To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

nicon - 07-09-2007, 12:53

pi0tr, kolejny, który nie umie czytać? |:
pecador - 07-09-2007, 20:04

pi0tr, kodowanie masz źle. dostanę ciasteczko?
nicon - 07-09-2007, 22:22

Leone, wtedy nie o to chodziło (;
TMPerformedby - 27-09-2007, 18:46

Przeniosłem forum. Pojawiają się krzaczki. Pokombinuje, pewnie dojde do czegoś. Mam dwa inne jeszcze prblemy:
1.W poscie o przenoszeniu napisane jest, żeby wjesc w check_files i poprawić to co jest na czerwono u mnie jest np:
includes/constants.php : Zła zawartość ! [ 7aa347bcd257295fadd5f272a3cddd24 ] > [ c3d25e3bd93647252219e48d1c90662c ] gdzie nawias 1 to suma obecna, nawias drugi suma prawidłowa. Teraz gdzie to się zmienia? Wcześniej jest coś takiego:
W tabeli: phpbb_album_config brak wpisów: max_pics, user_pics_limit, mod_pics_limit, max_file_size, max_width, max_height, rows_per_page, cols_per_... Gdzie to zmienić, żeby było poprawnie

i druga sprwawa:
2. Wchodzę na nowy serwer, loguje się i po zalogowaniu(dodam, że muszę się logować "krzaczkami", przrzuca mnie na na stare forum. Proszę o pomoc
ps. Może jest jakis prosty, sprawdzony sposób, żeby szybciutko pozbyć się tych krzaków?

pecador - 27-09-2007, 19:12

Cytat:
includes/constants.php : Zła zawartość ! [ 7aa347bcd257295fadd5f272a3cddd24 ] > [ c3d25e3bd93647252219e48d1c90662c ]

na starym forum też to miałeś na forum? 'zła zawartość' pojawia się, jeśli było coś zmieniane w plikach (czasem gdy zostały źle wgrane na ftp, ale to rzadkość). więc jeśli instalowałeś jakieś mody, to normalna rzecz, jeśli zaś nie, to ściągnij i wgraj pliki z czystej paczki z forum.

TMPerformedby napisał/a:
W tabeli: phpbb_album_config brak wpisów: max_pics, user_pics_limit, mod_pics_limit, max_file_size, max_width, max_height, rows_per_page, cols_per_... Gdzie to zmienić, żeby było poprawnie

sknociłeś coś przy przenoszeniu. możesz te pola dodać poprzez zapytanie, a jeśli nie zależy Ci na ustawieniach albumu, to możesz skasować tą tabelę i wykonać zapytanie, które ją utworzy.

Cytat:
2. Wchodzę na nowy serwer, loguje się i po zalogowaniu(dodam, że muszę się logować "krzaczkami", przrzuca mnie na na stare forum.

W pierwszym poście tego tematu masz napisane, co trzeba zrobić, aby nie przerzucało na stary serwer. Jak to zrobisz, wyczyść cache.

Cytat:
ps. Może jest jakis prosty, sprawdzony sposób, żeby szybciutko pozbyć się tych krzaków?

konwerter Przemka, temat w faq o krzaczkach.

TMPerformedby - 27-09-2007, 20:05

Dobra zmieniłem i już mnie nie prznosi po logowaniu. Z konwerterem to nie wiem czy jest sens, bo jak pisze to dalej sie krzaczki pojawiają
I ostatnia sprawa. czemu nie mogę dostać się do sql w phpmyadmin np, zeby odbudować search. Brak zezwolenia. Jak je ustawić? Na razie tyle;)

EDIT:
Może to coś wyjaśni jak przenieść baze. Kiedy wpisuję jakąś wiadomość i chcę wstawić znaki np: "ą", ę" Pojawia się taki komunikat:
DEBUG MODE

SQL Error : 1267 Illegal mix of collations (latin1_bin,IMPLICIT) and (latin2_general_ci,COERCIBLE) for operation '='

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 2173, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('rferfeęą')

Line : 265
File : functions_search.php

pecador - 27-09-2007, 20:10

TMPerformedby napisał/a:
Z konwerterem to nie wiem czy jest sens, bo jak pisze to dalej sie krzaczki pojawiają

poczytaj na forum, ten błąd był omawiany wiele razy.

TMPerformedby napisał/a:
nie mogę dostać się do sql w phpmyadmin np, zeby odbudować search. Brak zezwolenia. Jak je ustawić?

masz przecież napisane - masz kliknąć 'tutaj' i wpisać swój ID. żadnej filozofii w tym nie ma.

TMPerformedby - 28-09-2007, 05:46

wpisuje id. Domyślnie jest jakieś przypisane, bo innego nie mogę znaleźć.
a co z tym błędem o którymnapisałem, ten debug przy pisaniu "ą", "ę"

JrQ- - 28-09-2007, 21:29

Cytat:
poczytaj na forum, ten błąd był omawiany wiele razy.

TMPerformedby - 28-09-2007, 22:40

Przeniosłem forum, znaki poprawiłem. Problem jest taki, że każdy musi sie przy ponownym wejściu logować. Jak to naprawić?
pecador - 28-09-2007, 22:47

*ziew* ustawić poprawnie domenę na forum, kazać im wyczyścić ciasteczka i tyle.
wiesz że o tym już było wiele razy? *ziew*

acik - 30-09-2007, 17:18

Mnie wyświetliło się coś takiego .Co robię źle.proszę o pomoc.
pecador - 30-09-2007, 21:52

table doesn't exist

przetłumacz to sobie.

luszczyk - 30-09-2007, 22:22

Podstrpna CHeck_files.php nie działa. Tzn.:

Cytat:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /home/freehost/1/b/1bliceum/www/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111

O co chodzi? Config.php działa poprawnie. Pilki ze starego dorum zgrane na serwer

[ Dodano: 30-09-2007, 23:29 ]
Tyczy się to punktu 10

oswaldini - 17-10-2007, 23:32

Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home.9/e/w/i/ewisrkfr/www/phpBB/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

i co ja mam z tym fantem zrobic ??, czy am to zwiazek z tym ze baza w forum byla w wersji 4 a nowa jest w v.5 ??

a teraz tylko takie cos po zmianie config.php

Kod:
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: sql_db in /home.9/e/w/i/ewisrkfr/www/phpBB/includes/db.php on line 43

zamiast ewisrkfr w tym bledzie powinno być ewisrkfrosa !! moze to przez to !? jak to zmienic ? z czym to jest zwiazane