1.12.7 i starsze - Robocik 2.0.1
levy52 - 04-05-2009, 05:42
No to jakie zapytanie teraz wykonać ? prosze o odpowiedz
lsteam - 04-05-2009, 06:49
A ja mam problem wszystko okey zrobiłem, dałem ze co dwa przeklenstwa ma dawać warna.. a tak naprawdę nie daje, zrobiłem usera testowego sobie i nic to nie daje help.
levy52 - 04-05-2009, 15:28
a ja wykonalem to zapytanie wtedy, i nie dzialalo
a drugi raz nie moge wykonac zapytania, bo nigdzie ono nie jest juz napisane, prosze o pomoc.
[ Dodano: 08-05-2009, 16:29 ]
moze ktoś napisać mi jakie zapytanie wykonac, bo u mnie się juz nie pokazuje jakie wykonac
prosze o odpowiedz.
MagicalFire - 08-05-2009, 15:53
koziolek
dodaj do instrukcji zapytanie
Kod: | CREATE TABLE phpbb_robocik ( id smallint( 5 ) unsigned NOT NULL auto_increment, user_word text NOT NULL, robot_word text NOT NULL, PRIMARY KEY (id) );
CREATE TABLE phpbb_robocik_randtxt ( rand_id smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, cat_id tinyint(3) unsigned NOT NULL, rand_text text NOT NULL, PRIMARY KEY (rand_id) );
CREATE TABLE phpbb_robocik_randtxt_cat ( cat_id tinyint(3) NOT NULL auto_increment, cat_desc varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (cat_id) );
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_wulg tinyint(3) default '0';
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_id', '');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_on', '0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_wulg_on', '0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_max_user_wulg', '5');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_warning_text_wulg', '[b]{\$name} :!: Nie tolerujemy przeklenstw! :evil:[/b]');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_warning_text_warn', '{\$name} Dostales warna :!:');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_warn_reason', 'Przeklenstwa w ShoutBoxie.'); |
levy52 - 08-05-2009, 16:01
a czy jak dam w oknie : wypowiedz usera: np.
siema;
elo;
czesc
to robocik odpowie albo na siema albo na elo albo na czesc ?
sadamq - 12-05-2009, 05:57
Mam problem.. Otóż wgrałem robocika, wszedłem do PA--->Ogólne--->Robocik i nie skopiowałem zapytania.. Teraz gdy usuwam i wgrywam te pliki zapytanie się nie wyświetla Pomoże ktoś?
levy52 - 12-05-2009, 14:49
sadamq napisał/a: | Mam problem.. Otóż wgrałem robocika, wszedłem do PA--->Ogólne--->Robocik i nie skopiowałem zapytania.. Teraz gdy usuwam i wgrywam te pliki zapytanie się nie wyświetla Pomoże ktoś? |
wykonaj to zapytanie:
Kod: | CREATE TABLE phpbb_robocik ( id smallint( 5 ) unsigned NOT NULL auto_increment, user_word text NOT NULL, robot_word text NOT NULL, PRIMARY KEY (id) );
CREATE TABLE phpbb_robocik_randtxt ( rand_id smallint(5) unsigned NOT NULL auto_increment, cat_id tinyint(3) unsigned NOT NULL, rand_text text NOT NULL, PRIMARY KEY (rand_id) );
CREATE TABLE phpbb_robocik_randtxt_cat ( cat_id tinyint(3) NOT NULL auto_increment, cat_desc varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (cat_id) );
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_wulg tinyint(3) default '0';
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_id', '');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_on', '0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_wulg_on', '0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_max_user_wulg', '5');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_warning_text_wulg', '[b]{\$name} :!: Nie tolerujemy przeklenstw! :evil:[/b]');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_warning_text_warn', '{\$name} Dostales warna :!:');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name , config_value) VALUES ('robocik_warn_reason', 'Przeklenstwa w ShoutBoxie.'); |
sadamq - 12-05-2009, 17:40
Po wklejeniu i Twojego zapytania i zapytania wykonanego przez robocika pokazuje mi się: Nie mogę wykonać:...
[ Dodano: 12-05-2009, 20:17 ]
Próbuję, kombinuję z tym i nic..
lampard08 - 12-05-2009, 23:13
ja wszystko wgrałem, zainstalowałem i jak wchdozę do panelu admina ==> robocik to wyskakuje takie cś:
Cytat: | Template->make_filename(): Error - template file not found: admin/robocik_body.tpl |
joli - 12-05-2009, 23:19
koziolek napisał/a: | 1. Otwieramy plik robocik_2.0_readme.txt i wykonujemy zawarte w nim instrukcje. |
lampard08, zrób to.
sadamq - 13-05-2009, 07:10
Pomoże ktoś z tym zapytanie? Wychodzi na to, że jest złe..
levy52 - 13-05-2009, 15:30
Mi to zapytanie co podałem działa
lampard08 - 15-05-2009, 22:48
mi również to zapyytanie nie działa Prosze o instrukcję dokładną krok po kroku gdyż może źle coś robię albo nie w tym co trzeba
karilaja - 16-05-2009, 18:49
Cytat: | mi również to zapyytanie nie działa | może masz inny prefiks w tabelach forum? Jeśli tak to użyj ten prefiks a nie phpbb_
pawelooss - 17-05-2009, 23:27
KLU napisał/a: | Zainstalowałem wszystko jak powinno być i wyskakuje mi błąd:
Kod: | Could not insert shoutbox message
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry '21912' for key 1
INSERT INTO phpbb_shoutbox VALUES(21912, 2755, 'Witam', '1215898958')
Line : 279
File : shoutbox_view.php |
Wyskakuje mi wtedy, gdy włącze Robocika i napisze w SB jakąs wiadomośc na którą ma Robot odpowiedzieć.
Co mam z tym fantem zrobić? Plz help! |
Podbijam! Nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie, więc proszę o pomoc. Może ma to związek z SF?
|
|
|