1.12.7 i starsze - Forum images
a9u9u - 25-11-2011, 03:12
nie chcę ale muszę poruszyć temat: niewyświetlania się obrazków działów.
Sprawdziłem całe 13 stron i ten problem najczęściej się powtarza.
Zainstalowałem - i mam ten sam problem.
Zapytanie SQL : sprawdzone, istnieje w bazie
Modyfikacja 4 plików[/b : zgodna z instrukcją
[b]Synchronizacja : For i użytkowników
cache : wyczyszczony
Zainstalowane modyfikacje : Spider friendly ; Spider friendly optimized
Najwidoczniej modyfikacja forum images koliduje z inną modyfikacją, bądź którąś ze zmian w konfiguracji tabeli prefix_forums.
W moim przypadku wpisane bezpośrednie lokalizacje obrazków zapisują się w tabeli forum_image_url i otwierają się zwyczajnie w przeglądarce.
W edycji forum, input ma wpisany URL, jednak lewa kolumna - gdzie powinien być tekst informacyjny - jest pusta.
Jakieś pomysły?
Tommekk80 - 26-11-2011, 09:30
KarolinaITomek napisał/a: | Jakieś pomysły? |
Może podaj adres forum.
a9u9u - 26-11-2011, 23:44
problem już nieaktualny ponieważ baza której dotyczył problem jest kompletnym śmietnikiem.
Po postawieniu nowej bazy i instalacji modyfikacji zaczęła ona działać.
Nic bardziej oczywistego że koliduje ona z którąś z modyfikacji.
nightwalkers - 20-12-2011, 18:55
A co zrobić aby w PA > Fora > Zarządzaj -> było widać zmienione ikonki ? U mnie nadal są takie same, mimo że na stronie głównej są inne.... ?
MiXeR98 - 27-12-2011, 09:38
Ej ja mam błąd w 814 lini to jest ona co w niej jest źle ?
Kod: | VALUES ('" . $next_id . "', '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumname']) . "', $cat_id, '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumdesc']) '" . '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumimageurl']) . "', "', $next_order, " . intval($HTTP_POST_VARS['forumstatus']) . ", '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumsort']) . "', '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['password']) . "', '" . str_replace("\'", "''", str_replace("#", "", $HTTP_POST_VARS['forum_color'])) . "', $post_moderate, $post_no_count, $forum_trash, " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_separate']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_show_ga']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['prune_enable']) . ", '$forum_link', $forum_link_internal, $forum_link_hit_count, " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_req']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_grade']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_helped']) . ", " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_split']) . ", '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['topic_tags']) . "', $locked_bottom" . $value_sql . ")"; |
Tommekk80 - 27-12-2011, 10:15
MiXeR98 napisał/a: | mam błąd w 814 lini |
Którego pliku? Podaj treść błędu. Chociaż widzę, że na twoim forum wszystko działa.
ProRaven - 06-01-2012, 23:58
A mugł by mi ktoś wytłumaczyć jak wykonać zapytanie do bazy. i co napisać w tym zapytaniu??
Błagam niech mi ktos wytłumaczy
Zielek - 07-01-2012, 00:01
ProRaven,
Wchodzisz
[b]Panel Administratora > SQL > MySQL > i tam chyba pojawi się okno jeżeli nie to informacja że nie masz dostępu i będzie "kliknij tutaj" klikasz wchodzisz pojawi i się długi komunikat szukasz znów "kliknij tu" dajesz tam swoje id jeżeli nie znasz daj 2 (domyślne) wejdź jeszcze raz w MySQL i wpisz kod od zapytania
ProRaven - 07-01-2012, 00:29
Dodałem swoje ip i nadal niemam dostępu .Ale jaki ten kod ma być skąd go wziąść
Zielek - 07-01-2012, 00:36
ProRaven, Daj domyślny czyli 2
ProRaven - 07-01-2012, 00:41
A więc tak to zapytanie trzeba zrobić zanim dodam te kody do plików czy przed.
I skąd wziąść to zapytanie.
Zielek - 07-01-2012, 00:46
ProRaven, Zawsze przy instrukcji jest podany jak nie ma to znaczy że nie trzeba robić zapytania .
ProRaven - 07-01-2012, 00:49
aha dzieki już widze ale to zapytanie musi być przed dodaniem kodów do plików czy po tem czy niema znaczenia kiedy ? Sorki za ten spam ale ja już se całęm forum raz rozwaliłem i niechce znowu !
Zielek - 07-01-2012, 00:55
ProRaven, Spoko , najlepiej od razu dawaj zapytanie . potem zmiany kodu .
ProRaven - 07-01-2012, 01:18
Człowieku w końcu mi działa a już 2 razy sobie forum popsułem . Off... nareszcie ktoś się znalazł co zdołał mi wytłumaczyć XD. Wielki plus z mojej strony. Ale sie podjarałem Hehh
|
|
|