To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

Ogłoszenia - Publikacja oficjalnej wersji 1.12.5

kamuii - 23-03-2006, 00:14

To ja się przypomne z niedostarczaniem powiadomien o PW :D
Bigbluee - 23-03-2006, 16:43

U mnie tylko 1 sprawa nie gra. Aktualizacja poszła ok. Style chodzą, nie ma błędów. Problem jest w PA. Gdy wejde do PA i klikne na "Reklama" i "Zaproszone osoby" to znika mi cały panel po lewej stronie i mam Panel Admina bez panelu :shock:
Ktoś wie o co tu chodzi?

Renger - 23-03-2006, 17:43

Bigbluee napisał/a:
Ktoś wie o co tu chodzi?

Prawdopodobnie od tego że uzywasz aliasu a nie domeny. Mialem to samo jak wchodziełem do PA aliasem.

geman - 23-03-2006, 18:25

Bigbluee, wyłącz adblocka
Bigbluee napisał/a:
Otórz

:roll:

Bigbluee - 23-03-2006, 20:28

geman napisał/a:
Bigbluee, wyłącz adblocka
Bigbluee napisał/a:
Otórz

:roll:

Pomogło, dzięki. Szkoda tylko że Adblock nie wyświetlił informacji że blokuje w danym momenecie panel.
Omg ale walnąłem byka ;) Jakoś sam u siebie nie widze błędów ;) Już wyedytowałem posta.

saladdin - 23-03-2006, 23:24

A ja mam jeszcze inny problem - zrobiłem aktualizację z 1.9.4 i wszystko cacy, działa ładnie tp itd, tylko że przy logowaniu/wylogowywaniu dostaję taki błąd:
Cytat:

• You have damaged: config.php file !
• File must begin with: <?php and finish with ?> with any other chars (spaces, tabs or new line) before <?php and after ?>
• You must correct the file !
• Remember it is not mistake, if your text editor can not see this space, tab or new line, use other editor with operating multi (CR/LF) format or create new file with clean content.
• Forum will not work correctly with damaged config.php file.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\bpa.pl\forum\login.php:65) in c:\usr\krasnal\www\bpa.pl\forum\includes\sessions.php on line 546

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\bpa.pl\forum\login.php:65) in c:\usr\krasnal\www\bpa.pl\forum\includes\sessions.php on line 547

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\bpa.pl\forum\login.php:65) in c:\usr\krasnal\www\bpa.pl\forum\includes\functions.php on line 1737

Nie ruszałem pliku config.php ...

Zalogować i wylogować się mogę, tzn. jak potem wejdę na forum to jestem zalogowany/wylogowany tak jak trzeba, ale mam to co wyżej. W czym problem? (wygląda na to że to tylko przy używaniu pliku login.php ale mogę się mylić)

EDIT: pomogło forum/dbloader/dbloader.php - wszystko śmiga :)

Bigbluee - 23-03-2006, 23:32
Temat postu: wtf
To ja mam pytanie/problem. Przy odpowiedzi na post wyskakuje komunikat "nie określono typu postu" :!: Wcześniej sie to nie zdarzało. Jeśli wpisze temat postu podczas "odpowiedzi" to wszystko jest ok. Jednak nie przypominam sobie, żebym wcześniej musiał wpisywać jakiś temat postu przy odpowiadaniu :] Szukałem o tym na forum ale nic na ten temat nie ma.
Co ciekawe... podczas pisania obecnego posta równiez mi ten komunikat na tym forum wyskoczył. Gdy pisałem posta o 16 godzinie, nic nie wyskakiwało :]

markoot - 24-03-2006, 00:38

Witam
Dwoch przedemna mialo ten blad ale nei znalazlem odpowiedzi

1. Nie ma powiadomien o postach od ostatniej wizyty. Jest link "zobacz posty od ostatniej wizyty" ale nie ma przy nim ilosci postow. Jak sie na niego kliknie to juz wyswietla posty od ostatniej wizyty.

2. Uzytkownicy
Cytat:
Fatal error: Call to undefined function: is_mod() in E:\Pracownicy\localuser\Std_Forum\memberlist.php on line 335

Jak wchodze w Uzytkownicy to wyrzuca mi to powyzej.
Niestety php to nie moja dziedzina i boje sie samemu grzebac ;/

/* strasznie sie przeszukuje temat majacy 12 stron, nie lepiej umieszczac poszczegolnych bledow jako post? Choc nei wiem jakie tu zasady panuja bo od niedawna jestem;) /**/

brutus - 24-03-2006, 13:27

Witam .
Przeinstalowałem na nową wersje no i mam problem. Otóż pojawiły się nowe ramki np.: w ustawieniach konfiguracji forum, czy też portalu, ale nic w nich nie jest napisane. Portal mi cały rozwaliło, pleace help... ;( :oops:

Nie pokazuje też ile razy post był czytany i kto napisał ostatni

www.forum.jujutsu.pl

Radek - 24-03-2006, 13:28

a kto zaktualizuje styl do 1.12.5 ? ehhh
brutus - 24-03-2006, 13:39

Już chyba wiem w czym problem....style?
Drain - 24-03-2006, 14:15

Błąd Ogólny

Kod:
Could not query last visit posts

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'topic_id' in 'field list'

SELECT post_id, topic_id, forum_id FROM phpbb_read_history WHERE user_id = 2

Line : 41
File : read_history.php

Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/

Zrobiłem wszystko według instrukcji przema i pojawił mi się taki błąd. Jak mam go naprawić :?:

Bigbluee - 24-03-2006, 14:49

Moje posty zostały skasowane w innym temacie :shock: To umieszcze je ponownie tutaj :]
Chodzi o to, że nie działa funkcja Mass Msg na moim forum. Ustawień żadnych nie zmieniałem. Pozostały takie same jak w 1.9 gdzie funkcja ta działała. Oto screen co widze podczas wysyłania maili:
http://img236.imageshack....ge=error5pw.png

W każdym kroku jest to samo a na końcu jest napis, że maila wysłano, ale i tak przez 36h jak dotad do nikogo nic nie doszło. Jakieś sugestie ?

the_cartvan - 24-03-2006, 16:17

a ja mam inny kłopot ... wszytsko wykonałem jak w instruckji tak mi sie wydaje aktualizacja zakonczona ładnie tego, teraz tylko wchodze an forum a czesci z forami mi w ogole nie wyswietla a takze pojawilo sie cos takiego na czarnym tle czarna czcionka
Kod:
Template->make_filename(): Error - template file not found: shoutbox_body.tpl

gdzie w ogole podzialy sie wszytskie dizaly forum :/ ... kto wie co zrobilem nie tak badz czemu nie działa ?

adres: http://www.sogt-clan.loonar.pl/forum

warna - 24-03-2006, 16:19

Brakuje ci pliku shoutbox_body.tpl w plikach stylu.