To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2

bartek98 - 26-10-2008, 22:37

W moim stylu FIBlack nie ma
Kod:
<td class="row1" {ONMOUSE_COLORS}align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>
W pliku viewforum_body.tpl

Gilu - 26-10-2008, 22:50

Ale masz:
Kod:
        <td class="row3" align="center" valign="middle"><span class="name">{topicrow.TOPIC_AUTHOR}</span></td>

bartek98 - 26-10-2008, 22:56

Gilu, Dzięki ,ale mam jeszcze pytanie czy jeżeli mam Last Popular Topics to czy w tym niemożna by doidać jeszcze jednej kolumny "ostatnio ocenione tematy" ??
MetYs - 09-11-2008, 11:12

Mam pytanie jak zrobic zeby ocena tematu byłą nad 1postem a nie na samym dole???
jetixo - 10-11-2008, 18:18

Świetny mod,tylko mam jeden problem,że wyświetla mi tylko "tryb prosty", nie jest to może jakiś wielki problem,ale może by mi ktoś pomógł :P
btw. extra mod i z instalacją nie miałem żadnych problemów,oprócz tego co wyżej

ziom73 - 10-11-2008, 23:38

Mam problem :/
Kod:
Błąd Ogólny
Couldn't obtain topics rate config

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'thawsite_cba_pl.phpbb_topics_rates_config' doesn't exist

SELECT min_posts, forbidden_users, forbidden_groups, rate_field_type, forbidden_topics FROM phpbb_topics_rates_config

Line : 8
File : tr_admin.php

tymek - 16-11-2008, 23:07

Mam pytanko..

Mod umozliwia właczenie oceniania w jednym konkretnym forum o id=x

Czy jest mozliwosc po jakis przeróbkach zrobienia tak, aby zrobić dwie tabele [TOP TEMATY]- najwyzej odceniane tematy, dla dwóch for? Np o DI=1 i ID =2
Twie takie tabele rankingu.

http://www.nnh.na7.pl/forum/rate.php?mode=top_list

wycich - 27-11-2008, 14:19

1. Co przerobić, żeby w wynikach wyszukiwania wypisane pozycje również zawierały kolumnę z oceną?
2. Jak zmienić napis [ Oceń temat ] na własną grafikę, dodatkowo po najechaniu kursorem obrazek zmieniał by się na inny.W ten sposób można by uzyskać takie pseudo podświetlanie.

sterna - 05-01-2009, 19:42

Witam,
Po zaistalowania moda, mogę wejść do określonego tematu, ale nie mogę wejść na forum na którym się on znajduje:(
otrzymuję błąd

Cytat:
Parse error: syntax error, unexpected '=' in /home/jcp/ftp/50plus/forum/cache/tpl_subSilver.viewforum_body.php on line 305

Sprawdziłem wszystkie pliki i nie widzę błędu. Viewforum_body.tlp edytowałem od nowa i nadal nic.

Bardzo proszę o pomoc. Adres forum to www.jcp.nazwa.pl/50plus/forum logowanie: test/test

Postawiłem nowe forum i jako pierwszego zainstalowałem moda TRS i taka sama sytuacja:(

KLU - 21-02-2009, 13:14

Mam podobny problem co kolega tutaj: http://www.przemo.org/php...p=378257#378257

Gdy ustawiam styl na gwiazdki i skalę od 1-10 to nie wyświetla obrazków:

oraz w działach gdy użytkownik wybierze np. ocenę 9:

Co jest grane? :|

EDIT:

Aha i w langach, dokładnie w plilu lang_tr.php są błędy:

Cytat:
$lang['Topic_Rate_Thanks'] = '<b>Twója ocena została zapisana</b> <br /><br /> ...
$lang['Topic_Rate_Change_Thanks'] = '<b>Twója ocena została zmieniona</b> <br /><br /> ...

a powinno być Twoja ;)

tymek - 21-02-2009, 13:34

Bo ten styl z gwiazdkami, był robiony dla pierwszej wersji moda, gdzie była tylko skala do 5ciu. Musisz sobie sam przerobic te gwiazdki, a prościej, styl dla skali 10 na inny, ja sobie przerobiłem na gwiazdki:

http://www.nnh.na7.pl/forum/index.php

KLU - 21-02-2009, 19:25

OK, dzięki tymek :) Coś podziałam w tym kierunku. ;)
Bonzaj - 25-02-2009, 10:52

A czy nie dało by się zrobić coś takiego, aby nie wyświetlał się tytuł tematu z for ukrytych?

Świetna modyfikacja.

nigraS - 01-03-2009, 09:42

a gdzie jest instalator do utworzenia bazy sql?
MagicalFire - 01-03-2009, 09:46

nigraS napisał/a:
a gdzie jest instalator do utworzenia bazy sql?

-> SQL <--

Kod:
CREATE TABLE `phpbb_topics_rates` (
`vote_id` smallint(6) NOT NULL auto_increment,
`topic_id` smallint(6) NOT NULL,
`voter_id` smallint(6) NOT NULL,
`voter_rate` smallint(6)NOT NULL,
PRIMARY KEY (`vote_id`)
) TYPE=MyISAM;

CREATE TABLE `phpbb_topics_rates_config` (
`rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL,
`min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0,
`forbidden_users` varchar(255) NULL,
`forbidden_topics` varchar(255) NULL,
`forbidden_groups` varchar(255) NULL
) TYPE=MyISAM;

INSERT INTO `phpbb_topics_rates_config` ( `rate_field_type`, `min_posts`, `forbidden_users`, `forbidden_topics`, `forbidden_groups` ) VALUES ( 0, 0, '', '', '');

INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_enable', 0 );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_enable_all', 0 );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_rates', 5 );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_forums', '' );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_profile_show', 1 );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_author_enable', 0 );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_toplist', 30 );
INSERT INTO `phpbb_config` ( `config_name` , `config_value` ) VALUES ( 'tr_rates_theme', 'gold.png' );

ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_rates` INT UNSIGNED NOT NULL default 0;
ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_votes` INT UNSIGNED NOT NULL default 0;