F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak ustawia? Cookies? Cz?sty powód b??dów na forum.
verul - 27-03-2006, 18:00
dawid-dragon napisał/a: | Witam. Czytałem cały post ale dalej u siebie mam błąd.
na moim forum www.pozdro.fe.pl na górze jest błąd
Kod: | Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row |
Moje ustawienia cookies
Nazwa domeny: pozdro.livenet.pl
Ścieżka skryptu: /forum/
Domena Cookie: pozdro.livenet.pl
Nazwa Cookie: phpbb2mysql
Ścieżka Cookie: /
Jak usunąć ten błąd? | Mam to samo wiec podczepiam sie pod pytanie.
Forum www.agnieszka.com.pl/forum_php/ lub tez www.forum.agnieszka.com.pl
nazwa domeny: agnieszka.com.pl
sciezka skryptu: /forum_php/
sciezka cookie: /
Przy czym komunikat nie zawsze sie pojawia.
chelloPL - 27-03-2006, 21:42
verul, wyłącz sprawdzanie poprawności adresu.
unkas - 07-04-2006, 15:16
elo
Nie bede ukrywać ze tez mam kłopoty z cookies:)
nazwa mojej domeny to: http://72.36.151.210/~skutery/
a forum jest pod: http://72.36.151.210/~skutery/forumsks/
i się już troche czasu męczę by ustawić ciasteczka ale coś nie wychodzi
może ktoś mi powiedzieć jakie mam wpisać dane w dbloader (Nazwa domeny,ścieżka skryptu,domena Cookie, i ścieżka Cookie)
evo4 - 12-04-2006, 23:03
mam problem otóz po pierwsze mam konto na funpic.org (nieograniczone mieejsce i nieograniczony transfer). moje forum normalnie sie uruchamia lecz kiedy ktos sie probuje wlacznie ze mna zalogowac strona nie wyswietla sie http://evo4.ev.funpic.org/phpBB2/ po prostu nie wiem o co chodzi w fore foxie wyskakuje takie cos:
Kod: |
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer evo4.ev.funpic.org odpowiada zbyt powoli.
* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
* Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę ogniową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. |
w IE standardowy blad : nioe mozna wyswietlic dtrony
przejdzmy do rzeczy, nie wiem jak to naprawic a raczej nie wiem od czego to zalezy, prosze o pomoc, dziekuje
Verbis - 13-04-2006, 11:46
A czy jest możliwość poprawnego skonfigurowania forum pod 2 domeny cookies? Mój problem polega na tym, że połowa użytkowników wchodzi przez www.battleon.com.pl, a połowa przez www.battleon.specter.forall.pl. I tym co wchodzą przez battleon.specter.forall.pl - wyskakuje błąd. Da się to jakoś naprawić?
bamboo - 23-04-2006, 17:52
Przepraszam jeżeli to pytanie było już zadane, ale w wyszukiwarce nie znalazłem żadnych wyników, a zabrakło mi siły by przeglądać 16 tego topicu...
Otóż automatyczna konfiguracja cookies wyglądała tak:
Nazwa domeny: bamboo.zidev.com
Ścieżka cookies: /
Zmieniłem na:
nazwa domeny: bamboo.zidev.com
ścieżka cookies: bamboo.zidev.com
Dałem akcept i od tej pory nie mogę się zalogować do panelu administratora... Czy to zbieg okoliczności czy coś zepsułem?? W obywdu przypadkach proszę o pomoc.
P.S. W firefoxie i explorerze pojawia się, żę limit oczekiwania minął i srutututu a opera cały czas pracuje...
Z góry dzięki za pomoc...
pecador - 23-04-2006, 17:57
Cytat: | ścieżka cookies: bamboo.zidev.com |
po co żeś tak ustawił? źle ci było?
Wejdź do phpmyadmina i to popraw (albo przez dumploadera)
bamboo - 23-04-2006, 18:50
Było mi bardzo źle bo z innych komputerów nie widać było forum (biała strona z reklamą google)
Ustawiłem to teraz wszyscy widzą forum ale ja nie moge wejść do panelu...
crocet - 08-05-2006, 18:36
Witam,
Mam problem z cookies. Otóż mam domenę www.jamakasi.pl, która jest przekierowana na inny adres www.riddley.zielonyekspres.pl . Wchodząc przez www.riddley.zielonyekspres.pl wszystko z cookies jest OK, jednak www.jamakasi.pl ich nie zapisuje. Czy mógłby mi ktoś powiedziec jak od początku do końca ustawic cookies dla www.jamakasi.pl ??
dragus - 09-05-2006, 22:52
Panowie już nie moge... co jeden post który przeczytałem to coraz więcej kombinacji.. dlatego wole się zapytać specjalistów zeby coś nie zrypać.
Długość Sesji [ sekundy ] - 900
Nazwa Domeny - 1l.pl
Sprawdzanie poprawności adresu - Nie
Port Serwera - 80
Ścieżka skryptu - /mielec
Nazwa Cookie - phpbb2mysql <--- czy tu moge sobie wpisać co tylko żywcem chce?
Ścieżka Cookie - /
Bezpieczne Cookie [ https ] - Wyłączony
Dodam że forum mam najnowszego wydania i co chwile mnie wylogowywuje. Wystarczy że zamknę przeglądarkę i wpisze adres od nowa w nowo otwartej przeglądarce i już musze się logować mimo iż zaznaczam (zapamiętaj).
Pomoże mi ktoś to ustawić tak żeby nie było sprzeczności?
chelloPL - 10-05-2006, 17:53
dragus, na neostradzie jest to normalne. Zmienia Ci się IP i tyle.
dragus - 11-05-2006, 12:33 Temat postu: hmm... Nie tylko ja miałem takie problemy.. i nie chodziło mi o wyłączenie kompa i włączenie i że już nie pamięta.. wystarczyło zebym poczekał 5 min i nic na stronie nie robił to już byłem wylogowany.. ale dzięki za pomoc już sobie poradziałem.
www.silas.za.pl - 12-05-2006, 12:09
Ludzie nie mam sił już czytać tego tematu .. doszedłem do połowy i mi się znudziło ..
Mój problem polega na tym że z niewiedzy zmieniłem domenę cookie i teraz NIKT nie może mi się na forum zalogować włącznie ze mną nie ma żadnych błędów tylko się pokazuje główna strona .. jak ją zmienić bez logowania się ? O_O Prosze pomocy .. !!
Jeśli to do czegoś sie przyda to adres forum to: www.forum.silas.blo.pl
dragus - 12-05-2006, 13:26
Musisz wejść w baze i przestawić tak jak było.. ewentualnie później kombinować się znów bawićw PA.
www.silas.za.pl - 12-05-2006, 17:42
dobrze tylko ja jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie .. więc prosze o podanie konkretnego pliku do edycji .. i jeśli można to jeszcze na co mam podmienić aktualną źle wpisaną domenę .. wcześniej nie było wogóle nic wpisane , forum mam z phpbb 2 edycja - nie by Przemi .. a forum mam postawione na lycosie ..
|
|
|