To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

Snakenet - 28-10-2007, 17:02

Witam, mam taki problem, kumpel miał forum na jednym serwerze i przekazał mi bazę danych żebym wgrał na swój serwer i teraz jest taka sprawa:

1. zainstalowałem phpbb by przemo na serwerze (tą samą wersję)
2. użyłem phpBB DumpLoader 1.0 i wczytałem baze danych (wszystko ok)
3. zmienilem w pliku dbloader adres znowu na 102.0.0.1

No i niestety ale wchodzę na forum i nic sie nie dzieje jest tak samo, zresztą możecie zobaczyć.

/Problem rozwiązany.

Zumi - 28-10-2007, 22:51

Witam, przeniosłem forum z starego hostingu na nowy z www.djcloug.boo.pl na www.day-dreamer.nazwa.pl i wgrałem tam nowe pliki i stare usunołem. Teraz wgrałem stara baze dznych i wykonałem zapytanie

Cytat:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1;

w miejsac wpisałem
1. www.nazwa.pl
2. www.day-dreamer.nazwa.pl
3. www.nazwa.pl
4. phpbb2mysql

czy wyzystko jest dobrze i co musze jeszcze zrobić bo nie działa tak jak wczesniej

www.day-dreamer.nazwa.pl
teraz jest bez for a podejrzewam ze z wgrana stara bazą powinny byc.... co jest xle ??

pafflick - 29-10-2007, 08:00

Zumi napisał/a:
www.day-dreamer.nazwa.pl

Pod tą domeną jest pusty index, więc jak ma działać, skoro nie ma plików forum? :/

noname_conek - 31-10-2007, 12:20

pomoże ktoś z przeniesieniem forum na inny serwer[małe forum a dla was to kilka minut roboty] ja siedzę już 4godziny i nie daje rady? moje gg:9435685
pafflick - 01-11-2007, 13:33

noname_conek napisał/a:
pomoże ktoś z przeniesieniem forum na inny serwer[małe forum a dla was to kilka minut roboty] ja siedzę już 4godziny i nie daje rady? moje gg:9435685

To zalezy od tego ile oferujesz...
A tak a propos - jak Ci nie wchodza wszystkie zapytania SQL, to niektore wykonaj recznie - w moim przypadku tylko tak sie udalo odtworzyc forum (u mnie w domu na komputerze... :mrgreen: )

qrka - 01-11-2007, 16:15

Wczoraj padl dysk na serwerach webd
po wymianie wszystko chodzi jednak wystepuja ponizsze komunikaty

Cytat:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/jds/public_html/forum/index.php:4) in /home/jds/public_html/forum/includes/sessions.php on line 676

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/jds/public_html/forum/index.php:4) in /home/jds/public_html/forum/includes/sessions.php on line 677

co jest nie tak i jak to usunac ?

Lerhond - 01-11-2007, 16:45

Widmo napisał/a:
Kod:
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'server_name' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = '/ŚCIEŻKA DO FORUM/' WHERE `config_name` = 'script_path' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'ADRES SERWERA' WHERE `config_name` = 'cookie_domain' LIMIT 1;
UPDATE `phpbb_config` SET `config_value` = 'NAZWA COOKIE' WHERE `config_name` = 'cookie_name' LIMIT 1;

A mógłbyś dokładniej bo trochę nie kapuję? Co to będzie ADRES SERWERA (www.yoyo.pl czy www.mojastrona.yoyo.pl ?). ŚCIEŻKA DO FORUM to będzie / w przypadku gdy adres do forum to www.mojastrona.yoyo.pl ? NAZWA COOKIE to jest to, co w PA?

djhihaczz - 05-11-2007, 21:41

Witam :) Wszystko ok, ale nie działa PA z niewiadomych mi przyczyn... co zrobiłem źle ?? Błagam bo strasznie jestem zdenerwowany domena PL juz jest...Czekam na propozycje , jak było to warnujcie.
adriax - 06-11-2007, 17:55

Zrobiłem wszystko jak jest napisane i nic ;/
Znaczy baze wgrałem i jest wszystko..Robie to na Localhoscie..Forum uruchamia się normalnie,ale była tam dana całkowita rejestrykcja dla niezarejstrowanych i trzeba się zalogowac....Wszystkie odnośniki działają OK,ale gdy wpisze swoje dane w logowaniu i dam zaloguj to loguje mnie,ale na starym forum....
Whats wrong? ;/ Czy to nie czasem w sesjach coś musze zmienić? ;/

pafflick - 06-11-2007, 18:27

Lerhond napisał/a:
A mógłbyś dokładniej bo trochę nie kapuję? Co to będzie ADRES SERWERA (www.yoyo.pl czy www.mojastrona.yoyo.pl ?).
www.mojastrona.yoyo.pl
Lerhond napisał/a:
ŚCIEŻKA DO FORUM to będzie / w przypadku gdy adres do forum to www.mojastrona.yoyo.pl ?
Tak
Lerhond napisał/a:
NAZWA COOKIE to jest to, co w PA?
Tak i może być dowolna.
benza - 14-11-2007, 20:25

Ja mam następujący problem.
Kiedy przeniosłem forum serwera zagranicznego na ftp webd.pl zauważyłem (na forum) że w miejscu gdzie powinny być polskie litery są "?".
Na serwerze zagranicznym polskie znaki były dlatego zastanawiam się skąd ten problem.
Pytanie - można jakoś to naprawić ?

joli - 14-11-2007, 20:49

w nowych postach tez masz ?
ustaw chmody
http://kosakowo.zzl.org/forum/check_files.php

benza - 14-11-2007, 21:07

Podałem w profilu stary adres forum, prawidłowy to:
http://www.kosakowo.webd.pl/forum/

Nadałem chmody.
Bez zmian.

Kiedy chciałem napisać nowy post aby sprawdzić jak ze znakami to wyskoczył błąd:
Kod:

Could not insert new word matches

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 161, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('ąąęęęóóó')

Line : 265
File : functions_search.php

sosna119 - 19-11-2007, 12:25

A ja mam chyba głupie pytanie. Żeby uruchomić Dumploadera trzeba zmienić plik (w moim wypadku) sosna119.vdd.pl/dbloader/dbloader.php. A czemu go nie ma? Podobnie jak pliku config.php Jak go znajdę to z pozostałymi sprawami dam sobie radę...
Screen katalogu glównego forum
http://img200.imagevenue....2_122_243lo.jpg

arcy - 19-11-2007, 12:31

sosna119, Twoja pomoc jest tam - http://nowe.vdd.pl/
Proszę nas nie pytać, bo wybrałeś serwis, który ogranicxza dostęp do FTP - możesz tam co najwyżej wgrać swój styl i nic poza tym.
Jak się wybiera takie syfiaste hostyingi to potem są ograniczenia, błędy, problemy itp. Jak sobie wykupisz normalny hosting to będziesz miał wszystko poprawnie.
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q.

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=43892