F.A.Q. - Najczęściej Zadawane Pytania - Jak ustawia? Cookies? Cz?sty powód b??dów na forum.
p4r3k - 03-12-2005, 22:38
Witam przeczytałem wszystkie posty w tym temacie prubowąłem nawszytkie jaki mi przyszły do głowy pomysły i nic niby nie wyświetla juz tego błędy że mam zła nazwe cookie czy jakos takale nie moge sie zalogowac.. co moge ztym zrobić co mam źle.. ?
[ Dodano: 03-12-2005, 22:39 ]
http://members.lycos.co.uk/p4r3k/phpbb2/index.php
taki jest adres mojejj strony
--------------
ale wchodze na strone przez aliasa www.bestforyou.fuks.pl czy to cos zmienia ., ?
[ Dodano: 03-12-2005, 22:40 ]
a przy tym logowaniu to jak daje zaloguj to wyskakuje mi żę nie moze wyświetlić strony :(?
ORI - 03-12-2005, 22:46
p4r3k, nie wnerwiaj mnie !!! Napisalem Ci w poprzednim temacie ktorym zamknalem ze aliasu sie nie ustawia jako domeny cookie! Ile razy mam powtarzac ?!
p4r3k - 03-12-2005, 22:48
wy sie chyba na mnie uwzieliscie ja szukam pomocy a wy nie wime .. no to jeśli nie moge aliasem to i tak mam normlanie napisane bo serwer mam w lycosie i nie moge sie zalogoiwać wyśiwetlami zę nie mozę wyśiwetlić storny :(
ORI - 03-12-2005, 22:51
Kur*** jak masz serwer na lycosie to wpisujesz members.lycos.co.uk Mam ochote CI dac kolejnego warna i bedzie 90 dni spokoju z Toba Poza tym masz temat w Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje sie w F.A.Q. | jak instalowac forum na lycosie
menol - 11-12-2005, 15:24
Siema. Wczoraj ustawiłem bezpieczne cookie.
Rano gdy wbiłem na forum nie mogłem się już zalogować, jak wbijałem do PA to pisało "Invalid Session".
Weszłem do phpmyadmina, wyłączyłem w nim bezpieczne cookie i...nadal nie działa
Nikt nie może się zalogować, w PA dalej Invalid Session.
Nic innego w PA nie zmieniałem. Jak coś to kod fragmentu tabeli "phpbb_config":
Kod: |
config_id 1
board_disable
sitename Fishing Simulator 2
site_desc Nowa wersja polskiego portalu o Fishing Simulator ...
cookie_name phpbb2mysql
cookie_path /
cookie_domain www.fishsim.be
cookie_secure 0
session_length 3600 |
O co może chodzić??
@Hlopcyk
Niewiem o co biega z tą stopką, była, a nie ma Nie ja to usunąłem, ale i tak przepraszam. Nakładam nowe pliki forum na stare, także stopka wróci. Może ktoś wlazł mi na ftp - hasło było proste i krótkie Chyba że coś pochrzaniłem, bo robiłem update z 1.94 do 1.9.5, a potem znowu wróciłem do 1.9.4 bo myślałem że afera z logowaniem to może wina update'u. Niewiem czemu nie ma, ale zara będzie
Pewnie i tak nie pomożecie, ale stopka jest, coś było zje*><, ale zastapiłem pliki forum nowymi i jest. Poprostu kce być wporządku
btw naprawiłem jush forum
Hlopcyk - 11-12-2005, 15:33
http://www.menol.aplus.pl/forum/
Gdzie jest stopka?
2 warny...
irekk - 11-12-2005, 16:08
za brak stopki nie znajdziesz tu pomocy
ORI - 11-12-2005, 16:55
Widze ze stopka juz jest.. Sorry za zdublowane posty ale jakis error FF
irekk - 11-12-2005, 16:56
jak ja lubie takich ******* co w domene ustawia sobie www.fishsim.be a forum maja na www.menol.aplus.pl no porpostu kandydat na warna
behem0th - 13-12-2005, 22:31
hmmm... a ja sobie czytałem u góry żeby nie dawać żadnych ~... chyba ciut niekumaty jestem Mam forum na http://sylwex.pl/~nalmat/forum to nazwe domeny ustawiam sylwex.pl/~nalmat ... a cookie tak samo.. (a ścieżkę skryptu forum/? Bo jezeli tak to mi automatyczne logowanie nie działa. Próbowałem już dawac z www (wtedy to samo jest) ... Cholera zgłupiałem już do reszty
geman - 13-12-2005, 22:39
nazwa domeny
ścieżka skryptu
behem0th - 13-12-2005, 22:41
hmmm wiesz... naprawde zgłupiałem ... działać działa ale kolejny raz łapie się na czymś tak prostym, że mi się płakać chce Dzieki! Wszystko jest ok, to tylko moja mała głupota
No a teraz dziwy... Jestem sobie w pracy mam tutaj IE i... automatyczne logowanie znowu nie działa... (IE ustawione standardowo), wywalałem ciastka i też to samo. Na operze działa bez zarzutu, musiałem widocznie coś przeoczyć w ustawieniach IE (albo firewall cos miesza?) - ma ktoś jakies propozycje?
Asko - 16-12-2005, 13:55
witam,
mam taki problem. Do wczoraj forum działało na adresie tymczasowym dzisiaj była zmiana na adres właściwy i sie sypie
Chodzi o to że:
po pierwsze jest problem z logowaniem ( nie ma takiej strony - błąd 404 )
po drugie jest problem żeby wejsc w czesc postów
dlatego wydaje mi się że moze to byc problem z ciachami - poprawcie mnie jesli sie myle
plizz o pomoc co zrobic
aha cistka mam ustawione tak:
nazwa domeny: kynologia.com.pl
domena Cookie: kynologia.com.pl
nazwaCookie: phpbb2mysql
Ścieżka Cookie: /
Długość sesji: 3600
pozdrawiam
wojtekj - 23-12-2005, 17:02
a ja mam forum na www.lubatowa.pl/~wojtekj jak to ustawic
ORI - 23-12-2005, 17:04
WARN, masz w pierwszym poscie jak to zrobic!
|
|
|