To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Diamenty MOD

Sadorin - 10-12-2011, 13:11

m@teo, jak pogrzebiesz w kodzie to na pewno da ;)
Warmix - 11-12-2011, 14:26

m@teo, oczywiście, że da radę...

Wiesz, który kod w instrukcji odpowiada za, np. więcej znaków w sygnie? Jeśli tak, to mam uproszczoną sprawę...

Pokażę Ci na tym właśnie przykładzie, jak zrobić, żeby jakaś grupa miała 2 razy więcej znaków...

Otwórz:
includes/usercp_register.php

Znajdź:
Kod:
$max_sig_chars = $board_config['max_sig_chars'] + $userdata['sig_chars'] + $userdata['sig_chars3'];

Zmień na:
Kod:
$max_sig_chars = ($board_config['max_sig_chars'] + $userdata['sig_chars'] + $userdata['sig_chars3']) * $sygklub;

Dodaj przed:
Kod:
        $sql = mysql_query("SELECT user_id FROM phpbb_user_group WHERE group_id='idgrupy' AND user_id='" . $userdata['user_id'] . "'");
        $wynik = mysql_fetch_assoc($sql);

if($wynik['user_id'] == $userdata['user_id'])
        {
            $sygklub = 2;
        }

Nie zapomnij zdeklarować 'idgrupy'.

d4mi4n - 11-12-2011, 15:34

A te diamenty można kupować tylko za SMS?
Sadorin - 11-12-2011, 15:43

d4mi4n, tak.. mozesz tez przelewem sprzedawac, ale diamenty wtedy dodajesz ręcznie
d4mi4n - 11-12-2011, 15:46

Ja najlepiej dawałbym diamenty za posty. ;)
tartut - 11-12-2011, 15:48

d4mi4n napisał/a:
A te diamenty można kupować tylko za SMS?

jeżeli na forum point system albo cash mod to na forum jest udostępniony kantor który zamienia forumową walutę na diamenty i odwrotnie ;)

Link: http://www.przemo.org/php...ic.php?t=127443

d4mi4n - 11-12-2011, 15:51

Dostanę link do jednego z tych modów?
tartut - 11-12-2011, 15:53

d4mi4n napisał/a:

tutaj jest lista modów ;)
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=67152

Sadorin - 11-12-2011, 15:54

d4mi4n napisał/a:

W dziale modyfikacje lub spisie znajdziesz

rout9 - 04-01-2012, 00:22

działa wam ??
szymon1051 - 04-01-2012, 15:19

Mam pytanie po kupieniu rangi VIP
Cytat:
25 poziomów konta:
- zwiększony limit znaków w sygnaturze (2x)
- wielkość sygnatury (3x)
- zwiększony limit znaków w SB (2x)
- szybsze wysyłanie postów (3x)
- większa ilość pochwał do przyznania
- szybsze wypowiedzi w SB (2x)
- wielkość avatara (2x)
- możliwość wyróżnienia swojego tematu (zewnętrzna modyfikacja - Wyróżnianie tematów)
- większa pojemność skrzynki (2x)
- dłuższy czas edycji swoich postów (2x)
- szybsze wysyłanie PW
- możliwość ukrycia się na forum
- możliwość ukrycia listy użytkowników online
- możliwość ukrycia listy użytkowników, którzy ostatnio byli na forum
- możliwość wyróżnienia swojego postu

Dostajemy od razu :?:

A drugie pytanie to czy można dodać jakąś range np Uprzywilejowany, a po kupnie tej rangi dostajemy np:

Cytat:
- zwiększony limit znaków w sygnaturze (2x)
- wielkość sygnatury (3x)
- wielkość avatara (2x)
- możliwość wyróżnienia swojego postu

:?:

Warmix - 04-01-2012, 15:59

szymon1051, pierwsze: nie...
Ale jeśli chcesz, aby dodawało, to zrób tak:

Otwórz:
diamenty.php

Znajdź:
Kod:
$sql = "INSERT INTO " . USER_GROUP_TABLE . " (group_id, user_id, user_pending) VALUES ('" . $board_config['vip_id'] . "', " . $userdata['user_id'] . ", 0)";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) ){ message_die(GENERAL_ERROR, "Error while querying database", '', __LINE__, __FILE__, $sql); }

Dodaj po:
Kod:
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET user_poziom='25' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) ){ message_die(GENERAL_ERROR, "Error while querying database", '', __LINE__, __FILE__, $sql); }
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sig_chars='" . $board_config['sig_chars'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sig_height='" . $board_config['sig_height'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sb_chars='" . $board_config['sb_chars'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET user_flood='" . $board_config['flood'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET user_flood2='" . $board_config['flood2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sig_height2='" . $board_config['sig_height2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET max_pochwal='" . $board_config['maxpochwal'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sb_flood='" . $board_config['sb_flood'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET max_ava='" . $board_config['max_ava'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".CONFIG_TABLE." SET config_value = CONCAT(config_value, ', " . $userdata['user_id'] . "') WHERE config_name = 'promoted_users'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET max_pw='" . $board_config['max_pw'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET flood_post='" . $board_config['flood_post'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET flood_pw='" . $board_config['flood_pw'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sig_height3='" . $board_config['sig_height3'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sb_chars2='" . $board_config['sb_chars2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET max_ava2='" . $board_config['max_ava2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sig_chars3='" . $board_config['sig_chars3'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET user_flood3='" . $board_config['flood3'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET sb_flood2='" . $board_config['sb_flood2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET ukryjsie='1' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET max_pw2='" . $board_config['max_pw2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET flood_post2='" . $board_config['flood_post2'] . "' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET ukryj_liste='1' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET ukryj_liste2='1' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET wyroznieniepostu='1' WHERE user_id='" . $userdata['user_id'] . "'";

Co do drugiego. Oczywiście, że się da... Ale dziś Ci tego nie wyjaśnię, bo nie mam czasu...
Jeśli do jutra nie znajdziesz pomocy, to Ci wyjaśnię dokładnie, jak zrobić coś takiego...

marcin7848 - 14-01-2012, 13:29

dzieki, naprawde fajne
Boltex - 24-01-2012, 01:49

Szkoda że nie zrobiłeś poziomu z przyjaciele mod jak na dw oraz zaporszenia za diamenty +

Cytat:
Jak naliczane są mi diamenty z zaproszonych przeze mnie osób?
Za każde 10 diamentów doładowanych przez osobę zaproszoną dostaniesz 3 diamenty czyli dokładnie 30%.

Jeżeli nie masz co pisać, to mógłbyś się w wolnej chwili za to zabrać :D

Warmix - 25-01-2012, 20:27

Za 2 dni zaczynają mi się ferie... Będę mieć czas, to może coś wykombinuję ;)

PS. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły, to pisać :D