To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Reklama

joli - 12-01-2009, 11:18

orszul4321, wyłacz stalą szerokość w PA
zmichal, mozesz umieszczac, co chcesz, Twoj wybor.

Lepsze opisy czego?
Nauke html, opisy itp znajdziesz w googlach.
Wymiar zalezy od ciebie, pomysl chwilke.

hubert565, tak, przeczytac sobie regulamin yoyo

zmichal - 12-01-2009, 22:03

Wiele osób ma identyczny problem z wyśrodkowaniem forum po dodaniu prawej kolumny z reklamami - całe forum przesuwa się do lewej strony.
Oczywiście jak wyłączymy opcję "stała szerokość forum", to dopasuje się ono do większości ekranów. Ja na panoramicznym mam wszystko ok, ale już na monitorze starego typu - muszę przesuwać je w poprzeg aby wszystko przeczytać.
Czy jest jakiś prosty sposób aby zapobiec zciąganiu forum do lewej strony, przy zachowaniu stałej, określonej szerokości?

HM047 - 03-04-2009, 00:38

Witam,
Proszę o pomoc.

Otóż kiedy dodaję reklamę z prawej strony to dosłownie całe forum przesuwa mi się na lewo i źle to wygląda. Nie wiem czemu to tak.

Zresztą wstawiłem byle co abyście sprawdzili to. Wejdźcie i zobaczcie (link macie)

Proszę o szybką pomoc. Naprawdę potrzebuję tego.

joli - 03-04-2009, 19:39

zmichal napisał/a:
Wiele osób ma identyczny problem z wyśrodkowaniem forum po dodaniu prawej kolumny z reklamami - całe forum przesuwa się do lewej strony.
Oczywiście jak wyłączymy opcję "stała szerokość forum", to dopasuje się ono do większości ekranów.
i nie ma na to recepty, kazdy styl ma inna budowe, trzeba poprawic w stylu, jesli wylaczenie stalej szerokosci w PA nie pomaga.

HM047, posty nad Twoim zawieraja rozwiazanie.
Wyłacz stała szerokosc w PA

HM047 - 03-04-2009, 20:30

ok, dzięki.

Ale z tym pojawił się kolejny problem.
Teraz reklama z boku jest całkowicie przesunięta na prawo. Wpisywałem tag align, ale nic nie dało.

Jest na to jakaś rada? Jeżeli trzeba grzebać w stylu to czy może mi ktoś pomóc w tym?

Przepraszam, za to niedoczytanie, ale przeczytałem kilka pierwszych stron (i znalazłem kogoś o tym problemie też), ale tego jest tak wiele, że przeszedłem do ostatniej strony i zadałem pytanie. Tak czy siak sorki i dzięki. Zawsze lepiej jak jest tak jak jest niż tak jak było przed, ale jeżeli ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zmienić byłbym bardzo zadowolony i wdzięczny.
Mój kolega też se zrobił tą ramkę i ma wszystko pięknie jak ulał, ale to ktoś mu ustawiał właśnie z suportu.
Sprawdzałem też na innych themech i też występował ten sam problem.

joli - 03-04-2009, 23:37

znajdz w overall_header.tpl:

Kod:
<!-- BEGIN advert -->
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">

i zamien na:
Kod:
<!-- BEGIN advert -->
<table width="1%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">

HM047 - 04-04-2009, 23:44

joli, wielkie dzięki :) teraz jest idealnie tak jak chcę :)
wiem, że kiedy już o tym wiem to wydaje się banalnie proste ale ja ciągle operuję w extreme-fusion i phpbb by przemo jest dla mnie wiele bardziej skomplikowane
jeszcze raz THX

woodpecker - 05-05-2009, 11:44

Witam,
ja mam problem, gdyż dodałem reklamę i także nie pojawiły sie wpisy by można było ją edytować w PA / Reklamy. Następnie przez przypadek usunąłem cała tabelę phpbb_advertisement i nie mogłem wejść w ogóle w Reklamy. Stworzyłem ręcznie i śmiga, ale reklamy dalej są. A nie mogę nacisnąć opcji 'przeglądaj' w phpmyadminie phpbb_advertisement ..
:(

arcy - 05-05-2009, 11:54

Na http://forum.uwoodiego.pl/ nie ma reklam.
Wyczyść cache.

spider1 - 07-06-2009, 13:35

Cześc :)

A jak zrobic zeby pasek pionowy z reklamami był tylko na stronie głownej a na pod stronach nie?

Dziękuję i czekam na odp.

babe33 - 09-06-2009, 14:07
Temat postu: usuwanie reklam
gdzie jest ta opcja Sposób I
Jeżeli dodałeś wpis, który z nieznanych przyczyn nie wyświetla się w Panelu Administracyjnym możesz go usunąć ręcznie. W tym celu wchodzisz do phpmyadmina. Następnie wybierasz po lewo swoją baze danych. Wybierasz opcje przeglądaj () przy tabeli phpbb_advertisement. Wyświetli ci się lista wpisów reklam. Przy wybranej pozycji klikasz na przycisk kasowania () i potwierdzasz operację.

ja mam tylko to :
Zezwolenia
Kopia Zapasowa
Odtwarzanie
Optymalizacja SQL
MySQL
Odbuduj Search
MySqlAdmin
PHP Info
Deinstalator modyfikacji
chyba ze to nie to ?
czekam na jaka odp.dzieki

joli - 09-06-2009, 14:08

babe33 napisał/a:
W tym celu wchodzisz do phpmyadmina.

2. phpMyAdmin - obsługa

spider1 - 09-06-2009, 22:51

odp ktos na moje pytanie ?
joli - 10-06-2009, 07:37

spider1, nie ma takiej opcji ani mozliwosci
mafialuka - 18-06-2009, 00:20

mam pytanie dlaczego jak dam Pozycja: z boku to pokazuje mi na dole ? i w PA tez sie ustawia na dole jako pozycja :> wie ktos?