To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2

siekierzynski - 02-05-2008, 09:24

Knofel, a co z tym, że jak mam włączony link do głosowania na górze strony i jak kliknę na niego to cała strona przesuwa się do góry :?:
Knofel - 02-05-2008, 09:55

Cytat:
Knofel, a co z tym, że jak mam włączony link do głosowania na górze strony i jak kliknę na niego to cała strona przesuwa się do góry

Otwórz plik: rate_field_up.tpl i z linikji:

Kod:
<a onclick="menu()" href="#">

usuń:
Kod:
href="#"

P.S Nowe DEMO

prozak102 - 02-05-2008, 16:55

ja mam w PA
Kod:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/edenkomp/domains/sisx.pl/public_html/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 8

I oczywiście po głosie temat nie zostaje oceniany. Co z tym?

Knofel - 02-05-2008, 17:19

prozak102 napisał/a:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/edenkomp/domains/sisx.pl/public_html/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 8

W paczce była zła wersja pliku tr_admin.php poprawiłem.

prozak102 napisał/a:
I oczywiście po głosie temat nie zostaje oceniany. Co z tym?

Robiłeś update czy świeżą instalację??

prozak102 - 02-05-2008, 17:24

Instalacja Świeża.

Podmiana plików nic nie załatwiła, nadal jest to samo. I jak by można było to proszę o prawidłowe zapytania do sql, bo te w instrukcji nie działają jak trzeba.

Knofel - 02-05-2008, 17:39

Wrzuciłem nową paczkę. Nadpisz plik rate_field_up.tpl to powinno rozwiazać problem z nie zapisywaniem oceny.

prozak102 napisał/a:
Podmiana plików nic nie załatwiła, nadal jest to samo.

Kiedy ten błąd się pojawia ?? Bo jeśli modyfikacja jest włączona to znaczy że Panel Administracyjny działa.

Spróbuj te zapytanie (usuń najpierw starą tabele):
Kod:
CREATE TABLE `phpbb_topics_rates_config` (
`top_list` smallint(10) NOT NULL default 30,
`rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL,
`rates_theme` varchar(255) NOT NULL default 'gold',
`min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0,
`forbidden_users` varchar(255) NULL,
`forbidden_topics` varchar(255) NULL,
`forbidden_groups` varchar(255) NULL
) TYPE=MyISAM;

prozak102 - 02-05-2008, 17:54

Knofel napisał/a:
Kiedy ten błąd się pojawia ?? Bo jeśli modyfikacja jest włączona to znaczy że Panel Administracyjny działa.

Pa, działa błąd ten widać tu:

tymek - 22-05-2008, 02:35

hejka!

Mam dwa pytania..
Wszystko fajnie działa ;) Ale jak oddzielać numery tematów (np. wykluczonych)? tak zeby nie było przy nich gwiazdek ??
Próbowałem przecinkiem i średnikiem (z odstępem i bez) ale nie działa.

I.. czy da się jakość poszerzyć pola z nazwątematu ??

///edit:
i czy ta się (jak?) przenieśc pozycję oceniania z dołu (nad szybką odpowiedzią) na górę nad tematem ? (przed pierwszym postem)

Knofel - 22-05-2008, 12:22

tymek napisał/a:
Wszystko fajnie działa Ale jak oddzielać numery tematów (np. wykluczonych)? tak zeby nie było przy nich gwiazdek ??

Gwiazdki będą zawsze, tylko nie będzie możliwość oceniania tego tematu.

tymek napisał/a:
i czy ta się (jak?) przenieśc pozycję oceniania z dołu (nad szybką odpowiedzią) na górę nad tematem ? (przed pierwszym postem)

{RATE_FIELD_OUTPUT_DOWN}

przenieś na góre

tymek - 22-05-2008, 13:25

Oki dzieki @Knofel! :)
Fajny modzik :)

Mam jeszce pytanko:

Hmm jak dodałem jesze linka na strone głowną fortum z "Top Lista" to jak zrobić zeby zamias teg otop lista wyświetlał mi sięwłasny tekst ? - np. "najwyżej oceniane..." ? ;>

i co z tąszerokością forum ;> da sięto jakoś zmienic ? tak zeby zmniejszyc troche szerokość pol "odpowiedzi" itd na korzysc pola "nazwa tematu"?
I z tym oddzielaniem tematu to oddzilać numery ID - "przecinek" + spacja ?

Knofel - 22-05-2008, 13:27

Cytat:
Hmm jak dodałem jesze linka na strone głowną fortum z "Top Lista" to jak zrobić zeby zamias teg otop lista wyświetlał mi sięwłasny tekst ? - np. "najwyżej oceniane..." ? ;>

language/lang_polish/lang_tr.php
Kod:
$lang['Topic_Rate_Top_List'] = 'Top Lista:';

Cytat:
i co z tąszerokością forum ;> da sięto jakoś zmienic ? tak zeby zmniejszyc troche szerokość pol "odpowiedzi" itd na korzysc pola "nazwa tematu"?

plik viewforum_body.pl

Cytat:
I z tym oddzielaniem tematu to oddzilać numery ID - "przecinek" + spacja ?

Przecinki 1,2,3,4

tymek - 22-05-2008, 13:33

Wielkie THX !!

Co do tej szerokości tabel to sie na tym nie znam ;p ale do tego napisze osobny Topic zeby tu bałaganu nie robic ;)

Jeszce raz dzięki !

[ Dodano: 22-05-2008, 16:46 ]
hm wpisałem ID wykluczonych tematów tak ja knapisałes.. 118,250,itd.
Ale nadal, po tym mogłrem w nich zagłosowac.. czyli to nie zadziałało.

A odnosnie jeszce szerokosci tych kolumn.. to w ktorym miejscu sie je zmienia w tym pliku ;>

animefan - 23-05-2008, 14:24

Czesc!

Najpierw chciałbym podziękowaćza fajny moD :)

I mam dwa pytania:

1. Jak zrobić aby w polu pod awatarem (tam gdzie np. jestpokazana ilość postów) była takze pokazana ilość wystawionych ocen przez urzytkownika?
2. Jak zrobić, zeby w TOP (Najlepiej oceniane tematy) była jeszce podawana ilość oddanych głosów na dany temat?

I.. co to są"puste wpisy" ?

tymek - 30-05-2008, 18:35

1. Mam miła niespodzankę dla zwolennikow skali oceniania 1 - 10 ;)
Dzieki autorowi modu, udało mi sie przerobic tą modyfikacje - zmienic skale oceniania z 1 - 5, do 1 - 10 + przerobic grafikę (gwiazdki).
Jak skoczne dopracowywanie od strony wizualnej to powrzucam tutaj pliki ktore nalezy podmienic zeby miec skale 1 - 10, oraz themy do tej skali :) (porobie tez nowe)

Wyszedł tylko z tego jeden problem.. System sortowania TOP ocen zle rozpoznaje ocene 10

W TOP- najwyzzej oceniane tematy sortowane sa wg oceny - nawyzszą jest 9, a nie 10
wygląda to tak :

+ Tematy z ocenami 10 przyjmują za obrazek (gwiazdki) ocenę 1 - jedna gwiazdka zamiast 10..

Jak to naprawic? Tak zeby sortowało normalnie i zeby tematy z oceną 10 były na pierwsyzm miejscu ?

Irys - 01-06-2008, 11:43

A mi nie działa. znaczy mam ok wszystko zrobione ale właże do podforum i mi wyskakuje biala str. ;/