Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
SirmarK - 29-03-2006, 17:33
madamska napisał/a: |
1. W subforach przesunięte są kolumny tabel:
2. W PA-SQL-Kopia zapasowa pojawia się ciekawe okno wyboru:
|
stawiam na bledy w stylu.
zmien na chwile na standardowy i zobacz czy bedzie wszystko dobrze.
ja u siebie w Invision Red naprawialem kilka rzeczy.
jak znasz troche htmla to powinienes dosc w plikach stylow co jest nie tak.
kica1983 - 29-03-2006, 19:06
madamska napisał/a: | 2. W PA-SQL-Kopia zapasowa pojawia się ciekawe okno wyboru: |
Wgraj jeszcze raz z orginalnej paczki:
admin/admin_db_utilities.php
templates/twoj_styl/admin/db_utils_backup_body.tpl
i ewentualnie sprawdź langi
smoq84 - 29-03-2006, 23:34
Mam taki mały problem (a może i nie ), otóż zaktualizowałem forum - wszystko niby cacy. CheckFiles OK, więc sprawdzam synchronizację bazy i Użytkownikach mam coś takiego:
Cytat: | Baza nie jest zsynchronizowana !
Użytkowników bez grup: 1
User ID's: 2,
Każdy użytkownik ma przypisaną grupę i personalną grupę (groups i user_groups), bez nich użytkownikowi nie można nadać dodatkowych praw.
Problem ten mógł powstać podczas awarii bazy SQL, lub ręcznej edycji bazy SQL, ciężko jest go usunąć, z uwagi na unikalność i brak powiązania ID grupy, oraz ID personalnej grupy z użytkownikiem.
Napraw (użytkownicy z listy powyżej utracą przywileje [moderator, przynależność do grup] ) |
User ID 2 to mój ID Już miałem kliknąć napraw, ale ostatnie zdanie mnie trochę przestraszyło - chyba utratą przywileju nie może być odebranie mi praw admina?? W razie czego pytam, żeby sobie nie namieszać
regua - 29-03-2006, 23:39
smoq84, zawsze możesz pogmerać w bazie ręcznie i to odwrócić
smoq84 - 30-03-2006, 00:14
regua napisał/a: | smoq84, zawsze możesz pogmerać w bazie ręcznie i to odwrócić |
Racja - nie pomyślałem jakoś
To znak, że czas iść spać Dzięki.
R-said - 30-03-2006, 07:58 Temat postu: Nie daje rady Witam mam forum www.forumwsb.pl i po zalogowaniu i wczesjniejszym zamknięciu forum gdy wpisuje /scripts/update.php nic sie nie dzieje. Pliki skopiowałem według instrukcji z katalogu scripts wersji 1.12.5. jednak nic sie nie dzieje nie wykonuje się up-date bazy. Raz coprawda pojawił sie komunikat o przejsciu do następnego etapu atkualizacji kliknołem jednak nic się nie stało. Wczesniej na krasnalu robiłem up-date i wszystko było ok. Proszę o helpa
smoq84 - 30-03-2006, 10:20
Otwórz forum i dopiero wtedy odpalaj aktualizację - miałem tak samo
R-said - 30-03-2006, 10:34
Wielkie dzięki już się robi.. pytanie czy się zrobi wielkie dzięki za info
bartek22 - 30-03-2006, 13:05
A ja mam taki problem ktos pomoze?? chyba cos nie tak zrobiłem
Cytat: | phpBB by Przemo : Critical Error
Could not obtain ban information
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'ban_host' in 'where clause'
SELECT * FROM phpbb_banlist WHERE ban_host != ''
Line : 75
File : sessions.php
|
Matic27 - 30-03-2006, 13:08
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=12672
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=21246
FAQ + SZUKAJ
Przemo - 30-03-2006, 17:49
Napisze wyraźnie:
W konfiguracji ogólnej opcja "Email przez forum" ma być WŁĄCZONA chyba, że uzywacie serwera SMTP do wysyłania maili z forum, w innym wypadku będą problemy z wysyłaniem emaili
MariuszW - 30-03-2006, 19:02
Czy ci ludzie nie umieją czytać?
Było pisane już kilka razy
the_cartvan - 31-03-2006, 12:30
no a mi w końcu ktoś powie. pytam po raz drugi jak była poprzednia wersja to było tak ze posty były ustawione od najnowszego do najstarszego a zablokowane / zamknięte leciały na koniec, zaś otwarte sa nad nimi ateraz sa wszytskie wymieszane zamkniete z otwartymi wiec jak to teraz zmienic tak jak było poprzednio ??
MariuszW - 31-03-2006, 12:48
the_cartvan napisał/a: | no a mi w końcu ktoś powie. pytam po raz drugi jak była poprzednia wersja to było tak ze posty były ustawione od najnowszego do najstarszego a zablokowane / zamknięte leciały na koniec, zaś otwarte sa nad nimi ateraz sa wszytskie wymieszane zamkniete z otwartymi wiec jak to teraz zmienic tak jak było poprzednio ?? |
A poszukać w PA nie łaska??
the_cartvan - 31-03-2006, 12:57
pisałem wczesniej ze w PA szukałem, i prosiłem o odpowiedz go to jest bo niesttey przelecialem 3 x .. ponziej na spokojnie 2x iu nie znalazłem .. jesli wiesz to czemu nie udzielisz mi szybkiej pomocy ..
|
|
|