To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja wersji 1.12.7

MQs - 25-08-2012, 14:31

Woytec napisał/a:
Jakie masz ich ustawienia(cookies)?
Wszystko na domyślnych - w przeglądarkach i w configu (oprócz ścieżki skryptu - usunięty backslash).

Raczej pewne, że na localhost jest inaczej*, ale chciałbym mieć możliwość sprawdzenia na wszystkich przeglądarkach przed puszczeniem na serwer - akurat planowałem wrażliwe na przeglądarki zmiany po wydaniu 1.12.7. Pytanie zatem: Jak to ustawić? (ewentualnie wystarczyłaby mi jakaś tymczasowa przeróbka skryptu puszczająca logowanie).

*) Nikt nie zgłaszał problemów i właśnie sprawdzałem 1.12.6p4 na localu - (IE/Chrome) logowanie przechodzi, a z pref. i zapamiętywaniem ukrywania było to samo.

-----
edit: Dobra, poradziłem sobie. Chodzi o domenę - musi być co najmniej drugiego poziomu (z kropką) - link.

Hapinho - 25-08-2012, 15:00

A jeszcze mam pytanie, bardzo denerwują mnie te ostrzeżenia odnośnie innych sum kontrolnych plików.

Można je w jakiś sposób samemu zaktualizować ?

xlesiu - 25-08-2012, 16:19

Hapinho, http://www.przemo.org/php...pic.php?t=11078
Hapinho - 25-08-2012, 18:18

To znowu ja i ostatni raz ja :)

Czy to normalne, że po manualnej aktualizacji, w checkfiles wersję bazy mam 1.12.7 , ale w czerwonym kolorze i bez OK ? :D

Woytec - 25-08-2012, 19:09

Nadpisz plik check_files tym z paczki
Hapinho - 27-08-2012, 00:35

hmmm jak przerzucić datę/czas na shoutboxie na prawą stronę ? na nie ajaxowym jeszcze ogarniałem, ale ttutaj niezbyt
Johny8564 - 27-08-2012, 09:23

Siema. Dzisiaj postanowiłem zaktualizować swoje forum. Wgrałem folder "Script" wpisałem w wyszukiwarkę link i wyskoczyła instalacja. No i nagle komunikat że 100 powiodło się a 600 nie udało się. Wgrałem kopię plików na bazę ftp. W stopce forum niby pisze że najnowsza wersja ale takie małe pytanko do was. Czy nie zaszkodziło to forum? Poza tym wszystko sprawdziłem i forum działa.
xlesiu - 27-08-2012, 10:52

Johny8564, http://www.przemo.org/php...p=747141#747141
paweo - 27-08-2012, 11:16

Witam ;]
Po zainstalowaniu tej nowej wersji zawiesza się forum na moim komputerze (nie działają przyciski i linki), a na kolegi komputerze zawiesza się paleta kolorów :|

Johny8564 - 27-08-2012, 13:14

xlesiu, czyli jeżeli dobrze zrozumiałem, wszystko przebiegło pomyślnie i mam wgrać gotowe pliki do bazy ftp tak?
kraszul - 27-08-2012, 23:52

NineX napisał/a:
.::Trac3r::., wykonaj instrukcję:

viewtopic.php

Kod:
znajdź 2x:
            $temp_url = append_sid("posting.$phpEx?mode=delete

dodaj przed:
            $back_url .= '&sid='.$userdata['session_id'];

Sprawdź czy zadziała, jeśli tak będzie, to mój karygodny błąd, który nie powinien mieć miejsca. :/

U mnie ten problem nadal jest ale wziąłem posting.php ze starszej wersji forum i działa, teraz pytanie czy to może powodować jakieś błędy ?

kraszul - 27-08-2012, 23:53

Zaktualizowałem forum do najnowszej wersji i wszystko już działa jak powinno oprócz:
posting.php - wrzuciłem od 1.12.6 i działa normalnie, gdy mam posting.php z 1.12.7 to przy usuwaniu wiadomości buttonem wyskakuje mi właśnie
Kod:
Sesja połączenia wygasła lub numer id sesji jest nieprawidłowy Spróbuj ponownie

Myślę,że to problem od skryptu bo nawet usuwanie tabeli nic nie dawało

NineX napisał/a:
.::Trac3r::., wykonaj instrukcję:

viewtopic.php

Kod:
znajdź 2x:
            $temp_url = append_sid("posting.$phpEx?mode=delete

dodaj przed:
            $back_url .= '&sid='.$userdata['session_id'];

Sprawdź czy zadziała, jeśli tak będzie, to mój karygodny błąd, który nie powinien mieć miejsca. :/

U mnie ten problem nadal jest ale wziąłem posting.php ze starszej wersji forum i działa, teraz pytanie czy to może powodować jakieś błędy ?

LordRuthwen - 28-08-2012, 07:57

Zróbcie jeszcze żeby pokazywało w PA, że wyszła nowa wersja, bo ja się dopiero dziś zorientowałem, że jest :)
emiloski94 - 28-08-2012, 10:06

Mam ten problem, ale w index.php
w ogóle nie ma dostępu na forum...

hatake00 - 29-08-2012, 23:37

Zainstalowałem czyste najnowsze phpbb2 by przemo i przy dodawaniu postów, strona po prostu jakby się odświeża. Zaznaczam, iż dzieje się tak nawet na subsilver, a swój własny styl zaktualizowałem (i działa mi rejestracja oraz logowanie).