To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Diamenty MOD

Dekke - 01-11-2011, 20:07

Będzie jakaś finałowa wersja ? :D
Warmix - 03-11-2011, 20:56

Wersja 3.0

Zmiany:
- wysyłanie PW po przesłaniu diamentów (jeśli któryś użytkownik prześle drugiemu diamenty, to do odbiorcy przychodzi PW z informacją o ilości otrzymanych diamentów oraz od kogo je otrzymał)
- naprawiono usuwanie ostrzeżeń za diamenty
- oddawanie diamentów zużytych na loterię (osoby, które zapisały się do loterii, po wylosowaniu zwycięscy, od razu oddaje każdej osoby te diamenty, które straciła na loterii [diamenty są przyznawane z pola "Koszt zapisu do loterii"] odzyskuje - oczywiście w PA można wyłączyć oddawanie wydanych diamentów, jeśli włączone jest oddawanie, to pojawia się informacja w loteria.php)
- poprawiono jeden błąd językowy
- wprowadzono zależności między usuwaniem ostrzeżenia i zakazu pisania:
a) Jeżeli masz ostrzeżenie, brak zakazu pisania - możesz usunąć ostrzeżenie, zp - nie
b) Jeżeli masz ostrzeżenie i zakaz pisania - chcesz usunąć ostrzeżenie - pojawia się komunikat, aby najpierw usunąć zakaz pisania; chcesz usunąć Zakaz pisania - usuwa zakaz pisania i jedno ostrzeżenie
c) Jeżeli masz tylko zakaz pisania - usuwa tylko i wyłączone zakaz pisania, a nie usuwa ostrzeżenia (którego nie ma) powodując błąd i dalsze bugi)

Jeśli instalowałeś wersję v2.9 pobierz plik Diamenty MOD v3.0 i zapoznaj się z plikiem "Aktualizacja z v2.9 do v3.0"

Plik z aktualizacją znajduje się w pierwszym poście.

Dekke - 06-11-2011, 16:22

Wszystko działa elegancko! :)
Dzięki.

Evo16 - 08-11-2011, 19:32

A u mnie akurat nie. Wgrałem modyfikację na to, że jest informacja, że bot zamknął temat i z niewiadomego powodu mi zniknęły diamenty tzn. wchodząc w temat nie widać ani ilości ani poziomu konta.

Proszę o pomoc,
GG: 35900254

Sadorin - 08-11-2011, 19:45

Evo16 napisał/a:
A u mnie akurat nie. Wgrałem modyfikację na to, że jest informacja, że bot zamknął temat i z niewiadomego powodu mi zniknęły diamenty tzn. wchodząc w temat nie widać ani ilości ani poziomu konta.

Twoje forum jest zamknięte.

Evo16 - 08-11-2011, 19:53

Sadorin napisał/a:
Twoje forum jest zamknięte.

Tak ale to było na innym forum, które dla kogoś wykonuje...

@down - rzeczywiście bardzo mądry jesteś, rób więcej takiego spamu to może osta dostaniesz ;-)

Sadorin - 08-11-2011, 19:56

Evo16 napisał/a:
Tak ale to było na innym forum, które dla kogoś wykonuje...

No to nie pomożemy. Adres forum jest wymagany.

KrYssTeeK - 08-11-2011, 22:34

Evo16, Może łaskawie ruszysz mózgiem i dasz link do forum ?
Co my, wróżki ? wyrocznia ? wiemy co sie dzieje ?

N/c

Sadorin - 08-11-2011, 22:36

KrYssTeeK napisał/a:
Evo16, Może łaskawie ruszysz mózgiem i dasz link do forum ?
Co my, wróżki ? wyrocznia ? wiemy co sie dzieje ?

N/c

Może łaskawie zaczniesz czytać poprzednie wiadomości i nie nabijaj zbędnych postów.
Powtórzyłeś moją wypowiedź. :roll:

Majkelo - 08-11-2011, 22:41

a Ty cwaniaczku usuń ten awatar: ;] :twisted:
Warmix - 11-11-2011, 19:55

Wersja 3.1

Zmiany:
- poprawiono bezpieczeństwo podczas przesyłania diamentów
- dodano 7 przywilej: "Zakup wszystkich poziomów na raz". Jak sama nazwa wskazuje, zakupienie tego przywileju dodaje wszystkie 25 poziomów do konta (oczywiście jest możliwość wyłączenia tego przywileju w PA)

Jeśli instalowałeś wersję v3.0 pobierz plik Diamenty MOD v3.1 i zapoznaj się z plikiem "Aktualizacja z v3.0 do v3.1"

Plik z aktualizacją znajduje się w pierwszym poście.

Sadorin - 11-11-2011, 21:01

Warmix, wszystko elegancko smiga.Dzieki
tartut - 11-11-2011, 22:10

Jest błąd w instrukcji:
Kod:
#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#

viewtopic.php

#
#-----[ Znajdź ]------------------------------------------
#

$sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_plusp, p.post_minusp, p.post_parent" . $sgv . "u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, u.user_banedd, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject $ph_field

#
#

, u.user_allow_viewonline

#
#-----[ Dodaj, po ]-------------------------------------
#

, u.user_diamenty, u.user_poziom, u.pokazujdiamenty,

#

dodając , u.user_diamenty, u.user_poziom, u.pokazujdiamenty, w zapytaniu są dwa przecinki, może to błędu nie wyrzuca, ale poprawnie powinno być:

Kod:
#
#-----[ Otwórz ]------------------------------------------
#

viewtopic.php

#
#

$sql = "SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_plusp, p.post_minusp, p.post_parent" . $sgv . "u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, u.user_banedd, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject $ph_field

#
#

, u.user_allow_viewonline

#
#-----[ Dodaj, po ]-------------------------------------
#

, u.user_diamenty, u.user_poziom, u.pokazujdiamenty

#

Warmix - 11-11-2011, 22:49

tartut, rzeczywiście, już poprawiam...
m@teo - 10-12-2011, 11:40

A ja mam pytanko, jak przerobic tego moda, lub jak ustawić w PA, żeby dana grupa "Klubowicz" miała wszystkie przywileje czyli to:

Cytat:
- zwiększony limit znaków w sygnaturze (2x)
- wielkość sygnatury (3x)
- zwiększony limit znaków w SB (2x)
- szybsze wysyłanie postów (3x)
- większa ilość pochwał do przyznania
- szybsze wypowiedzi w SB (2x)
- wielkość avatara (2x)
- możliwość wyróżnienia swojego tematu (zewnętrzna modyfikacja - Wyróżnianie tematów)
- większa pojemność skrzynki (2x)
- dłuższy czas edycji swoich postów (2x)
- szybsze wysyłanie PW
- możliwość ukrycia się na forum
- możliwość ukrycia listy użytkowników online
- możliwość ukrycia listy użytkowników, którzy ostatnio byli na forum
- możliwość wyróżnienia swojego postu

oczywiście bez wykupywania żadnych diamentów etc.

Po prostu grupa Klubowicz ma te przywileje, a ja do tej grupy dodaje członków, których chcę.

Da radę ?