Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5
FayMoon - 27-03-2006, 11:36
Emperial napisał/a: | Na dodatek wysłałem masowego maila i napisało mi ze mail poszedł ale niestety do nikogo nie dotarł... |
U mnie podobnie (a jeszcze stronę wcześniej chwaliłem ). W wersji forum 1.9.4 masowa korespondencja działała. Po aktualizacji działać przestało wszystko, co z mailami związane (masówka, klucze rejestracyjne). Dopiero ustawienie serwera SMTP rozwiązało problem (wcześniej działało dobrze poprzez lokalną funkcję).
Ponowię moje pytania:
- check_files pokazuje wersję bazy 1.12.5 [CR] (podobnie w PA). Co zrobić, by pojawił się "OK" Czy ma to wpływ na działanie forum?
- czym zastąpiono opcję "wykluczonych forum newsów"? W portalu pojawiają się linki również do tematów ukrytych .
Emperial - 27-03-2006, 12:20
No ja juz sobie poradziłem jescze raz wszystko ustawiłem i powiadomienia sa.Pytanie czy masowka bedzie...Zaraz sie przekonamy heh
raijn - 27-03-2006, 15:00
Aby masowka dziala nalezy:
PA > Ogolne > Konfiguracja > Glowne > "E-mail przez forum
Użytkownicy wysyłają e-mail'e przez forum" > Włączony
Jak to zaznaczysz, na 99% beda dzialaly zarowno masowa korespondencja, jak i wysylanie e-maili przez forum.
kamuii - 27-03-2006, 15:46
Hmmm widać nikt nie wie co zrobić by przywrócić powiadamianie o PW
i jeszcze jednen problem z nstalacją styli pisze że błąd instalacji ...
rooling - 28-03-2006, 11:14
Witam!
Czy ktoś mógłby mi pomóc z problemem dostępu do PA?
Przy aktualizacji forum z v1.95 do 1.12.5 wyłączyłem forum w PA. Nie wszystko poszło tak jak powinno
Teraz nie mogę wejść w PA bo wyrzuca mi błąd:
Parse error: parse error, unexpected $, expecting T_VARIABLE or '$' in /home/web-ftp/..................../forum/attach_mod/attachment_mod.php on line 39
Szukając rozwiązania natknąłem się na podobny problem by sprawdzić pliki check_files.php, ale forum jest wyłączone i nie zwraca żadnych rezultatów. Jakie jest wyjście z tej sytuacji?
madamska - 28-03-2006, 11:18 Temat postu: Zniknęły szybka rejestracja i style na stronie Hejka,
to mój pierwszy post tutaj, więc nie krzyczcie, jeśli problem się Wam wyda banalny.
Dzięki Waszym radom udało mi się w końcu zrobić upgrade z 1.9 do 1.12.5. Zasadniczo wszystko na razie wydaje się działać, ino zniknęły mi ze strony głównej forum: szybka rejestracja (z podaniem płci) i możliwość wyboru stylu.
W PA wszystko wydaje się być poustawiane prawidłowo, zgodnie z wszelkimi postami na tym forum.
Czy rozwiązaniem będzie przeinstalowanie na nowo stylów (subSilver, subRed, subBlack, orange), domyślny subRed?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
madam ska
riddle - 28-03-2006, 19:12
Przepraszam, czy już macie tyle kasy, że nie odpowiadacie na maile?
Wysłałem pod przemo@przemo.org maila z tego adresu a potem jeszcze z formularza WWW, myśląc, że trafił do bulk folder. Prosiłbym o kontakt, mam szczególne zlecenie.
karqs007 - 28-03-2006, 19:18
Kod: | Fatal error: Call to undefined function: sql_cache() in /home/darek308/public_html/common.php on line 248 |
Postapiłem według instrukcji i na etapie wrzucenia plików wyskakuje mi taki bład i mi sie strona nie włacza [chodzi o aktualizacje]
Dlugi - 28-03-2006, 19:19
riddle, http://www.przemo.org/php...opic.php?t=1712
riddle - 28-03-2006, 20:20
Dlugi, dzieki za link ... przeglądałem kiedyś to forum i także trafiłem tam. Lecz zdaje się, że jestem potencjalnym klientem, chcę wyłożyć kasę za usługę upgrade forum. Rozumiem, że prywatnego maila mógł Przemo nie odebrać, ale zlecenia chyba są poza kolejką (sam tak napisał)
zważmy też że napisałem że chcę się skontaktować, bo w moim przypadku nie będzie to tylko głupie podmienienie paru plików tylko upgrade template. Inna cena, inna umowa, te sprawy.
Dlatego uważam, że choćby Ok, skontaktuję się za tydzień, teraz mam masę rzeczy na głowie wystarczy
?
PS: Nie wiem czy polskie literki mi się chrzanią czy forum
jak coś to krzyczcie. W ogóle mam forum po angielsku (pewnie z winy browsera) i w złym kodowaniu. (nic to
tak piszę)
Dlugi - 28-03-2006, 20:28
riddle, formularz zlecen update forum jest tutaj http://www.przemo.org/phpBB2/index.php?page=122
riddle - 28-03-2006, 20:40
Dlugi, dzieki ze interesujesz się moim przypadkiem ale czy nie widzisz tego co napisałem? Wiem gdzie jest formularz. Skorzystałem i z tego i z maila
zero reakcji. Nie musisz odpowiadać, możliwe że w końcu ktoś wdepnie na tego posta
prędzej to się stanie niż odpowie mi na maila które jak widać nie zostały przeczytane (wysłałem dość dawno)
Edit:
Cytat: | Cena za wykonanie to 50zł, jeżeli zlecenie ma obejmować jeszcze instalację modów, lub przeniesienie na inny serwer, proszę się skontaktować na e-mail: przemo@przemo.org w celu ustalenia szczegółów. |
Dlatego najpierw wysłałem maila. Po 2 dniach wysłałem zgłoszenie formularzem. Nic. Stąd moje pojawienie się na forum. Liczę że rozumiesz. Jeśli przeszkadzam, to przepraszam
chodzi mi tylko o zlecenie tej usługi z adnotacjami.
the_cartvan - 28-03-2006, 22:17
Prezed modyfikacja na ta wersje mialem tak ze wszytskie tematy jakie zostały zamykane lecialy na sam koniec a teraz jest pomieszane ze tematy otwarte mieszaja sie z zamknietymi .. gdzie to zmeinci .. jesli to gdzies bylo poroszuone to nie iwem bo w szukaj nie znalazlem
madamska - 29-03-2006, 09:03
Hej,
co prawda jeszcze nie doczekałam się odpowiedzi na post wyżej, ale w międzyczasie znalazłam kolejne błędy, których nie doszukałam się przez "Szukaj":
1. W subforach przesunięte są kolumny tabel:
2. W PA-SQL-Kopia zapasowa pojawia się ciekawe okno wyboru:
Myślę o przeinstalowaniu całości na nowo, choć dotychczas znalezione posty nie przekonują mnie o słuszności takiego rozwiązania.
Czy ktoś ma podobny problem?
Serdecznie pozdrawiam,
madam ska
Danny - 29-03-2006, 10:04
madamska, ja miałem coś takiego w kopii zapasowej w wersji 1.9.5
Olałem to
|
|
|