007, 22:35 Temat postu: wylogowywanie i brak reakcji po akcji
Nazwa Domeny to: hondaaccord.strefa.pl (bez www.)
Chcę tylko powiedzieć że wykorzystałem już wszystkie kombinacje ustawień cookies, czyściłem cache, ustawiałem długie sesje, nawet instalowałem kilka razy forum od nowa i ciągle trzeba się logować po kilka razy a gdy chce się wejść do panelu admina to już wogóle jest przerąbane.
Chyba musi być jakiś sensowny sposób na rozwiązanie tego problemu.
FACHOWCY ! Zwracam się do was z prośbą o pomoc !
Nie powiem że czytałem wszystkie posty, ale sporo siedziałem na tutejszym forum i szukałem odpowiedzi na moje pytania i nic...
Wszystko mam pięknie skonfigurowane jak napisał sam Mr. Przemo ale niestety ciągle muszę się kilka razy logować bo co chwilę wywala mi komunikat że nie mam uprawnień administratora lub pokazuje się okienko logowania.
Próbowałem nawet czyścić cookies przed każdym logowaniem ale to nic nie daje ("tonący brzytwy się chwyta" jak mawiali starogreccy rzymianie).
HEEEEELP ! Is there anybody out there?
Kicek
p.s.
Dodatkowo jest jakiś dziwny kłopot z Zezwoleniami ogólnymi forum, a mianowicie gdy zmieniam opcję PISANIE i ODPOWIEDŹ na "TYLKO ZAREJESTROWANI" to po kliknięciu WYŚLIJ pokazuje się okienko że wszystko OK i jesli chcesz powrócić do panelu to kliknij "tutaj". I teraz jeśli kliknę to wrócę ale niestety okazuje się że zezwolenia nie zmieniły się..., jeśli nie kliknę to po 3 sekundach okno samo się przeładuje i widzę to samo, czyli zezwolenia nie zmieniły się... Suma sumarum: nie jestem w stanie zmienić tych opcji! What's the fuck!?
HEEEEEELP !
Liczę na wyrozumiałość i pomoc zdesperowanemu pielgrzymowi internetowemu.
Z góry dzięki i pozdrawiam
jeszcze raz Kicek
melisa - 13-02-2007, 21:34
rbinkow napisał/a: | tez mam identyczny problem jak Ty i tez na serwerze strefy, nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy poprastu ten serwer jest do dupy... |
Zgłosiłam problem z phpbb i wylogowywaniem na strefie i przyznano mi rację, że problem nie leży po mojej stronie, a po stronie serwera strefa.pl. Podobno administratorzy pracują nad rozwiązaniem problemu i mam nadzieję, że naprawdę tak jest, bo chciałabym korzystać z phpbb modified by Przemo. Teraz mam tradycyjne phpbb bo wydaje mi się, że mniej wywala, ale jak tylko będzie okazja to się przemodyfikuję
Kicek_hondaCC7 - 14-02-2007, 08:56 Temat postu: serwer strefy, forum przema na serwerach strefy niby dobra wiadomość a jednak zła... znając z doświadczenia jak pracują technicy w strefie
meliso, daj znać jak ci już odpowiedzą.
też czekam z niecierpliwością żeby móc znowu zainstalować forum Przema
pozdrawiam
Kicek
p.s. do moderatorów:
skoro mamy odpowiedź dlaczego strefa się sypie to proponuję przenieść posty o strefie do osobnego działu (na podobieństwo innych tego typu: forum na serwerach xyx....) - może to ułatwić innym szukanie w gąszczu postów odpowiedzi na nurtujące nas użytkowników strefy - pytanie
|
|
|