Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
VRx - 31-03-2006, 13:18
szukałeś, a takiej opcji jak "zablokowane na dół" nie znalazłeś ?
the_cartvan - 31-03-2006, 13:51
hehe .. prze;lecialem znowu PA > Ogólne > Konfiguracja >Główne / Dodatkowe / Strony głównej / Widoku tematów / Profilu / Pisania tematu
(...) nic nie znalazłem .. gdzie to jest .. omg
VRx - 31-03-2006, 14:14
PA > FORA > ZARZĄDZAJ
wybierasz forum i EDYCJA
Przemo WIELKIE gratulacje za 1.12 naprawdę kawał dobrej roboty (kawał dobrego skryptu)
Bigbluee - 31-03-2006, 15:20
Przemo napisał/a: | Napisze wyraźnie:
W konfiguracji ogólnej opcja "Email przez forum" ma być WŁĄCZONA chyba, że uzywacie serwera SMTP do wysyłania maili z forum, w innym wypadku będą problemy z wysyłaniem emaili |
U mnie maile zaczęły się wysyłać dopiero gdy włączyłem SMTP z konfiguracją na SMTP o2(interia, wp wywalały same błędy) i zmieniłem parametry wysyłania. 1 seria zawiera teraz 10 maili a czas pomiędzy poszczególnymi krokami to 40 sekund. Inaczej za żadne skarby świata nie chciało się wysyłać, ani z smtp ani poprzez forum. Wysyłając poprzez forum,na dzień dobry w każdej możliwej konfiguracji wyskakiwał błąd za błędem, mimo, że serwer posiada funkcje "mail". Jak dla mnie jest to jakiś błąd 1.12.5 ponieważ w 1.9 działało wszystko jak należy. Po 2h gdy zmieniłem na 1.12.5 nie działa. Konfiguracja jest dobra.
Jackob J - 31-03-2006, 20:52
Mam pytanie odnośnie aktualizacji ze starej wersji.
Czy forum może bez przeszkód działać jeżeli nie wykonałem następujących punktów?
Cytat: | -Wchodzimy na forum logujemy sie jako admin uruchamiamy plik /scripts/update_useragent.php, sluży to do aktualizacji informacji o przeglądarkach w starych postach
- Sprawdzamy w CheckFiles (Kontrola Systemu) synchronizację bazy SQL i synchronizujemy jeśli potrzeba. |
Głupio się przyznać ale nie pamiętam hasła do swojego profilu, więc nie mogłem dokończyć tej operacji.
Wysłałem maila z przypomnieniem hasła, ale moje forum takie jakieś niemrawe jest, że trzeba dość długo czekać na maila (dzionek albo dłużej).
Toteż na razie nie udostępniałem mojego forum szerszemu gronu.
Czy mogę bez obaw przywrócić forum, zostawić na pastwe userów i czekać na hasło? Nie zakłuci to aktualizacji, czy coś takiego?
Niby wszystko działa na razie, ale chciałem się upewnić.
shery - 02-04-2006, 15:30
A ja mam taki problem jak wchodze w ogólny w konfiguracje w PA to mi puste okienko pokazuje tzn nie ma tabelki konf ... wstawiłem na chwile plik z PHBB@ orginał (nie przemo )i pokazało niektóre funkcje znaczy jakiś problem z plikiem w paczce jest ściągałem ze stropny głównej ...
Jest top plik admin_board.php ... a kat /admin
Neo_@ - 02-04-2006, 17:37
Ja mam takie pytanie w którym pliku edytuje się te nazwy:
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Statystyki Download
Profil Nie masz wiadomości Wyloguj [ Neo ]
shery - 02-04-2006, 17:46
może mi ktoś odpowie bo jak narazie na tym forum spotykam się tylko z ignorancją ...
niczeq - 02-04-2006, 19:06
shery, sciagnij jeszcze raz paczke phpBB by Przemo
Neo_@, templates/styl/overall_header.tpl - jak sie nie myle
Neo_@ - 03-04-2006, 08:18
niczeq napisał/a: | shery, sciagnij jeszcze raz paczke phpBB by Przemo
Neo_@, templates/styl/overall_header.tpl - jak sie nie myle |
hmmm chyba nie bo prówałem jedno edytować ale błędy później wyskakują
a wiesz może w którym pliku znajduje się stopka?
irekk - 03-04-2006, 08:40
Neo_@, odnosnie stopki to wiedz ze jestem przewrazliwiony. stopka may byc tak jak jest. jesli chcesz cos modyfikowac w jej rejonie to masz od tego overall_footer.tpl. EoTaF
niczeq - 03-04-2006, 13:54
Neo_@ napisał/a: | hmmm chyba nie bo prówałem jedno edytować ale błędy później wyskakują |
wiec pewnie cos zle wyedytowales
menu ja wlasnie tam edytuje
tam jest czysty html + zmienne (czy jak to sie tam zwie )
shery - 03-04-2006, 16:04
wgrałem już 3 raz to przemo ciągle to samo nie mam nie których funkcji w panelu admina zamiast nich pod linkiem jest szary ekran pomocy ... nie wiem czy top ma coś do tego ale mam serw na orgfree... 200mb ... POMOCY wierze że istnieją dobrzy ludzie jeszcze na tym forum prosze o pomoc
niczeq - 03-04-2006, 21:23
1. ma to byc adres forum - istniejacego... do ktorego oczekujesz pomocy...
2. nie moze to byc alias lepiej to zmien bo jak jakis Mod Cie dorwie to warn bedzie
VampirE - 05-04-2006, 12:48
shery napisał/a: | ale mam serw na orgfree... 200mb ... POMOCY wierze że istnieją dobrzy ludzie jeszcze na tym forum prosze o pomoc |
Jako ze jest to darmowy serwer to moga wystepowac dziwne rzeczy. sprawdz check_files.php bo moze cos zle sie wgrywa.
|
|
|