Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
Platyna - 06-04-2006, 15:18
Problem przy aktualizacji
Kod: |
Nieprawidłowa suma kontrolna pliku ./update.sql ! (9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2)
Spróbuj jeszcze raz skopiować plik na serwer.
|
Wrzucałem na serwer chyba ze 20 razy i nic nie pomaga
Pomożecie ???
Z góry dzięki
madamska - 06-04-2006, 15:34
skopiuj ten numer, edytuj plik update.sql i zamien numer tam (u mnie np. 'FILE_CHECKSUM', '446e7b63ec857a0e83239528b08cb7e2') na ten Twoj i wtedy wrzucaj na serwer
u mnie pomoglo
pozdro,
madam ska
Platyna - 06-04-2006, 15:42
gdzie jest ten numer który mam zamienić?
Jestem cienki Bolek i nie znam się
EDIT
Już mam
to nie plik sql tylko php
tam jest ten numer?
źle mówie? Nie znam się
VRx - 07-04-2006, 05:44
shery napisał/a: | znaczy jakiś problem z plikiem w paczce jest |
ja aktualizowałem forum kilka dni temu i uwierz mi, że plik jest ok. Jeśli pracujesz na innym stylu to może problem stylu....
niczeq napisał/a: | Neo_@ napisał/a:
hmmm chyba nie bo prówałem jedno edytować ale błędy później wyskakują
wiec pewnie cos zle wyedytowales
menu ja wlasnie tam edytuje |
Neo_@ ale co dokładnie chcesz edytowac? Chcesz zmienic "wyloguj" na np. "spadam" ?? Jesli tak to szukaj w plikach jezykowych > language > lang_polish.
W pliku overall_header.tpl masz tylko zmienne, jesli zamiast nich wpiszesz cos na stale to przy zmianie jezyka, te wartosci nadal pozostana.
madamska - 07-04-2006, 10:04
Platyna napisał/a: | Już mam
to nie plik sql tylko php
tam jest ten numer?
źle mówie? Nie znam się |
dobrze mowisz, jest w katalogu scripts
mea culpa
u mnie jest:
<?php
/***************************************************************************
* update.php
* -------------------
* begin : 11, 12, 2005
* copyright : (C) 2005 Przemo www.przemo.org/phpBB2/
* email : przemo@przemo.org
* version : ver. 1.12.5 2006/03/07 01:15
*
***************************************************************************/
define('FILE_CHECKSUM', '9202778aed040c6f949a2072f7abc6a2')
to ten numer podmien na swoj i wrzuc plik na serwer
powodzenia!
madam ska
Platyna - 07-04-2006, 10:43
No aktualzacja forum przebiegła pomyślnie.
Dzięki
Teraz mam jeszcze kilka błędów i braków które musze ręcznie naprawić ale to już mi kolega na GG pomoże
Platyna - 07-04-2006, 12:30
No jednak nie wszystko poszło tak pomyślnie
luknijcie na forum i kliknijcie pierwszy lepszy link
http://www.crashworldforum.prv.pl
A gdy próbuje się zalogować do panelu Admina
Kod: |
Niektóre pliki wysłane na serwer mają złą zawartość (są prawdopodobnie uszkodzone)
Jeżeli nie edytowałeś żadnych plików, oznacza to, że wystąpiły problemy z ich wysyłaniem na serwer. Sprobuj ponownie wysłać pliki, które są wyświetlone poniżej. Możesz spróbować włączyć lub wyłączyć przesyłanie w trybie binarnym.
Jeżeli zmieniałeś zawartość plików celowo, kliknij TUTAJ aby zainstalować forum, ale TYLKO w tym przypadku!
Jeżeli ściagnąłeś oryginalny pakiet ze strony http://www.przemo.org/phpBB2 i nie zmieniałeś żadnych plików, wyślij je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie będzie działać prawidłowo!
dbloader/FileReader.class.php - Brak pliku!
dbloader/SQLReader.class.php - Brak pliku!
dbloader/Timer.class.php - Brak pliku!
|
ponowne wgranie tych trzech pliczków nic nie dało
Co z tym zrobić?
pecador - 07-04-2006, 14:03
dhost.info/crashworld/forum/phpBB2/check_files.php napisał/a: |
CheckFiles - phpBB by Przemo wersja 1.9.4 |
Platyna, coś Ci nie wyszła ta aktualizacja.. zaktualizowałeś bazę danych?
A co do plików na przyszłość- podczas wgrywania duże litery w ich nazwach zmieniają się na małe. W opcjach programu, którego używasz do wrzucania plików na ftp zaznacz, aby nie zmieniał wielkości liter w nazwach, podczas uploadu.
Platyna - 07-04-2006, 14:21
No właśnie już poprawiłem zanim to przeczytałem i weszłem by to napisać.
Ale dzięki
mix - 08-04-2006, 11:20
Ja tylko napisze co moim zdaniem powinno być zmienione ponieważ to bardzo przeszkadza użytkownikom na forum.
1)Więc tak jeżeli mam ustawione ,aby posty były łączone ,gdy użytkownik napisze 2 posty jeden pod drugim ( są zdublowane) czy nie mogło by wyświetlać tego drugiego posta włączonego w pierwszy jako nowy ,ale zliczając je tak jak teraz jako jeden
2)Czy to tak miało być ,że jeżeli przestawie( w PA) z postów zdublowanych na normalne to stare posty nadal będą połączone i już się nie oddzielą
3)Od wersji .1.12.4 nadal nie zapamiętuje loginu i hasła co moim użytkonikom przeszkadza ,że opcja jest ,a nie działa.
4) nie wiem czemu ,ale tu na forum ,gdy klikne na komórke login lub hasło to te kropki znikają ,a u mnie żeby znikły musze kliknąć zaznaczyć i zmazać ,a dopiero później wpisać np. login.
5)Nie wiem jak u was ,ale w statystykach wszystko fajnie zlicza pozatym ,że jeżeli chodzi o liste najaktywniejszych ludzi to musze odświeżać w PA staty ,aby były wpisane poprawnie(co w poprzednich wersjach działało poprawnie).Także mam problem z listą najczęściej używanych emotek cały czas są te same ,a nie wydaje mi się ,że one są najczęściej używane.
6)Acha i takie małe pytanie na stronie głównej forum udało mi się podmienić ikonki danych for w odpowiedniej wielkości.Ale gdy wejde u siebie np. do forum "o wszystkim" niestety ikonki tematów są małe i nie mam pojęcia gdzie powiększyć je ,aby miały odpowiednie wymiary tak jak na stronie głównej.W starych wersjach dało się to znaleźć ,a teraz nie wiem gdzie to jest.
Prosiłbym o poprawienie tych rzeczy bo pomimo ,że to małe błędy to są to potrzebne rzeczy...
Verbis - 09-04-2006, 14:39
Mam pytanie: muszę aktualizować forum z wersji 1.9 - czy mogę poprostu ściągnąć najnowszą wersję, podmienić w niej plik config.php na stary, i podpiąć tym samym starą baze danych czy muszę robićto wsyzstko po koleii...?
pietrex - 09-04-2006, 14:51
Verbis, gdyby to było tak jak mówisz, to czy Przemo by pisał szczegółową instrukcję? Pomyśl...
Verbis - 09-04-2006, 14:56
To w takim razie co się stanie gdybym tak zrobił?
gaku - 09-04-2006, 20:06
Verbis, nie bedzie Cie dzialalo, baza musi byc aktualna i koniec, zrob wg instrukcji
Traviz - 10-04-2006, 06:20
Mam pytanie - co może być powodem nie wyświetlania się kilku użytkownikom numerów stron na górze i na dole podczas czytania tematu ? Reszte działa poprawnie...
|
|
|