Portal - Przekierowanie do portalu po wejsciu na strone
Bucu - 15-09-2009, 13:13
zrob na ftp index.html i w nim przekierowanie do portal.php, albo przez htaccess. to sa dwa najpopularniejsze chyba rozwiazania.
pheaton_pl - 16-09-2009, 10:56
no to teraz ja mam problem...
miałem .htaccess i wszystko pięknie działało do wczoraj... i nie wiem co z tym zrobić..
a najgorsze jest to, że tylko ten sposób u mnie działał...
tosiek - 16-09-2009, 17:08
pheaton_pl, do pliku index.php dodaj:
Kod: | <?php
if($_SERVER['REQUEST_URI']=='/'){
header('Location: portal.php');
}
?> |
PO wejściu na stronę przeniesie cie na portal.
anesco1 - 21-09-2009, 10:34
tosiek, A w ktorym miejscu dokladnie to wstawic na samym poczatku??
tosiek - 21-09-2009, 16:52
anesco1, najlepiej na początku
gruntek - 28-10-2009, 01:11
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest utworzenie pliku index.html ponieważ nie zmienia się nic poza tym, że przy wejściu na "www.twoja_strona.pl" wchodzisz na portal.
Można je zastosować również, gdy serwer zaczyna od pliku index.php.
Należy:
Utworzyć plik index.html
Kod: | <html>
<head>
<meta http-equiv="Refresh" content="0; url=portal.php">
</head>
</html> |
oraz na samym początku index.php wstawić (to robimy tylko w przypadku, kiedy nie zadziała samo utworzenie pliku index.html !! - czyli serwer, na którym jest forum zaczyna od sprawdzania index.php)
if($_SERVER['REQUEST_URI']=='/'){
header('Location: index.html');
}
?> |
Dodatkowo jeżeli chcemy, żeby po zalogowaniu nie przenosiło nas na forum, tylko na portal należy:
W pliku /includes/sessions.php
Znaleźć: Kod: | if ( $user_id == ANONYMOUS )
{
$userdata['user_active'] = $userdata['user_session_time'] = $userdata['user_session_page'] = $userdata['user_lastvisit'] = $userdata['user_level'] = $userdata['user_posts'] = $userdata['user_new_privmsg'] = $userdata['user_unread_privmsg'] = $userdata['user_last_privmsg'] = $userdata['user_allow_pm'] = $userdata['user_notify'] = $userdata['user_rank'] = $userdata['user_avatar_type'] = $userdata['user_next_birthday_greeting'] = $userdata['user_badlogin'] = 0;
} |
i za tym wstawić : Kod: | redirect("portal.php"); |
pikawa123 - 07-11-2009, 10:02
Ja mam taki problem. Stworzyłem plik .htaccess z treścią:
Cytat: | DirectoryIndex portal.php index.php index.htm index.html |
Wchodząc na forum pod linkiem www.warhammer40kdow.xaa.pl świetnie przenosi mnie na portal. Lecz google zaindeksowalo moją strona pod adresem www.warhammer40kdow.xaa.pl/index.php. Jak zrobić aby po pierwszym wejściu na stronę z index.php przekierowało nas na forum a poźniej już nie jak zrobic aby google indeksowało strone bez index.php
raffeek - 26-11-2009, 10:37
Wybaczcie mały powrót do pytania na poziomie podstawowym, ale to chyba nadal dotyczy tematu głównego. A czy da zrobić odwrotnie, tzn. tak, żeby jako strona główna było zawsze forum, a na tym forum będzie menu z kategoriami, które będą linkować do poszczególnych podstron portalu? Czyli mniej więcej tak, że forum ma swoje różne podstrony (ale w znaczeniu "standardowych" stron, a nie podstron z tematami i postami). Idea jest taka, żeby nie pisać nowych podstron zupełnie od początku, ale uczynić z nich część portalu.
Czy taki zabieg jest w ogóle możliwy?
Dzięki.
Macintosh - 16-12-2009, 23:19
Utworzyłem .htaccess, wstawiłem DirectoryIndex portal.php i niby ok. Ale gdy odświeżam, wchodzi na forum.
[ Dodano: 16-12-2009, 23:33 ]
A teraz w PA nie mogę wejść! I portal ma index nawet jak wywale .ht
Kamil_Silver - 27-12-2009, 13:30
niewiem czy to bylo napisane wczesniej, nei chcialo mi sie tyle postow pisac ale tu jest latwy sposob by to zrobic tak jak Przemo napsial ale szybciej przez PHP
w index.html wklejamy:
header('Location: portal.php');
?> |
i potem w .htaccess wklejasz:
Kod: |
RemoveHandler .html .htm
AddType application/x-httpd-php .php .htm .html |
pozdro
cypeczek - 09-01-2010, 16:12
sposów użytkownika gruntek działa bez problemów.
rafflex - 09-01-2010, 16:30
gruntek napisał/a: | Dodatkowo jeżeli chcemy, żeby po zalogowaniu nie przenosiło nas na forum, tylko na portal należy: (.......) |
Wszystko fajnie działa, ale:
Gdy pierwszą ładującą się stroną jest Portal i tam się logujemy, to po zalogowaniu jesteśmy cały czas w Portalu.
Natomiast, gdy z Portalu niezalogowani przejdziemy do Forum i tam się logujemy, to po zalogowaniu przerzucani jesteśmy do Portalu.
Moje pytanie: Czy da się zrobić tak, by pozostać na przeglądanej stronie po zalogowaniu? Czyli jeśli jesteśmy w Portalu i tam się logujemy - zostajemy w Portalu, jeśli zaś jesteśmy w Forum i tam się logujemy - pozostajemy w Forum.
cypeczek - 10-01-2010, 21:32
Podpisuję się pod postem wyżej. Rzeczywiście jest taki problem. Dałby radę ktoś poprawić ten kod?
FaithlessGod - 14-01-2010, 01:35
Ja mam inny problem. Gdy wpiszę www.szczyptakultury.pl jest ok, wrzuca mnie na portal. Ale gdy wpiszę samo szczyptakultury.pl automatycznie mnie wylogowuje.
twoje_forum - 14-01-2010, 19:47
A teraz może ktoś podpowie jak usunąć portal?
Niestety nikt nie odpisuje na mojego posta z problemem więc postanowiłem po prostu go usunąć tylko teraz jak
|
|
|