To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

the_cartvan - 24-03-2006, 20:55

instruckej do modyfikowania tego bledu w sub bluck podal ? ... gdzie :P ?
Mariuszaraj - 24-03-2006, 21:05

nie..podał instrukcje aktualizacji stylu z 1.12.4 do 5
the_cartvan - 24-03-2006, 21:18

dobra uporalemsie .. aaa od 15 siedze przy tym nareszcie I WON !! ... nie pytajcie jak to zrobilem po czesci sam nie wiem .. a poczesci jesli wiem to jak wam pwoiem to mnie wysmiejecie ..
warna - 25-03-2006, 09:55

Mariuszaraj napisał/a:
nie..podał instrukcje aktualizacji stylu z 1.12.4 do 5

a ja jestem pokemon... w 1.12.5 nie ma zadnych zmian w stylach w stosunku do 1.12.4 :roll:

the_cartvan, wystarczyło nadpisać oryginalny plik subBlack.css

Sergio07 - 25-03-2006, 11:11

Dzień dobry mam taki problem czy aktualizacji forum z wersji 1.12.3 do 1.12.5 pisało abym sie zalogował jako Admin i przeszedł do /scripts/update_useragent.php no to wiec wpisuje w przeglądarce i pisze mi ze nie mam uprawnień administratora :(
warna - 25-03-2006, 13:07

A zalogowałeś się wcześniej jako admin?
Sergio07 - 25-03-2006, 13:39

tam zalogowałem sie jako admin a potem w przeglądarce dopisałem /scripts/update_useragent.php i pisze mi ze nie mam uprawnień
kubofonista - 25-03-2006, 17:30

Mam problem. Po zalogowaniu się wyskakuje
Could not query last visit posts

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'

SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpbb_read_history WHERE user_id = 2

Line : 41
File : read_history.php

Kris85 - 25-03-2006, 19:46

trudno wpisac w wyszukiwarce kilka slow: 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=12672

ludzie myslcie choc troche

kubofonista - 25-03-2006, 20:20

Ten post był na początku inny, ale rozwiązałem tamten problem więc czymś posta musiałem zastąpić. A ten temat co dałeś wcale nie rozwiązuje problemu bo tam jest objaśnienie innych objaw. Przed zmianą plików NA BANK robiłem aktualizacje.
Mógłby ktoś przesłać mi takie pliki:
admin/admin_db_utilities.php
admin/admin_license.php
admin/admin_prune_users.php
admin/admin_rebuild_search.php
admin/admin_settings.php
admin/index.php
admin/xs_styles.php
includes/functions_gg.php
includes/template_old.php
language/lang_english/lang_admin_pafiledb.php
language/lang_polish/lang_main_attach.php
pafiledb/includes/comment.php
album_comment.php
album_thumbnail.php
Są to pliki które check_files.php bierze u mnie za złe, ja wgrywam je kilkadziesiąt razy i nic, ściągnąłem nawet kilka razy wersję przemo i też nic. Prosiłbym także o check_files.php. Mój email: jakfur1@gmail.com

baciek - 26-03-2006, 11:14

Przed chwilą zakończyłem aktualizację z wersji 1.9.5.
Wszystko bezproblemowo poszło stosując sie do instrukcji Przema.
Dobra robota,oby tak dalej ;)

Jami - 26-03-2006, 11:29

Jestem po update forum.Aktualizowalam z 1.9.5
i mam przy zmienianiu pozycji uśmieszków w górę i dół taki błąd:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/prizee/public_html/forum/cache/tpl_Mer.admin.page_header.php:2) in /home/prizee/public_html/forum/includes/functions.php on line 1737

błąd jest na każdym templatesie,
zainstalowalam w innym miejscu świeże 1.12.5 i nie ma tego błędu

zauważyłam też że jeśli wezmę np. Zobacz posty od ostatniej wizyty i Otwórz wszystkie w nowych oknach to
pisze na każdej z tych stron: If your browser does not support meta redirection please click HERE to be redirected
no i przekierowuje w większości przypadków do głównej strony

baciek - 26-03-2006, 12:28

jednak coś jest nie tak,jak powinoo...drzewo for wyświetla się normalnie,tematy też,ale gdy próbuje coś napisać na którymkolwiek forum pojawia się taki oto komunikat:
Cytat:
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek
.Dodam tylko,że w konfiguracji for wszystkie są odblokowane...sprawdzałem wszystkie pliki poprzez check files i nie znalazł on żadnych błędów..w czym może być problem?Szukałem i w F.A.Q i poprzez szukaj,ale nie znalałzem,proszę o pomoc..

EDIT: nie wiem czy tak powinno być,czy nie,ale po aktualizacji w Indeksie Administracji nie wyświetlają się statystyki dotyczące liczby postów,tematów,użytkowników,postów dziennie,tematów dziennie,użytkowników dziennie

FayMoon - 26-03-2006, 21:41

Aktualizacja przebiegła pomyślnie. Dobra robota.

Check_files wksazuje u mnie wersję bazy 1.12.5 [CR]. Mniemam, że skrót pochodzi od modyfikacji color ranks, którą miałem zainstalowaną. Co mam zrobić, by zamiast czerwonego wpisu pojawiło się zielone OK? Czy ten wpis ma w ogóle jakieś znaczenie?

Jeszcze jedno pytanie: co stało się z opcją "wykluczone forum newsów"? W "ostatnich tematach" w portalu pojawiają się nazwy tematów z ukrytych działów :/ Czy jest jakaś opcja alternatywna?

Emperial - 27-03-2006, 11:07

Dzisiaj w nocy zrobiłem aktualizacje i wszystko było by ok gdyby mi powiadomienia o nowych postach przychodziły....Na dodatek wysłałem masowego maila i napisało mi ze mail poszedł ale niestety do nikogo nie dotarł...W ustawieniach haseł itp nic nie zmieniałem ...Moze mi ktos pwiedziec o co biega z tym.

Generalnie całe forum chodzi idealnie .