To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - PlusMinus v1.4 by lui754

Sony11 - 07-02-2010, 19:17

Bincon napisał/a:
Mod sprawdzony na localhoście, zdaje raport :D

1. Gdy ustawia się kolor pochwał i warnów to zmienia się tło belki (Jeżeli komuś to przeszkadza to wystarczy usunąć w viewtopic_body.tpl:
Kod:
{KOLOR_PLUS}

I
Kod:
{KOLOR_MINUS}

2.
Gdy już uda się dać userowi warna, to gdy chce zobaczyć listę jego warnów to po wejściu ukazuje się komunikat:
Kod:
Błąd Ogólny

Plusminus error: no such user

3. Gdy jestem zalogowany, i również chcę zobaczyć listę warnów, to gdy wejde również pojawia się komunikat:
Kod:
Informacja

Lista jest niedostępna dla niezalogowanych

Mam identyczne błędy.
Dodam jeszcze, że:
Jak mam w PA włączone "Lista Plusów i Minusów dla niezalogowanych", To jak klikne na iloś plusów, żeby zobaczyć liste to wyskakuje
Błąd Ogólny
Cytat:
Plusminus error: no such user

A Gdy jest to wył to mimo, że jestem zalogowany wyskakuje:
Cytat:
Informacja

Lista jest niedostępna dla niezalogowanych

Po za tym Pochwały można dodawać bez problemu wszystko działa itp. A gdy chcę dać minusa czasem doda lecz wyskoczy:
Cytat:
Błąd kodowania zawartości
Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji.
* Należy poinformować właścicieli witryny o tym problemie.

Albo w ogóle nie da się przyznać minusa wyskakuje jakiś błąd.

Będzie w najbliższym czasie jakaś aktualizacja?

lui754 - 08-02-2010, 18:45

Narazie pracuje nad czyms wazniejszym. Nie rozdwoje się.

zamykam na czas aktualizacji.

lui754 - 14-08-2010, 15:42

Aktualizacja do wersji FINALNEJ PlusMinus v.1.4

Nowe możliwości:
:arrow: Możliwość wyłączenia modyfikacji w wybranych działach, wystarczy wpisać ID działu w PA.
:arrow: Można ustawić limit przyznawanych plusów na jeden temat. Czyli w jednym temacie można przyznać maksymalnie tyle pochwał ile ustawimy w PA. Opcja domyślnie wyłączona.
:arrow: Pełna obsługa kolorów belek poprzez PA. Można ustawić kolor ramki, tekstu oraz tła belek: "Autor postu otrzymał ostrzeżenie" oraz "Autor postu otrzymał pochwałę".

Poprawione:
:!: Błędy wyświetlania listy plusów i minusów.
:!: Błędy przyznawania plusów i minusów.
:!: Rozwiązałem problem z dostępem do listy dla niezalogowanych.
:!: Po wyłączeniu modyfikacji w profilu nadal było widać liczbę pochwał i ostrzeżeń.
:!: Drobne błędy w kodzie html i php

Zatem wszystko powinno działać no i dodatkowo dodałem nowe funkcje :) Zatem proszę o testowanie modyfikacji i wyrażanie opinii. Walczyłem z poprawkami 2 dni.

Pozdrawiam.

Stafu - 15-08-2010, 16:16

jak zmienić kolory tła ramki ?
Bo w ramce pochwał mam ciemny czerwony, nie widać za co pochwała wszystko sie zlewa, a w ramce ostrzeżen mam ciemny zielony tez nic nie widać.

Polaczek - 15-08-2010, 16:17

Stafu napisał/a:
jak zmienić kolory tła ramki ?

A od czego masz P.A.?

krystianr - 15-08-2010, 16:18

lui754 napisał/a:
Nowe możliwości:
....
Pełna obsługa kolorów belek poprzez PA. Można ustawić kolor ramki, tekstu oraz tła belek: "Autor postu otrzymał ostrzeżenie" oraz "Autor postu otrzymał pochwałę".

to jest w nowej wersji, jak masz starą, zainstaluj nową wersje ;)

bolek_stw - 16-08-2010, 03:34

jak wykonuje zapytanie to mam takie coś ;/
Kod:
Błąd

Zapytanie SQL:

INSERT INTO phpbb_config
SET config_name = 'plusminus_on_off',
config_value = '1';

MySQL zwrócił komunikat: 
#1062 - Duplicate entry 'plusminus_on_off' for key 1

[ Dodano: 16-08-2010, 04:26 ]
jak by był ktoś miły to niech mi to wyedytuje bo raz nie mogę czegoś znaleźć 2. błędy mam na forum ;/

lui754 - 16-08-2010, 12:33

bolek_stw napisał/a:
Duplicate entry 'plusminus_on_off' for key 1

Widocznie miałeś już poprzednią wersje modyfikacji. Polecam Każde zapytanie wykonać oddzielnie, tak aby wykonać te których nie ma jeszcze w bazie danych.

Najlepiej zleć to komuś kto się zna w odpowiednim dziale.

Polaczek - 18-08-2010, 00:55

Przy okazji grzebania w kodzie modyfikacji znalazłem MIKRO błąd:
plusminus.php 485-490:
Kod:
            $sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
                        VALUES ($privmsg_sent_id, '" . $bbcode_uid . "', '" . str_replace("\'", "''", $privmsg_message) . "')";
            if ( !($result = $db->sql_query($sql, END_TRANSACTION)) )
            {
                message_die(GENERAL_ERROR, "Could not insert/update private message sent info.", "", __LINE__, __FILE__, $sql_info);
            }

Zapytanie to $sql, a w message_die ostatni parametr to $sql_info :)

Poprawiona wersja:
Kod:
            $sql = "INSERT INTO " . PRIVMSGS_TEXT_TABLE . " (privmsgs_text_id, privmsgs_bbcode_uid, privmsgs_text)
                        VALUES ($privmsg_sent_id, '" . $bbcode_uid . "', '" . str_replace("\'", "''", $privmsg_message) . "')";
            if ( !($result = $db->sql_query($sql, END_TRANSACTION)) )
            {
                message_die(GENERAL_ERROR, "Could not insert/update private message sent info.", "", __LINE__, __FILE__, $sql);
            }

[ Dodano: 18-08-2010, 00:57 ]
To samo tutaj:
Kod:
            $sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . " SET user_new_privmsg = user_new_privmsg + 1 WHERE user_id =" . $poster_id;
            if ( !($result = $db->sql_query($sql)) ){message_die(GENERAL_ERROR, "Could not insert/update private message sent info.", "", __LINE__, __FILE__, $sql_info);}

na
Kod:
            $sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . " SET user_new_privmsg = user_new_privmsg + 1 WHERE user_id =" . $poster_id;
            if ( !($result = $db->sql_query($sql)) ){message_die(GENERAL_ERROR, "Could not insert/update private message sent info.", "", __LINE__, __FILE__, $sql);}

Dark123 - 20-08-2010, 10:51

a jest możliwość zaktualizowania? Ponieważ posiadam od Ciebie wersję 1.3 no a przydało by się edytowanie przez PA.
Jest taka możliwość czy wszystko od nowa muisze robić?

krystianr - 20-08-2010, 11:34

Dark123 napisał/a:
Jest taka możliwość czy wszystko od nowa muisze robić?

ta modyfikacje musisz od nowa instalować, poprzednia wersje odinstalować a nowa zainstalować

Pawellll1995 - 22-08-2010, 09:48

jak mogę zaktualizować wersję z 1.1 do 1.4?
lui754 - 26-08-2010, 21:25

Pawellll1995, Nie ma innej drogi:

Cytat:
ta modyfikacje musisz od nowa instalować, poprzednia wersje odinstalować a nowa zainstalować

Nie miałem czasu na migracje ze starych wersji. Jest to zbyt czasochłonne no i nie posiadam już starych wersji modyfikacji :)

bolek_stw - 27-08-2010, 21:00

Chciałbym usunąć stworzone tabele i pola plusminus i jeszcze raz wykonać zapytanie. Chodzi mi o samo zapytanie o usunięcie?
Michal5525 - 27-08-2010, 21:02

Witam, poszukuję jak wyżej. Chiałbym usunąć stworzone tabele i pola plus minus. Następnie jeszcze raz wykonać zapytanie przy instalacji. Moje pytanie brzmi, jak zrobić zapytanie o usunięcie?