To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

HydePark - Dlaczego ONI to robi?? :> :-/

Sunvill - 08-03-2008, 00:38

I tylko jedna jedyna osoba zalapala wirusa?
Tavaro - 08-03-2008, 00:39

Ech... Niektóre antywiry traktują pętle jako złośliwy kod, ot w czym rzecz :P
Radek - 08-03-2008, 00:46

nicon- napisał/a:
że Twoje forum jest zawirusowane

:lol: nicon, ale żeś palnął. Żadnych wirusów nigdzie nie ma, było o tym na forum wiele razy ;p

Sunvill - 08-03-2008, 00:55

No ja sie tez nie popisalam :oops: ale w pierwszej chwili jak siadlam do kompa i to przeczytalam to pomyslalam 'no bomba teraz mi tylko masowej paniki na forum brakuje ze wirus' :roll:
gaku - 08-03-2008, 10:46

nicon- napisał/a:
Ja tu widzę tylko fakt
ja tu widzę tylko Twoją niewiedzę. Idealne do tego tematu :D
Sunvill napisał/a:
całe szczęście że mam dobrego anty....
Sunvill napisał/a:
A anty mam Kasperskyego 6.0.
ta osoba przeczy sobie samej... Antivirus, który krzyczy o byle co nie jest dobry. Ogólnie heurystyka źle ustawiona a baza też czasem szwankuje
INIM - 08-03-2008, 11:47

Sunvill napisał/a:
A anty mam Kasperskyego 6.0.

A najnowsza wersja to 7.0 ;)

arcy - 08-03-2008, 20:28

nicon- napisał/a:
Ja tu widzę tylko fakt, że Twoje forum jest zawirusowane

Bosko :lol: macie rację pasuje do tematu :lol:
Ech... tak to jest jak się FAQ nie czyta...
http://www.przemo.org/php...ic.php?p=290102

INIM napisał/a:
A najnowsza wersja to 7.0
8,0 Beta :P ;) Ale nie polecam próbować bo przepuszcza wirusy :]
INIM - 08-03-2008, 21:22

Najnowsza stabilna :P .
Mich@ł - 08-03-2008, 22:05

INIM napisał/a:
A najnowsza wersja to 7.0 ;)

arcy napisał/a:
,0 Beta :P ;)

lol a ja się zatrzymałem na wersji 6.0 ;p i Kaspersky nie krzyczy o aktualizacje ;)

nicon - 09-03-2008, 09:15

Tak więc ludzie. Niekoniecznie. Słyszałem o tym i niekoniecznie to musi być to. Kaspersky mimo wszystko to porządny program antywirusowy, nie powinien brać pod uwagę tego w sumie buga. Tak czy siak, na moim forum co chwile jakiś skrypt zmieniał trzy pliki na forum, nie pamiętam już jakie, dopisywał drobny skrypcik, który mimo wszystko mógł uszkodzić pewne systemy (pozdrowienia dla Windowsiarzy!). Dziewczyna nie powiedziała jaki dokładnie pojawia się komunikat w AV, więc dzieciaki powiem wam tak: byście byli świetnym TechSupport [: Z takim podejściem, gratuluje. Nadajecie się do tego tematu (:
gaku - 09-03-2008, 09:23

a Ty jak zwykle nie umiesz się przyznać do błędu. Sprawa jest potwierdzona (bodajże nawet przez samo laboratorium kasperskiego) więc nie wymyślaj już.

a co do tematu... chciałem po ilu takich ancymonkach dziennie nie wytrzymujecie ?

nicon - 09-03-2008, 10:47

gaku napisał/a:
Sprawa jest potwierdzona

Potwierdzona? A gdzie ta dziewczyna podała dokładny komunikat jaki wyskoczył w Kasperskym?

gaku napisał/a:
(bodajże nawet przez samo laboratorium kasperskiego)

link poproszę [:

arcy - 09-03-2008, 13:40

nicon- napisał/a:
Potwierdzona? A gdzie ta dziewczyna podała dokładny komunikat jaki wyskoczył w Kasperskym?
Potwierdzona - wystarczy wejść na jej forum i kliknąć "Zobacz posty bez odpowiedzi", "zobacz posty nieprzeczytane" itp.
Kod:
Kaspersky Internet Security 7.0
The requested URL http://mamatata.co.uk/forum/search.php?search_id=unanswered is infected with Trojan.JS.WindowBomb.a virus

nicon- napisał/a:
link poproszę

http://www.viruslist.com/...JS.WindowBomb.a
Cytat:
When the page is loaded, the browser automatically starts opening an infinite number of blank windows. This will cause the system to crash.

Alarm ten wywołuje opcja "Otwórz wszystkie w nowych oknach" dostępna na stronie z postami bez odpowiedzi czy innych z podobnym kodem.

Sunvill, to niegroźny i fałszywy alarm wszczynany przez Kasperskego. Możesz spać spokojnie.

nicon-, nie siej paniki to raz. Dwa - zanim zaczniesz oskarżać, że nic nie robimy i nie nadajemy się do niczego to sam sprawdź o czym jest mowa. Nie sprawdziłeś, ale jak widzę do powiedzenia masz mnóstwo. To, że Twoim zdanim Kaspersky nie powinien brać czegoś pod uwagę nie znaczy, że tak jest. Kaspersky wszczyna fałszywe alarmy - wystarczy wejść na forum, sprawdzić i poczytać artykuły czy to w kaspersky lab czy to tutaj na forum.
Ja to sprawdziłem. Ty nie. Zatem zwracam się z uprzejmą prośbą abyś na przyszłość nie opowiadał głupot i nie straszył ludzi :/

nicon - 09-03-2008, 18:52

arcy napisał/a:
nicon- napisał/a:
Potwierdzona - wystarczy wejść na jej forum i kliknąć "Zobacz posty bez odpowiedzi", "zobacz posty nieprzeczytane" itp.
Kod:
Kaspersky Internet Security 7.0
The requested URL http://mamatata.co.uk/forum/search.php?search_id=unanswered is infected with Trojan.JS.WindowBomb.a virus

arcy, wiesz... Przykro mi - nie korzystam z Windowsa. Byś czytał ze zrozumieniem, to byś wiedział (:
arcy napisał/a:
Dwa - zanim zaczniesz oskarżać, że nic nie robimy i nie nadajemy się do niczego to sam sprawdź o czym jest mowa.

Gdzie was 'oskarżałem'?

arcy napisał/a:
nie straszył ludzi

Przestraszyłeś się? Wybacz, misiu *: Mam nadzieję, że będziesz mógł spać, bo jak nie będziesz mógł z powodu dzisiejszych emocji wywołanych moim przestraszeniem Ciebie, to będę miał poczucie winy... :/

arcy - 09-03-2008, 21:02

nicon- napisał/a:
arcy, wiesz... Przykro mi - nie korzystam z Windowsa. Byś czytał ze zrozumieniem, to byś wiedział (:
No to skoro wcale nie korzystasz z Windy i Kasperskego to po co w ogóle bierzesz udział w dyskusji? Nie wiesz co to za alarm, nie wiesz kiedy występuje, ale do powiedzenia masz całą masę mądrości. Ech.
A wycieczki osobiste sobie daruj, bo tylko jeszcze bardziej się kompromitujesz. Daj sobie na wstrzymanie.
Nie mam zamiaru się z Tobą publicznie szczypać. Jak masz jakiś osobisty problem to pisz na PW.
Każdy Twój następny głupawy post będzie usuwany.

Sprawa domniemanego wirusa została wyjaśniona. Temat w faq został uzupełniony.
Na tym proponuję zakończyć watek poboczny i wrócić do tematu. Gracias.