To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Przenoszenie forum z serwera na serwer

joli - 18-06-2007, 22:36

Napisałeś ze przez phpmyadmina nie przechodza. A to akurat ma tyle wspólnego z forum, co zeszłoroczny śnieg...
pecador - 18-06-2007, 23:48

proste pytanie - po podzieleniu bazy, jaki plik wysyłasz najpierw?
DuroneK - 19-06-2007, 08:27

Leone napisał/a:
po podzieleniu bazy, jaki plik wysyłasz najpierw?

podzielilo baze na czesci i pokoleji ponumerowalo 1,2 ,3 ... no i wysylam ten z nr.1

pecador - 19-06-2007, 11:05

Cytat:
podzielilo baze na czesci i pokoleji ponumerowalo 1,2 ,3 ... no i wysylam ten z nr.1

aha.
stworzyło Ci też plik, który w nazwie ma DataStructure - jego wgraj najpierw.

azwel - 19-06-2007, 13:47

DuroneK, wgraj sobie ten oto skrypt: http://www.ozerov.de/bigdump.zip i przy jego pomocy wgraj kopię bazy. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. A co do kopii wykonanych przez forum to sam często mam problem żeby dumploader je potem poprawnie odczytał. Problem polegał na tym że skrypt robiący backup nie robił odstępów (enterów) między niektórymi zapytaniami. Aby to poprawić znajdź w includes/functions_admin.php:
Kod:
$schema_create .= "CREATE TABLE $table($crlf";
i zamień na:
Kod:
$schema_create .= $crlf."CREATE TABLE $table($crlf";

dadexix - 20-06-2007, 11:07

Więc mam taki problem;] chcę zmienić sobie config próbuje wejść do dbloader'a a tu pokazuje się coś takiego:
Kod:
Warning: include() [function.include]: Unable to access ../extension.inc in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 28

Warning: include(../extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 28

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 28

Warning: include_once(functions.) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 29

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'functions.' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 29

Warning: include_once(Timer.class.) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 30

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'Timer.class.' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 30

Warning: include_once(FileReader.class.) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 31

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'FileReader.class.' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 31

Warning: include_once(SQLReader.class.) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 32

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'SQLReader.class.' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 32

Fatal error: Class 'Timer' not found in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/dbloader/dbloader.php on line 36

a gdy chcę wejść do check_files pokazuje się coś takiego:
Kod:

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required './language/lang_english/lang_portal..php' (include_path='.:/usr/share/php') in /www/fr33webhost.com/d/a/w/dawzie/htdocs/check_files.php on line 1075

ktoś może pomóc?

DuroneK - 22-06-2007, 12:42

Leone napisał/a:
Cytat:

aha.
stworzyło Ci też plik, który w nazwie ma DataStructure - jego wgraj najpierw.

Nic to nie daje.

Dam komus zarobic - zeby przeniosl to forum bo ja juz nie mam siły.

coobaw - 24-06-2007, 19:47

ja mam problem tego typu chce sciagnac na serwer nowy baze danych to wyswietla mi sie komunikat:

"That database is not yours"

siwol - 09-07-2007, 15:27

zgrałem forum moje z serwera na kompa a potem przeniosłem na serwer yoyo.pl ;PP
tam sie wbilem do PHPMyAdmin no i importowalem baze pisało ze powodzeniem sie zakonczyło ale forum nie działa i jest taki błąd :

Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /var/www/sites/yoyo.pl/m/a/mastagrafa/phpBB_modified_by_Przemo/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111

takie coś miałem to edytowałem config.php i wpisałem dane bazy i teraz wyskakuje takie cos :

Kod:

Could not obtain ban information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''' at line 4

SELECT * FROM phpbb_90banlist WHERE ban_ip IN ('51a8e4e1', '51a8e4ff', '51a8ffff', '51ffffff') OR ban_userid = OR ban_email LIKE '' OR ban_email LIKE ''

Line : 49
File : sessions.php

norek131 - 18-07-2007, 09:23

Ja mam taki problem jak wchodze na forum na nowym serwerz to pisze ze jest zablokowane wiedz wchodze w ta strone http://www.music-mp3.yoyo.pl/login.php wpisuje dane i wciskam enter loguje mnie ale na stary serwer a edytowałem http://www.music-mp3.yoyo.pl/dbloader/dbloader.php i ustawiłem tak jak ma byc ale to i tak nic nie dało
qwerty001 - 23-07-2007, 18:49

witam, od razu piszę że nie czytałem tego tematu całego z powodu braku czasu.
Co zrobić, jeśli bazę mam z innego serwera, a forum1 przeniosłem na inny serwer?
Config raczej bez zmian, bo baza ta sama. Na forum1 w PA spróbowałem ustawić domenę, ale to też nic nie dało.

Wyskakuje komunikat:
Kod:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /home.1/g/s/m/gsmxrggi/www/forum/db/mysql4.php on line 48

Could not connect to the database.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111

faw217 - 23-07-2007, 19:30

No ale jak chcesz mieć bazę na innym serwerze, a skrypt na innym, to w config.php musisz host zmienić, z tradycyjnego localhost na host starego serwera (czyt. serwera, na którym masz bazę).
qwerty001 - 23-07-2007, 19:57

no nie mam localhost, mam tak jak wcześniej: $dbhost = 'mysql1.proste.pl';
Centurion - 23-07-2007, 19:59

qwerty001, na tym serwerze gdzie jest baza musisz w dopuszczonych hostach dodac ten gdzie jest plik config.php ktory proboje sie laczyc z baza inaczej bedzie to wlasnie 111 - polaczenie odrzucone
qwerty001 - 23-07-2007, 20:23

Centurion napisał/a:
na tym serwerze gdzie jest baza musisz w dopuszczonych hostach dodac ten gdzie jest plik config.php ktory proboje sie laczyc z baza

a jak to dodać? w phpMyAdminie, czy gdzie?