1.12.7 i starsze - Topics Rate System v. 10.2
siekierzynski - 02-05-2008, 09:24
Knofel, a co z tym, że jak mam włączony link do głosowania na górze strony i jak kliknę na niego to cała strona przesuwa się do góry
Knofel - 02-05-2008, 09:55
Cytat: | Knofel, a co z tym, że jak mam włączony link do głosowania na górze strony i jak kliknę na niego to cała strona przesuwa się do góry |
Otwórz plik: rate_field_up.tpl i z linikji:
Kod: | <a onclick="menu()" href="#"> |
usuń:
P.S Nowe DEMO
prozak102 - 02-05-2008, 16:55
ja mam w PA Kod: | Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/edenkomp/domains/sisx.pl/public_html/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 8 |
I oczywiście po głosie temat nie zostaje oceniany. Co z tym?
Knofel - 02-05-2008, 17:19
prozak102 napisał/a: | Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/edenkomp/domains/sisx.pl/public_html/topics_rate_functions/tr_admin.php on line 8 |
W paczce była zła wersja pliku tr_admin.php poprawiłem.
prozak102 napisał/a: | I oczywiście po głosie temat nie zostaje oceniany. Co z tym? |
Robiłeś update czy świeżą instalację??
prozak102 - 02-05-2008, 17:24
Instalacja Świeża.
Podmiana plików nic nie załatwiła, nadal jest to samo. I jak by można było to proszę o prawidłowe zapytania do sql, bo te w instrukcji nie działają jak trzeba.
Knofel - 02-05-2008, 17:39
Wrzuciłem nową paczkę. Nadpisz plik rate_field_up.tpl to powinno rozwiazać problem z nie zapisywaniem oceny.
prozak102 napisał/a: | Podmiana plików nic nie załatwiła, nadal jest to samo. |
Kiedy ten błąd się pojawia ?? Bo jeśli modyfikacja jest włączona to znaczy że Panel Administracyjny działa.
Spróbuj te zapytanie (usuń najpierw starą tabele):
Kod: | CREATE TABLE `phpbb_topics_rates_config` (
`top_list` smallint(10) NOT NULL default 30,
`rate_field_type` tinyint(1) NOT NULL,
`rates_theme` varchar(255) NOT NULL default 'gold',
`min_posts` smallint(10) UNSIGNED NOT NULL default 0,
`forbidden_users` varchar(255) NULL,
`forbidden_topics` varchar(255) NULL,
`forbidden_groups` varchar(255) NULL
) TYPE=MyISAM; |
prozak102 - 02-05-2008, 17:54
Knofel napisał/a: | Kiedy ten błąd się pojawia ?? Bo jeśli modyfikacja jest włączona to znaczy że Panel Administracyjny działa. |
Pa, działa błąd ten widać tu:
tymek - 22-05-2008, 02:35
hejka!
Mam dwa pytania..
Wszystko fajnie działa Ale jak oddzielać numery tematów (np. wykluczonych)? tak zeby nie było przy nich gwiazdek ??
Próbowałem przecinkiem i średnikiem (z odstępem i bez) ale nie działa.
I.. czy da się jakość poszerzyć pola z nazwątematu ??
///edit:
i czy ta się (jak?) przenieśc pozycję oceniania z dołu (nad szybką odpowiedzią) na górę nad tematem ? (przed pierwszym postem)
Knofel - 22-05-2008, 12:22
tymek napisał/a: | Wszystko fajnie działa Ale jak oddzielać numery tematów (np. wykluczonych)? tak zeby nie było przy nich gwiazdek ?? |
Gwiazdki będą zawsze, tylko nie będzie możliwość oceniania tego tematu.
tymek napisał/a: | i czy ta się (jak?) przenieśc pozycję oceniania z dołu (nad szybką odpowiedzią) na górę nad tematem ? (przed pierwszym postem) |
{RATE_FIELD_OUTPUT_DOWN}
przenieś na góre
tymek - 22-05-2008, 13:25
Oki dzieki @Knofel!
Fajny modzik
Mam jeszce pytanko:
Hmm jak dodałem jesze linka na strone głowną fortum z "Top Lista" to jak zrobić zeby zamias teg otop lista wyświetlał mi sięwłasny tekst ? - np. "najwyżej oceniane..." ? ;>
i co z tąszerokością forum ;> da sięto jakoś zmienic ? tak zeby zmniejszyc troche szerokość pol "odpowiedzi" itd na korzysc pola "nazwa tematu"?
I z tym oddzielaniem tematu to oddzilać numery ID - "przecinek" + spacja ?
Knofel - 22-05-2008, 13:27
Cytat: | Hmm jak dodałem jesze linka na strone głowną fortum z "Top Lista" to jak zrobić zeby zamias teg otop lista wyświetlał mi sięwłasny tekst ? - np. "najwyżej oceniane..." ? ;> |
language/lang_polish/lang_tr.php
Kod: | $lang['Topic_Rate_Top_List'] = 'Top Lista:'; |
Cytat: | i co z tąszerokością forum ;> da sięto jakoś zmienic ? tak zeby zmniejszyc troche szerokość pol "odpowiedzi" itd na korzysc pola "nazwa tematu"? |
plik viewforum_body.pl
Cytat: | I z tym oddzielaniem tematu to oddzilać numery ID - "przecinek" + spacja ? |
Przecinki 1,2,3,4
tymek - 22-05-2008, 13:33
Wielkie THX !!
Co do tej szerokości tabel to sie na tym nie znam ;p ale do tego napisze osobny Topic zeby tu bałaganu nie robic
Jeszce raz dzięki !
[ Dodano: 22-05-2008, 16:46 ]
hm wpisałem ID wykluczonych tematów tak ja knapisałes.. 118,250,itd.
Ale nadal, po tym mogłrem w nich zagłosowac.. czyli to nie zadziałało.
A odnosnie jeszce szerokosci tych kolumn.. to w ktorym miejscu sie je zmienia w tym pliku ;>
animefan - 23-05-2008, 14:24
Czesc!
Najpierw chciałbym podziękowaćza fajny moD
I mam dwa pytania:
1. Jak zrobić aby w polu pod awatarem (tam gdzie np. jestpokazana ilość postów) była takze pokazana ilość wystawionych ocen przez urzytkownika?
2. Jak zrobić, zeby w TOP (Najlepiej oceniane tematy) była jeszce podawana ilość oddanych głosów na dany temat?
I.. co to są"puste wpisy" ?
tymek - 30-05-2008, 18:35
1. Mam miła niespodzankę dla zwolennikow skali oceniania 1 - 10
Dzieki autorowi modu, udało mi sie przerobic tą modyfikacje - zmienic skale oceniania z 1 - 5, do 1 - 10 + przerobic grafikę (gwiazdki).
Jak skoczne dopracowywanie od strony wizualnej to powrzucam tutaj pliki ktore nalezy podmienic zeby miec skale 1 - 10, oraz themy do tej skali (porobie tez nowe)
Wyszedł tylko z tego jeden problem.. System sortowania TOP ocen zle rozpoznaje ocene 10
W TOP- najwyzzej oceniane tematy sortowane sa wg oceny - nawyzszą jest 9, a nie 10
wygląda to tak :
+ Tematy z ocenami 10 przyjmują za obrazek (gwiazdki) ocenę 1 - jedna gwiazdka zamiast 10..
Jak to naprawic? Tak zeby sortowało normalnie i zeby tematy z oceną 10 były na pierwsyzm miejscu ?
Irys - 01-06-2008, 11:43
A mi nie działa. znaczy mam ok wszystko zrobione ale właże do podforum i mi wyskakuje biala str. ;/
|
|
|