To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Forum images

Tommekk80 - 31-08-2011, 20:59

xPaktofonika, próbowałeś linka bezpośredniego (http://adres obrazka)?
Saterek - 02-09-2011, 23:02

Mam problem jak inni, ale żaden sposób mi nie pomógł. Mianowicie chodzi o dodawanie obrazków. Wykonałem zapytanie do SQL (pozytywnie) oraz próbowałem wszystkich sposobów podanych w temacie, nic nie pomaga, cały czas gdy wkleję jakikolwiek adres ( czy to do folderu w ftp czy bezpośredni link) znika to co wpisałem w linijce a obrazek się nie zmienia, proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.

Nex[T] - 25-09-2011, 00:36

Jak to zainstalowac. HELP!
Tommekk80 - 25-09-2011, 07:27

Saterek,
Cytat:
Strona została zawieszona

Popraw adres forum w profilu.

Nex[T], http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10014

inviziga - 22-10-2011, 16:08

dzięki :-) szybko i bez problemów się wgrało :mrgreen:

[ Dodano: 23-10-2011, 17:41 ]
czy jest możliwość aby te ikony zmieniły się w momencie kiedy w danej kategorii są nowe nieprzeczytane posty? np. pulsowały?

FRONCO - 29-10-2011, 18:41

A ja mam problemik

gdy wchodzę w PA/fora/zarządzaj wyskakuje taki błąd

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected '=' in /home/csabudab/public_html/admin/admin_forums.php on line 995

nie wiem co mam zmienić dam całą linijke 995

Kod:
SET forum_name = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumname']) . "', cat_id = $cat_id, forum_desc = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumdesc']) . forum_image_url = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumimageurl']). "',"', forum_status = " . intval($HTTP_POST_VARS['forumstatus']) . ", forum_sort = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumsort']) . "', password = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['password']) . "', forum_color = '" . str_replace("\'", "''", str_replace("#", "", $HTTP_POST_VARS['forum_color'])) . "', forum_moderate = $post_moderate, locked_bottom = $locked_bottom, no_count = $post_no_count, forum_trash = $forum_trash, forum_separate = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_separate']) . ", forum_show_ga = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_show_ga']) . ", forum_tree_req = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_req']) . ", forum_tree_grade = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_grade']) . ", forum_no_helped = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_helped']) . ", forum_no_split = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_split']) . ", topic_tags = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['topic_tags']) . "', prune_enable = " . intval($HTTP_POST_VARS['prune_enable']) . $field_value_sql . "

Woytec - 29-10-2011, 20:07

Jeżeli się zaczyna
Kod:
SET
to pewnie musisz wcisnąć Backspace aby połączyć z poprzednią. Zależy co masz w poprzedniej.

FRONCO - 29-10-2011, 22:09

To od linijki 994 do 996

Kod:
$sql = "UPDATE " . FORUMS_TABLE . "
                SET forum_name = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumname']) . "', cat_id = $cat_id, forum_desc = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumdesc']) . forum_image_url = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumimageurl']). "',"', forum_status = " . intval($HTTP_POST_VARS['forumstatus']) . ", forum_sort = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['forumsort']) . "', password = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['password']) . "', forum_color = '" . str_replace("\'", "''", str_replace("#", "", $HTTP_POST_VARS['forum_color'])) . "', forum_moderate = $post_moderate, locked_bottom = $locked_bottom, no_count = $post_no_count, forum_trash = $forum_trash, forum_separate = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_separate']) . ", forum_show_ga = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_show_ga']) . ", forum_tree_req = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_req']) . ", forum_tree_grade = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_tree_grade']) . ", forum_no_helped = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_helped']) . ", forum_no_split = " . intval($HTTP_POST_VARS['forum_no_split']) . ", topic_tags = '" . str_replace("\'", "''", $HTTP_POST_VARS['topic_tags']) . "', prune_enable = " . intval($HTTP_POST_VARS['prune_enable']) . $field_value_sql . "
                WHERE forum_id = $up_forum_id";

Był bym wdzięczny jeżeli ktoś był by w stanie pomóc

Woytec - 30-10-2011, 09:00

Może daj do załącznika cały plik
FRONCO - 30-10-2011, 13:08

Ok już daje cały załącznik

[ Dodano: 30-10-2011, 13:09 ]
oj sorki za spam nie dodało załącznika coś

[ Dodano: 30-10-2011, 13:10 ]
nie wiem nie chce dodać załącznika więc daje link

http://www.speedyshare.co...dmin_forums.php

Woytec - 30-10-2011, 14:35

sprawdź teraz
FRONCO - 30-10-2011, 14:38

Teraz jest taki błąd po podmianie

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/csabudab/public_html/admin/admin_forums.php on line 995

[ Dodano: 31-10-2011, 17:23 ]
dobra już sobie poradziłem ale dzięki za fatygę

Piteriuz - 12-11-2011, 09:28

Gdzie to niby wgrać :?
MaTeK_ - 12-11-2011, 09:37

Cytat:
Gdzie to niby wgrać

masz instrukcję w paczce

Piteriuz - 12-11-2011, 10:26

Nie ma nic