To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

1.12.8 - Spider Friendly 1.3.12

asn - 19-04-2012, 14:48

Witam, co trzeba zrobić z tym fantem bo nie rozumiem ? skopiowałem wszystko co potrzeba do forum i stoję w miejscu na tym. Instalacja ręczna
Kod:
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value)
VALUES('sf_mod_rewrite_enabled', 1),
    ('sf_rewrite_all_htm', 1),
    ('sf_rewrite_index', 0),
    ('sf_rewrite_mode', 1),
    ('sf_simplify_pages', 1),
    ('sf_charset_mapping', 'auto'),
    ('sf_fake_dirs', 1),
    ('sf_postlink_rewrite', 0),
    ('sf_max_keywords_length', 768),
    ('sf_sitemap_enabled', 1),
    ('sf_show_lastpost_link', 0),
    ('sf_map_index_only', 1),
    ('sf_map_mode_listonly', 1),
    ('sf_topics_per_page', 30),
    ('sf_log_spiders', 1),
    ('sf_spider_session_length', 3600),
    ('sf_cache_refresh_mode', 'post'),
    ('sf_cache_read_mode', 'file-direct'),
    ('sf_show_bots_on_index', 1),
    ('sf_shmop_lasttoken', -1);
CREATE TABLE phpbb_spider_log (
  log_id mediumint(8) NOT NULL auto_increment,
  spider_name varchar(255) NOT NULL default '',
  spider_firstvisit int(11) NOT NULL default '0',
  spider_lastvisit int(11) NOT NULL default '0',
  spider_hits mediumint(8) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY (log_id),
  KEY spider_lastvisit (spider_lastvisit)
);
ALTER TABLE phpbb_sessions ADD session_bot VARCHAR(255) NOT NULL default '';
ALTER TABLE phpbb_sessions ADD INDEX (session_bot(2));

Tommekk80 - 19-04-2012, 15:43

Zapytanie do bazy musisz wykonać.
http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10458 - w phpmyadmin.

asn - 19-04-2012, 16:35

Ok teraz mam taki błąd
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected '=', expecting ')' in /virtual/asn.cba.pl/forum.asn.cba.pl/index.php on line 731

plik index.php w załączniku, mam nadzieje ze to tylko jeden problem
Dzięki z góry za pomoc

[ Dodano: 19-04-2012, 17:43 ]
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE, expecting '(' in /virtual/asn.cba.pl/forum.asn.cba.pl/includes/sessions.php on line 290

teraz tak cos pokopałem

[ Dodano: 19-04-2012, 17:53 ]
tamte już nie aktualne teraz takie co?
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /virtual/asn.cba.pl/forum.asn.cba.pl/includes/functions_add.php on line 429

[ Dodano: 19-04-2012, 18:13 ]
Teraz jest tak że jak wejdę na swoje forum to wyswietla sie tylko główna ale nic nie działa ani zalogu rejestracja nic co źle zrobiłęm?

matfeusz2 - 06-05-2012, 20:27

Jak wyłączyć ten moduł w Zobacz posty nieprzeczytane [XX], czyli search.php?search_id=lastvisit bo po przenoszeniu forum mam problem z prawidłowym przepisywaniem linków w tej funkcji.
el_plecinio - 12-05-2012, 16:47

wgrałęm paczkę: package1126_sf1312c_165.zip

a teraz nie mogę zmieniać stylów ;/ co jest nie tak?

kevin_ - 23-05-2012, 20:04

Bawił się ktoś może z ładnymi linkami dla paginacji w oddzielnym module (innej modyfikacji, autorskiej) - W jaki sposób uzyskać przekierowanie aby usunąć "GETowski" link "start=X" z linku i zmienić go na bardziej przyjazny na "jakas-fraza.html/X"

regułki .htaccess mam, pozostaje konfiguracja SF, ale nie bawiłem się tym jeszcze.

asn - 05-06-2012, 16:37

mam problem, modyfikację wgrałem już kiedyś i od tamtej pory nic nie robiłem a coś mi się porobiło z forum, nie działają reklamy jak się w nie kliknie i są błędy przy sprawdzaniu plików

Kod:
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(./templates/index.htm/overall_header.tpl) is not within the allowed path(s): (/virtual:/var/www/virtual:/usr/share/magic:/tmp) in /virtual/asn.cba.pl/forum.asn.cba.pl/includes/mods_info/spider_friendly.php on line 87

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(./templates/overall_header.tpl/overall_header.tpl) is not within the allowed path(s): (/virtual:/var/www/virtual:/usr/share/magic:/tmp) in /virtual/asn.cba.pl/forum.asn.cba.pl/includes/mods_info/spider_friendly.php on line 87

Co mam robic ??

artokon - 08-06-2012, 11:27

Czy zna ktos sposob by pozbyc sie przekierowania
Kod:
domena/index.php?redir=1

I nie chodzi mi tylko by to wylaczyc, ale by htp://domena/index.php?redir=1 przekierowywalo na htp://domena/ zwracajac kod 301

Problem polega bowiem na tym, iz wyszukiwarki indeksuja strone zarowno z adresem htp://domena/index.php?redir=1 jak i htp://domena/ co powoduje duplicate content i obniza ranking domeny.

Seba123 - 09-06-2012, 16:59

Cytat:
htp://domena/index.php?redir=1 jak i htp://domena/ co powoduje duplicate content i obniza ranking domeny.
Nie jest to prawdą, takiego typu DC ma większość witryn - a to co mówisz, to są powielane treści przez nikogo nie sprawdzane, ktoś powiedział i "tak jest".

Możesz zrobić bardzo prosty test. Nie zmieniaj kompletnie nic, nie pozycjonuj, popraw to o czym piszesz i sprawdź czy coś Ci poszło w górę. Oczywistą odpowiedzią jest to, że nie zmieni się nic. ;)

artokon - 09-06-2012, 19:31

Seba123, to czy jest to prawda czy nie, to jest kwestia na dluzsza debate, a jej wynik i tak bedzie nierozstrzygniety (bo to czy cos pojzdzie w gore czy w dol nie jest obiektywnym kryterium - za wiele czynikow wchodzi w gre i na czas testu nie da sie ich wyizolowac).

Jednak jednak jedna praktyczna i bardzo latwa da zweryfikowania koniecznosc ustawienia takiego przekierowania - uzywanie modulu zapros znajomych.

Userzy uzywaja wtedy linkow w stylu: http://www.typybukmacherskie.org/index.php?ap=xxxx przez co do witryny pojawia sie pelno takich odnosnikow w sieci. Mimo ze prowadza on na strone glowna, to Google indeksuje je jako osobne stony. A to oznacza ze marnuje sie masa mocy ktore witryna moze przez te linki uzyskac.

Przekierowujac to 301 na strone glowna, te moc sie uzyska.

Seba123 - 09-06-2012, 22:03

Cytat:
Mimo ze prowadza on na strone glowna, to Google indeksuje je jako osobne stony. A to oznacza ze marnuje sie masa mocy ktore witryna moze przez te linki uzyskac.
Rozumiem ze jestes jednym z tych, co uwazaja ze algorytm google jest az tak niedopracowany ze nie potrafi rozpoznawac takich parametrow? ahh ;)

Hint: dodaj strone do NDW i ustaw ten parametr jako nie zmieniajacy zawartosci strony.

Fryzjer16 - 16-06-2012, 17:11

mi nie działa
Pawlok - 15-08-2012, 11:42

Po wgraniu nie moge wejsc w PA wyskakuje mi :

Cytat:
Informacja
Sesja połączenia wygasła lub numer ID sesji jest nieprawidłowy.
Spróbuj ponownie.

Qunir - 19-08-2012, 23:47

Czy ta wersja będzie współpracować z nową aktualizacją przemo 1.12.7 bo się zastanawiam czy ten skrypt nie wymaga aktualizacji do najnowszej wersji przemo. Nie chce ryzykować i trafić czasu na ręczną instalacje?
Mich@ł - 22-08-2012, 00:15

Współpracuje ;) Po ciężkich bojach z instalacją udało się odpalić go pod 1.12.7 :)

Dla leniwych w załączniku znajduje się gotowa paczka.