To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Drobne Faq czyli czesto zadawane pytania... :)

arcy - 16-10-2007, 11:43

smajusiaa,
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q.

http://www.przemo.org/php...ic.php?p=304380
Z tego co zrozumiałem to Ty chcesz podzielić temat, a nie go scalić...
Cytat:
- Gdy po kliknięciu w link "Możesz moderować to forum" można też podzielić temat za pomocą Panelu Kontrolnego Dzielenia Tematów. Wystarczy kliknąć na nazwę danego tematu (nie wybierając kwadracika w kolumnie Wybierz). Trzeba wpisać Tytuł nowego tematu, a w polu Forum dla nowego tematu wybrać z listy rozijalnej gdzie nowy temat z wydzielonymi postami ma się pojawić.

smajusiaa - 16-10-2007, 11:53

Cytat:
1. podziel temat.
wybierz z niego te posty, które chcesz przenieść do innego tematu i zrób z nich osobny temat.
2. scal tematy.
scal temat, który właśnie utworzyłeś z tym, do którego chcesz te posty przenieść.

no wlasnie .. robilam i tak .. nie moge noo nie moge
podzielilam temat
wybralam posty
nadalam inny tytul
potem klikanelam na scalaj i mam tylko Chatke Puchatka widoczna
nie mam widoczych tematow w Chatce Puchatka ..

mam te wybrane posty w Chatce ale nie moge je polaczyc z innym tematem
jaki jest w chatce .. nie wiedze ich ani przy PODZIEL ani przy SCALAJ

kombinowalam juz na wszystkie mozliwe i nie moge wybranych postow
z danego tematu polaczyc w inny temat ... nooo nie moge .. :(

[ Dodano: 16-10-2007, 12:56 ]
arcy napisał/a:
smajusiaa, Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q.
http://www.przemo.org/php...ic.php?p=304380
Z tego co zrozumiałem to Ty chcesz podzielić temat, a nie go scalić...
Cytat:
- Gdy po kliknięciu w link "Możesz moderować to forum" można też podzielić temat za pomocą Panelu Kontrolnego Dzielenia Tematów. Wystarczy kliknąć na nazwę danego tematu (nie wybierając kwadracika w kolumnie Wybierz). Trzeba wpisać Tytuł nowego tematu, a w polu Forum dla nowego tematu wybrać z listy rozijalnej gdzie nowy temat z wydzielonymi postami ma się pojawić.

zaraz przeczytam bo juz wyje przy tym pudle .. mecze sie z tym problemem od tygodnia ..
nooo juz nie moge .. czy ja jestem tepa czy cos nie tak z tym panelem :( :( :( :( :(

pecador - 16-10-2007, 12:10

smajusiaa, po podzieleniu tematów przenieś je do jednego działu. tak będzie dla Ciebie najprościej.
Następnie wejdź do tego działu i kliknij 'możesz moderować to forum'.
Zaznacz tematy, które chcesz połączyć i kliknij 'scalaj'.

smajusiaa - 16-10-2007, 12:38

zrobilam w/g tego

Cytat:
Jak połączyć dwa tematy w jeden?
Wchodzimy w dany dział i klikamy na "Możesz moderować to forum". Wybieramy temat, który chcemy przenieść do innego i klikamy guzik "Scalaj". Wybieramy forum gdzie znajduje się temat, do którego chcemy przenieść posty i klikamy "Tak". Wybieramy temat, do którego chcemy przenieść posty i klikamy "Scalaj".

owszem przenioslam post ale nie w ten dziali temat.. nie mialam widoku
tego tematu w ktory chcialam przeniesc tylko 1 post .. poszedl sobie w jakis tam dzial i temat .. odnalazlam go w jednym z tematow ........

nie potrfie wyjasnic .. kombinowalam przez caly tydzien na wszelkie sposoby i nic .. byc moze cos jest nie tak z tym panelem i z moim forum .. nie wiem?

moze jeszcze inaczej wyjasnie ..

Jest dzial na str glownej forum nazwijmy go X
X zawiera np temat A

w temacie A sa tez tematy
np.. a b c d e ale one sa widoczne po wejsciu do A

i teraz wchodze ze str glownej do A
wchodze w b
tu mi nie pasuje kilka postow wiec chce je polaczyc np. do c

nie moge tego zrobic poniewaz co bym nie robila.. to nie widze przy scalaj
a b c d e

moge wybrac post ale tylko ten post moge polaczyc do jakiegos tam
A B C D on sobie pojdzie i nie wiem w jaki temat..musze szukac gdzie ten post jest
poniewaz nie mam widoku a b c d e f

kazdy A B C ma w sobie tematy a b c d e f itd ale ja ich nie widze :(

nie potrafie inaczej wyjasnic .. nie umie wyjasnic jak tylko tak .. przepraszam ale nie potrafie .. widocznie cos nie tak jest z moim forum albo PA ? :(

arcy - 16-10-2007, 12:48

smajusiaa napisał/a:
tu mi nie pasuje kilka postow wiec chce je polaczyc np. do c
Opcja scalania postów - http://www.przemo.org/php...ic.php?p=304380 - "Operacje na postach". Najpierw wybierasz kategorię dopiero na następnej stronie, po wybraniu kategori forum, wybierzesz docelowy post do scalenia postów już wybranych czyli wyświetli Ci się lista postów...
smajusiaa - 16-10-2007, 12:54

pecador napisał/a:
smajusiaa, po podzieleniu tematów przenieś je do jednego działu. tak będzie dla Ciebie najprościej.
Następnie wejdź do tego działu i kliknij 'możesz moderować to forum'.
Zaznacz tematy, które chcesz połączyć i kliknij 'scalaj'.

Re: arcy - pecador dzieki juz ok :)

pecador o Qrka wodna .. udalo sie .. lol :roll:
poodhaczalm na czuja .. poprzednio nie odhaczalam tak .. teraz odhaczyalm
udalo mi sie wrzucic 1 post w dany temat tyle tylko ze nie poszedl na sam koniec tematu
ale w srodek .. ale co tam .. nie szkodzi .. grunt jest tam gdzie chcialam

lol .. nie wierze :oops:
DZIĘKUJE .. jeja dzieki :)

pecador - 16-10-2007, 12:56

smajusiaa napisał/a:
udalo mi sie wrzucic 1 post w dany temat tyle tylko ze nie poszedl na sam koniec tematu
ale w srodek

i tak powinno być. posty są ustawianie w tematach zgodnie z datami - nie możliwe, aby po późniejszym poście pojawił się wcześniejszy.
aby było tak jak chcesz, musiałabyś zmieniać datę postu. a to już jest raczej nieopłacalne.

smajusiaa - 16-10-2007, 13:00

pecador napisał/a:
smajusiaa napisał/a:
ale w srodek

i tak powinno być. posty są ustawianie w tematach zgodnie z datami - nie możliwe, aby po późniejszym poście pojawił się wcześniejszy.
aby było tak jak chcesz, musiałabyś zmieniać datę postu. a to już jest raczej nieopłacalne.

aha teraz kapisziii czemu polazl w srodek .. lol
a ja tyle sie wyplakalam przy tym pudle .. tydzien meczarni .. jestem WAM wdzieczna ..
jeszcze mam pewne problemiki ale to juz echhhh .. najwazneijsze bylo to ... inne poczekaja
dzieki Txh :) :) :)

Qóba - 25-10-2007, 18:01

Witajcie :)
Gdy próbuję wejść na moje forum: www.nsr.fora24.pl wyskakuje mi taki błąd:

"phpBB by Przemo : Critical Error

Nie można pobrać danych z tabeli konfiguracyjnej forum !

Prawdopodobnie forum nie jest zainstalowane do bazy danych, lub tabele w bazie danych maja inny prefix (standardowo phpbb_ ).
Sprawdz czy tabele w bazie danych maja prefix podany w pliku config.php

Jeżeli chcesz wgrać kopię bazy danych i wyslałes ja do katalogu forum użyj DumpLoader'a "

Co mam z tym fantem zrobic?
Baaardzo proszę o pomoc, forum mam nieczynne już ponad tydzień :(

arcy - 25-10-2007, 18:07

Qóba, a chcesz ostrzeżenia za dublowanie postów? Masz swój temat to po co śmiecisz tutaj? Nie pomagamy użytkownikom fora24.pl - może to zrobić tylko ich admin.
Qóba - 25-10-2007, 18:17

Nie chcę, ale jak musisz to płakać nie będę ;)
Trochę chora ta polityka - tym pomagamy a tym nie, ale co zrobić ... :lol:

arcy - 25-10-2007, 18:36

Qóba napisał/a:
tym pomagamy a tym nie, ale co zrobić ...
A jak niby mamy pomóc skoro na fora24 nie masz nawet dostepu do FTP? Jak chcesz dokonać poprawek w plikach skoro nie masz nawet do nich dostępu? :/
Jak sobie wybrałeś taki a nie inny hosting (o ile to można w ogóle nazwać hostingiem...) to sam sobie jesteś winien.

Qóba - 26-10-2007, 14:42

W takim razie ostatnie pytanie:
- jaki hosting polecasz?

Dzięki, pozdr.

arcy - 26-10-2007, 15:00

Qóba, mało Ci całego działu Hosting? http://www.przemo.org/php...wforum.php?f=27 Jak wnioskuję potrafisz czytać - zapraszam do lektury :/
nalesnikk - 27-10-2007, 07:39

mam następne pytanie ;)
Jak zrobić, aby skopiować ten napis Grupy: i liste grup użytkownika (to z widoku profilu) do widoku tematu pod avatar?

Pozdrawiam i oczekuję pomocy ;]