1.12.7 i starsze - Multiple Ranks 2.1a (Beta)
lyskacz - 04-12-2010, 01:22
To ja ponownie mam następny problem rangi graficzne[png] mam wgrane do
Kod: | /templates/csbrothers/images/ranks/ |
A nie mam ich w PA
xlesiu - 04-12-2010, 10:31
lyskacz, zobacz czy nie masz spacji w nazwach rang. Podaj do nich linki.
PS. Dodaj http:// do adresy, żeby był "klikalny"
lyskacz - 04-12-2010, 20:40
Aktualnie mój hostingodawca [cyf.pl] ma problem i moje forum nie działa.
Spacji w nazwach rang nie ma bo przed wgraniem modyfikacji wszystkie rangi były widoczne w PA.
19gazda62 - 04-12-2010, 21:13
jak ci nie działają to przez adobe photoshop by nie tracić na grafice zmień rozszerzenie na gif. to jest pewniejsze że zadziała.
P.S. jakiego masz moda na rodzaje rang?? To z rangami personalnymi że masz liste do wyboru.
Gangst3r - 21-06-2011, 16:05
Właśnie to zainstalowałem, na prawdę świetny mod, przydałaby się tylko aktualizacja samej instrukcji w załączniku Jak dla mnie to powinno być w standardzie
Jeśli masz rangi w jpg wystarczy zmienić to:
Kod: | if (strpos($file, '.gif') || strpos($file, '.png')) |
na to:
Kod: | if (strpos($file, '.gif') || strpos($file, '.png') || strpos($file, '.jpg')) |
Matt26 - 02-09-2011, 10:44
Witam mam problem z dodaniem tej modyfikacji wgrywam ją dobrze ale ona nadal nie działa i mam prośbę do was może ktoś by się potrudził i dodałby mi tą modyfikacje pliki w załączniku. Dziękuję bardzo.
Pawlok - 27-09-2011, 09:16
Mam problem.
Wgrałem wszystko według instrukcji. I jest bład.
Dodałem usera do grupy Uzytkownik a w profilu ma range V.I.P , kolor nika ma od grupy uzytkownik ale obrazek rangi v.i.p. Patrzyłem w ustawieniach rang czy dobrze dałem obrazek i jest dobrze.
Prosze o pomoc
Sysk - 09-01-2012, 19:04
przepraszam za głupie pytanie ale co dokładnie robi ten mod (nie chodzi mi o krótką odpowiedz ale wszystkie jego funkcje)
michero - 09-01-2012, 19:57
Przecież jest napisane w pierwszym poście. Modyfikacja umożliwia dodanie kilku rang użytkownikowi (standardowo można tylko jedną)
vere - 10-01-2012, 16:34
Kod: | Błąd Ogólny
Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom' at line 1
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.reporter_id, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.can_custom_color, u.user_custom_color, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_rank2, u.user_rank3, u.user_rank4, u.user_rank5 u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 1146 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15
Line : 843
File : viewtopic.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
|
A co zrobić z takim błędem?
pavjush - 05-08-2012, 12:36
Co jest gdy takie coś mi wyskoczyło:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/p168123/public_html/viewtopic.php on line 1879
Deotho - 05-08-2012, 12:46
A co ja wróżka jestem? Może łaskawie dodasz ten plik do Archiwum, a potem w załącznik? Źle edytowany plik = proste.
pavjush - 05-08-2012, 13:03
Proszę
[ Dodano: 10-08-2012, 21:33 ]
Pomoze kt os!?
szaka96 - 26-08-2012, 09:50
A ja jak włączę jakąś kategorie forum, dajmy na to np. Regulaminy to wyskakuje mi takie coś:
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom' at line 1
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_rank2, u.user_rank3, u.user_rank4, u.user_rank5 u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 204 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15
Line : 829
File : viewtopic.php
Ps. I może mi ktoś powiedzieć jak postąpić z tym i co z tym zrobić wgl?
#
#-----[ COPY ]------------------------------------------------
#
copy phpbb_root/*.php to *.php
copy phpbb_root/includes/*.php to includes/
copy phpbb_root/templates/subSilver/*.* to templates/subSilver/
#
#-----[ SQL ]-------------------------------------------------
#
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank2 INT(11) DEFAULT '-1';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank3 INT(11) DEFAULT '-2';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank4 INT(11) DEFAULT '-2';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_rank5 INT(11) DEFAULT '-2';
Co0lDx - 12-12-2012, 22:38
wybaczcie, mały odkop lecz przy dodawaniu rangi, a mianowicie w polu wybieram grupę do której chcę aby dana ranga należała, po kliknięciu pokazuje się komunikat, że ranga została zaktualizowana, mimo to nie została ona dodana do grupy... kolejna sprawa jest identyczna tylko teraz jest to problem z tutaj też jeżeli wpiszę ilość opcji i kliknę "Wyślij" to i tak dalej mam puste pole
a przecież nie sposób dodawać każdej nowej osobie na forum rangę użytkownika
[ Dodano: 12-12-2012, 22:39 ]
pomyliłem się, nie "ilość opcji" tylko "ilość postów"
|
|
|