To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak ustawia? Cookies? Cz?sty powód b??dów na forum.

p4r3k - 03-12-2005, 22:38

Witam przeczytałem wszystkie posty w tym temacie prubowąłem nawszytkie jaki mi przyszły do głowy pomysły i nic :( niby nie wyświetla juz tego błędy że mam zła nazwe cookie czy jakos takale nie moge sie zalogowac.. :( co moge ztym zrobić co mam źle.. ?

[ Dodano: 03-12-2005, 22:39 ]
http://members.lycos.co.uk/p4r3k/phpbb2/index.php
taki jest adres mojejj strony

--------------
ale wchodze na strone przez aliasa www.bestforyou.fuks.pl czy to cos zmienia ., ?

[ Dodano: 03-12-2005, 22:40 ]
a przy tym logowaniu to jak daje zaloguj to wyskakuje mi żę nie moze wyświetlić strony :( :(?

ORI - 03-12-2005, 22:46

p4r3k, nie wnerwiaj mnie !!! Napisalem Ci w poprzednim temacie ktorym zamknalem ze aliasu sie nie ustawia jako domeny cookie! Ile razy mam powtarzac ?!
p4r3k - 03-12-2005, 22:48

wy sie chyba na mnie uwzieliscie ja szukam pomocy a wy nie wime .. no to jeśli nie moge aliasem to i tak mam normlanie napisane bo serwer mam w lycosie i nie moge sie zalogoiwać :( wyśiwetlami zę nie mozę wyśiwetlić storny :( :(
ORI - 03-12-2005, 22:51

Kur*** jak masz serwer na lycosie to wpisujesz members.lycos.co.uk :evil: Mam ochote CI dac kolejnego warna i bedzie 90 dni spokoju z Toba :evil: Poza tym masz temat w
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w
F.A.Q.
jak instalowac forum na lycosie :x

menol - 11-12-2005, 15:24

Siema. Wczoraj ustawiłem bezpieczne cookie.
Rano gdy wbiłem na forum nie mogłem się już zalogować, jak wbijałem do PA to pisało "Invalid Session".
Weszłem do phpmyadmina, wyłączyłem w nim bezpieczne cookie i...nadal nie działa :|
Nikt nie może się zalogować, w PA dalej Invalid Session. :roll:
Nic innego w PA nie zmieniałem. Jak coś to kod fragmentu tabeli "phpbb_config":
Kod:

config_id    1   
             board_disable       
             sitename    Fishing Simulator 2   
             site_desc    Nowa wersja polskiego portalu o Fishing Simulator ...   
             cookie_name    phpbb2mysql   
             cookie_path    /   
             cookie_domain    www.fishsim.be   
             cookie_secure    0   
             session_length    3600

O co może chodzić?? :?

@Hlopcyk
Niewiem o co biega z tą stopką, była, a nie ma :/ Nie ja to usunąłem, ale i tak przepraszam. Nakładam nowe pliki forum na stare, także stopka wróci. Może ktoś wlazł mi na ftp - hasło było proste i krótkie :/ Chyba że coś pochrzaniłem, bo robiłem update z 1.94 do 1.9.5, a potem znowu wróciłem do 1.9.4 bo myślałem że afera z logowaniem to może wina update'u. Niewiem czemu nie ma, ale zara będzie :P
Pewnie i tak nie pomożecie, ale stopka jest, coś było zje*><, ale zastapiłem pliki forum nowymi i jest. Poprostu kce być wporządku ;)
btw naprawiłem jush forum ;]

Hlopcyk - 11-12-2005, 15:33

http://www.menol.aplus.pl/forum/

Gdzie jest stopka? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

2 warny...

irekk - 11-12-2005, 16:08

za brak stopki nie znajdziesz tu pomocy :evil:
ORI - 11-12-2005, 16:55

Widze ze stopka juz jest.. Sorry za zdublowane posty ale jakis error FF :oops:
irekk - 11-12-2005, 16:56

jak ja lubie takich ******* co w domene ustawia sobie www.fishsim.be a forum maja na www.menol.aplus.pl :mrgreen: no porpostu kandydat na warna :mrgreen:
behem0th - 13-12-2005, 22:31

hmmm... a ja sobie czytałem u góry żeby nie dawać żadnych ~... chyba ciut niekumaty jestem :D Mam forum na http://sylwex.pl/~nalmat/forum to nazwe domeny ustawiam sylwex.pl/~nalmat ... a cookie tak samo.. (a ścieżkę skryptu forum/? Bo jezeli tak to mi automatyczne logowanie nie działa. Próbowałem już dawac z www (wtedy to samo jest) ... Cholera zgłupiałem już do reszty ;)
geman - 13-12-2005, 22:39

nazwa domeny
Kod:
sylwex.pl

ścieżka skryptu
Kod:
/~nalmat/forum/

behem0th - 13-12-2005, 22:41

hmmm wiesz... naprawde zgłupiałem ... działać działa ale kolejny raz łapie się na czymś tak prostym, że mi się płakać chce :D Dzieki! Wszystko jest ok, to tylko moja mała głupota :)

No a teraz dziwy... Jestem sobie w pracy mam tutaj IE i... automatyczne logowanie znowu nie działa... (IE ustawione standardowo), wywalałem ciastka i też to samo. Na operze działa bez zarzutu, musiałem widocznie coś przeoczyć w ustawieniach IE (albo firewall cos miesza?) - ma ktoś jakies propozycje?

Asko - 16-12-2005, 13:55

witam,

mam taki problem. Do wczoraj forum działało na adresie tymczasowym dzisiaj była zmiana na adres właściwy i sie sypie :?

Chodzi o to że:

po pierwsze jest problem z logowaniem ( nie ma takiej strony - błąd 404 )

po drugie jest problem żeby wejsc w czesc postów

dlatego wydaje mi się że moze to byc problem z ciachami - poprawcie mnie jesli sie myle :)

plizz o pomoc co zrobic

aha cistka mam ustawione tak:

nazwa domeny: kynologia.com.pl
domena Cookie: kynologia.com.pl
nazwaCookie: phpbb2mysql
Ścieżka Cookie: /
Długość sesji: 3600

pozdrawiam

wojtekj - 23-12-2005, 17:02

a ja mam forum na www.lubatowa.pl/~wojtekj jak to ustawic
ORI - 23-12-2005, 17:04

WARN, masz w pierwszym poscie jak to zrobic!