1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2
nigraS - 01-03-2009, 09:59
ahaa, myślałem, że jest gotowy plik.
utworzyłem zapytanie za pomocą
http://www.phpbbhelp.pl/forum/db_generator.php
odpaliłem plik i taki komunikat się pojawił, wcześniej próbowałem zainstalować starszą wersję, jak usunąć istniejące tabele, czy nie muszę ich usuwać?
Kod: | # CREATE TABLE `phpbb_forum18pltopics_rates` ( `vote_id` smallint(6) NOT NULL auto_increment, `topic_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_rate` smallint(6)NOT NULL, PRIMARY KEY (`vote_id`) ) TYPE=MyISAM
+++ Error: Table 'phpbb_forum18pltopics_rates' already exists
# CREATE TABLE `phpbb_forum18pltopics_rates_config` ( `rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL, `min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0, `forbidden_users` varchar(255) NULL, `forbidden_topics` varchar(255) NULL, `forbidden_groups` varchar(255) NULL ) TYPE=MyISAM
+++ Error: Table 'phpbb_forum18pltopics_rates_config' already exists
# INSERT INTO `phpbb_forum18pltopics_rates_config` ( `rate_field_type`, `min_posts`, `forbidden_users`, `forbidden_topics`, `forbidden_groups` ) VALUES ( 0, 0, '', '', '')
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_enable', 0 )
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_enable_all', 0 )
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_rates', 5 )
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_forums', '' )
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_profile_show', 1 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_profile_show' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_author_enable', 0 )
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_toplist', 30 )
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_rates_theme', 'gold.png' )
+++ Successfull
# ALTER TABLE `phpbb_forum18pltopics` ADD `topic_rates` INT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_rates'
# ALTER TABLE `phpbb_forum18pltopics` ADD `topic_votes` INT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Error: Duplicate column name 'topic_votes' |
MagicalFire - 01-03-2009, 10:06
nigraS, masz w paczce z modem pliki o nazwie
Update XXX do XXXX txt
znajdź interesującą cie wersje i wykonaj kroki z niej
nigraS - 01-03-2009, 11:01
@Knofel napisał
"Tym którzy już modyfikację zainstalowali, radzę przywrócić wcześniejsze pliki i zrobic to jeszcze raz, gdyż zmiany są spore i wiecej czasu zajeło by zaktualizowanie modyfikacji niż jej powtórzna instalacja. "
instalowałem wersję 5.2a, muszę update po kolei robić do wersji 10?
wystarczy że bazę będę dodawał, czy w plikach też muszę grzebać?
[ Dodano: 02-03-2009, 07:54 ]
czy pomimo tego komunikatu można dalej iść według instrukcji?
Kod: | # CREATE TABLE `phpbb_forum18pltopics_rates` ( `vote_id` smallint(6) NOT NULL auto_increment, `topic_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_id` smallint(6) NOT NULL, `voter_rate` smallint(6)NOT NULL, PRIMARY KEY (`vote_id`) ) TYPE=MyISAM
+++ Successfull
# CREATE TABLE `phpbb_forum18pltopics_rates_config` ( `rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL, `min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0, `forbidden_users` varchar(255) NULL, `forbidden_topics` varchar(255) NULL, `forbidden_groups` varchar(255) NULL ) TYPE=MyISAM
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18pltopics_rates_config` ( `rate_field_type`, `min_posts`, `forbidden_users`, `forbidden_topics`, `forbidden_groups` ) VALUES ( 0, 0, '', '', '')
+++ Successfull
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_enable', 0 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_enable' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_enable_all', 0 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_enable_all' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_rates', 5 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_rates' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_forums', '' )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_forums' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_profile_show', 1 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_profile_show' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_author_enable', 0 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_author_enable' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_toplist', 30 )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_toplist' for key 1
# INSERT INTO `phpbb_forum18plconfig` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_rates_theme', 'gold.png' )
+++ Error: Duplicate entry 'tr_rates_theme' for key 1
# ALTER TABLE `phpbb_forum18pltopics` ADD `topic_rates` INT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Successfull
# ALTER TABLE `phpbb_forum18pltopics` ADD `topic_votes` INT UNSIGNED NOT NULL default 0
+++ Successfull |
strzelba - 07-03-2009, 11:10
a jest możliwość zrobienia tak ze jak jakiś temat nie był jeszcze oceniany to aby przy nim nie pokazywały się żadne gwiazdki dopiero jak odda się jakaś ocenę to pokażą się gwiazdki
xgirls - 21-03-2009, 16:22
Witam
Mam problem ze nie wyswietla mi opisów ani na buttonach, ani w niektórych tabelach.
2 razy sprawdzalem czy wgrałem i wyedytowalem dobrze wszystkie pliki, w sql pisało ze wszystko poprawnie i nic juz mi nie przychodzi do głowy
lui754 - 21-03-2009, 16:23
xgirls, wyedytowałeś dobrze langi? lang-main.php i chyba jeszcze jest lang_tr.php o ile pamiętam. Sprawdź
xgirls - 21-03-2009, 16:40
Tylko ze w instrukcji nie ma nic o edytowaniu lang_main.php
jest
Kod: | --> FILES TO COPY: <--
rate.php
admin/admin_rate.php
includes/mods_info/trs.php
language/lang_polish/lang_tr.php
language/lang_english/lang_tr.php
templates/TWÓJ_STYL/topics_rates.tpl
templates/TWÓJ_STYL/rate_field.tpl
templates/TWÓJ_STYL/admin/admin_topics_rates.tpl
topics_rate_themes/gold/rate1-5.png
topics_rate_themes/red/rate1-5.png
topics_rate_themes/blue/rate1-5.png
topics_rate_themes/green/rate1-5.png
topics_rate_functions/tr_admin.php
topics_rate_functions/tr_admin_prune.php
topics_rate_functions/tr_admin_resync.php
topics_rate_functions/tr_admin_save_config.php
topics_rate_functions/tr_delete_rate.php
topics_rate_functions/tr_delete_theme.php
topics_rate_functions/tr_show_all_votes.php
topics_rate_functions/tr_show_specified_rate.php
topics_rate_functions/tr_show_topic_rates.php
topics_rate_functions/tr_show_user_votes.php
topics_rate_functions/tr_change_vote.php
topics_rate_functions/tr_top_list.php
topics_rate_functions/tr_vote.php
###########################################
--> FILES TO EDIT: <--
viewforum.php
viewtopic.php
includes/constants.php
includes/functions.php
includes/usercp_viewprofile.php
admin/modules_data.php
template/TWÓJ_STYL/viewforum_body.tpl
template/TWÓJ_STYL/profile_view_body.tpl
template/TWÓJ_STYL/posting_body.tpl
template/TWÓJ_STYL/viewtopic_body.tpl |
i wszystko jest zrobione w/g tego
MagicalFire - 21-03-2009, 16:52
ale jest
language/lang_polish/lang_tr.php
wgrales go ??
xgirls - 21-03-2009, 16:58
Oczywiscie, to była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem gdy zobaczyłem że się nie wyświetlają te opisy
alexia - 27-03-2009, 17:22
Dlaczego mam taki błąd: http://graphic.org.pl/images/bwy1238160818u.JPG
Przed dwukropkiem powinno chyba być napisane coś w stylu Ilość ocenionych tematów czy coś takiego... proszę o pomoc.
lui754 - 27-03-2009, 17:49
alexia, wykonałaś instrukcje dla pliku lang_main.php ?
alexia - 27-03-2009, 18:55
lui754, tak edytowałam language/lang_polish/lang_main.php
Oto ten plik (to jest plik z mojego ftp) możesz sprawdzić, wydaje mi się że wszystko jest ok ...
http://www.sendspace.com/file/knetxv
lui754 - 27-03-2009, 19:04
alexia, to zmien po prostu w profile_view_body.tpl
Kod: | {tr_profile_show.L_TOPICS_RATES_COUNT} |
na:
i tyle
alexia - 27-03-2009, 19:17
lui754, o super działa, wielkie dzięki.
szopen - 13-04-2009, 18:00
Witam
Jestem laikiem w php, więc proszę nie krzyczeć, jeśli jesto to banalny problem
Ogólnie utworzyłem sobie forum napotykając kilka błędów, ale z forum, google jak i troszkę przy pomocy mojej główki udało mi się wydumać, jak to wszystko ogarnąć od zera.
Mój projekt wymaga ocen tematów. Więc postanowiłem zainstalować modyfikację. Troszkę miałem problem ze zrozumieniem, w końcu wpadłem na to że trzeba po prostu po dodawać elementy kodu do już napisanych plików.
Oki pododawałem wszystko i wyskoczył mi błąd. Oczywiście moja głupota polegała ze stylem ( skopiowałem wszystko jako TWOJ STYL) oki. Odkryłem, poprawiłem i idę dalej. No i niestety ugrzęzłem.
Oto błąd poniżej.
Może być błędem że robię to wszystko na podstawowym templacie czyli tym Subsilver?
Albo że forum jest "gołe i wesołe"?
Ogólnie postępowałem zgodnie z instrukcją. Skopiowałem wszystkie pliki do katalogu z forum i wy edytowałem wszystkie wymagane ( nie opcjonalne) pliki przyglądając się bardzo uważnie temu co robię.
I wyszły niestety błędy.
Dzięki za pomoc
edit: Zostawiam post dla innych. Poradziłem sobie, nie zobiłem zapytań SQLowych. Jakby ktoś miał taki problem to to zróbcie.
Dzięki za uwagę i nie zrażajcie się datą utworzenia mojego konta, a ilość postów
|
|
|